ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αυτός ο γραφίστας έφτιαξε αφίσες για κάθε ένα επεισόδιο “Breaking Bad”

Μακάρι να είχαμε αρκετούς τοίχους για να τους γεμίζαμε με όλες τους.

“Όταν τελείωσα τη σειρά τον περασμένο Σεπτέμβρη, τρελάθηκα τόσο πολύ που ένιωσα την θέληση να δημιουργήσω ένα αναμνηστικό για την τιμήσω,” λέει ο Ούγγρος γραφίστας Molnár Zsolt, εξηγώντας για ποιο λόγο ανέλαβε αυτό το τεράστιο προσωπικό πρότζεκτ, το να φτιάξει δηλαδή ξεχωριστές αφίσες για κάθε ένα από τα 62 επεισόδια του “Breaking Bad”.

Όσο όμως κι αν λάτρεψε τη σειρά, παραμένει φανταστικό το γεγονός πως το το έκανε όλο στον προσωπικό του χρόνο, για την πάρτη του. “Δεν έχω κάνει κάτι δημιουργικό για τη δική μου ευχαρίστηση εδώ και χρόνια επειδή δούλευα πολύ. Ξαφνικά ένιωσα πως υπήρχε κάτι που μου άρεσε πολύ και το βρίσκω ενδιαφέρον, οπότε γιατί να μη φτιάξω μια σειρά αφισών για διασκέδαση;” Και τώρα όλο το σύμπαν ασχολείται μαζί του. Κάποιες φορές είναι καλό απλά να κάνεις κάτι που γουστάρεις, και θα βρει το κοινό του, υποθέτω.

Ε, ναι, βοηθάει το να είναι και τόσο εντυπωσιακό όσο αυτό το πρότζεκ του Zsolt.

H λογική ήταν να δημιουργήσει πόστερ με ένα κεντρικό ή σημαντικό αντικείμενο από το κάθε επεισόδιο, μαζί με μια ατάκα που “δεν είναι πάντα ευθέως συσχετιζόμενη με το αντικείμενο/θέμα”. Αυτή η προσέγγιση τα κάνει κι ένα είδος τεστ γνώσεων, σαν κάποιος να σε προκαλεί για το πόσο καλά ξέρεις τη σειρά. Πόσα επεισόδια μπορείς να αναγνωρίσεις; Κάτι τέτοιο.

“Ήθελα ακόμα να τα κάνω κάπως βρώμικα επειδή νομίζω πως ο χαρακτήρας του Γουώλτερ Γουάιτ και η όλη σειρά ήταν κάπως βρώμικη, οπότε χρησιμοποίησα υφή χαρτιού.” Τη βρωμιά σίγουρα την πέτυχε, και σε συνδυασμό με τη χρήση διαφορετικών γραμματοσειρών και εικαστικών concepts, το αποτέλεσμα είναι μια μίνι γκαλερί εικόνων που σίγουρα μοιάζουν να προέρχονται από την ίδια συλλογή, αλλά χωρίς εν τέλει να μοιάζουν επαναλαμβανόμενα κομμάτια.

H αληθινή καταστροφή είναι ωστόσο το ότι μπορείς όντως να τα αγοράσει κανείς όλα αυτά, ένα προς ένα. Πχ το αγαπημένο μου υπάρχει εδώ κι εδώ. Καλά ξεμπερδέματα.

Απόλαυσε ένα χαρακτηριστικό σετ αφισών του Zsolt, προερχόμενα από τα διασημότερα επεισόδια της σειράς:

Δες και τις 62 αφίσες στο tumblr του Zsolt και προσπάθησε να μην αγοράσεις καμία αν μπορείς.

Τα πάντα για το “Breaking Bad” εδώ.