GAME OF THRONES

‘Fuck the King’: Οι 8 κορυφαίες στιγμές του Hound

Λίγο πριν την τελευταία πράξη της φετινής σεζόν, το 7ο επεισόδιο του ‘Game of Thrones’ μας επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη.

Στο PopCode μας αρέσουν οι ηρεμίες πριν τους καταποντισμούς, οπότε σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, είχαμε σε γενικές γραμμές ευχαριστηθεί το προηγούμενο επεισόδιο ‘Blood of My Blood’.

Το ‘The Broken Man’ κινήθηκε σε παρόμοια αργούς ρυθμούς, αλλά κάτι μας λέει πως το comeback από τα φετινά μεγάλα comeback που κρατούσε φυλαγμένα η έκτη σεζόν, σε συνδυασμό με το αναπάντεχο τέλος του επεισοδίου, θα το βάλουν σε καλύτερη μοίρα στις best of λίστες του τηλεοπτικού κοινού.

Επειδή δε γίνεται να μη συζητήσουμε για τη Μεγάλη Επιστροφή, δώστε βάση στην παρακάτω προειδοποίηση:

{ΠΡΟΣΟΧΗ! Το παρόν άρθρο περιέχει spoilers από το 7ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του ‘Game of Thrones’, ‘The Broken Man’. Προχωράς με δική σου ευθύνη}.

Θα επαναληφθώ μετά το παρόμοιο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας για τον Benjen, αλλά αυτή η σεζόν με προκαλεί. Όποιος μας κάνει παρέα στα livechat της Δευτέρας ή παρακολούθησε το πρώτο live Facebook videochat μας για το ‘Game of Thrones’, ξέρει ότι δεν είχα πιστέψει ότι ο Hound είχε πεθάνει και μάλιστα περίμενα την ώρα και τη στιγμή που θα επέστρεφε για να ξεφορτωθεί τον αδερφό του (αφού το Ζομπιβουνό καθαρίσει κανένα Σπουργίτι πρώτα).

Ο βασικός λόγος που είχα την πίστη την ακλόνητη για την επιστροφή του Hound μετά το ματς του με τη Brienne, δεν ήταν ότι δε μας τον έδειξαν ποτέ να ξεψυχάει. Ήταν μία μικρή μνεία στo τέταρτο βιβλίο, ‘A Feast for Crows’.

Σ’ ένα από τα κεφάλαια, η Brienne παρέα με τον Podrick βρίσκονται στο Quiet Isle, όπου απαντούν έναν μοναχό – ή αλλιώς Elder Brother – που ισχυρίζεται ότι συνάντησε τον Hound σε ένα από τα ταξίδια του. Ήταν έτοιμος να πεθάνει όμως, κι έτσι ο μοναχός έμεινε μαζί του στις τελευταίες του στιγμές και αμέσως μετά τον έθαψε, βάζοντας το κράνος του πάνω στον τάφο.

“The Hound is dead, Sandor is at rest” της είχε πει τότε, αλλά τα μάτια της Brienne έπεσαν σε έναν νεκροθάφτη λίγο πιο πέρα, που όπως παρατήρησε ήταν πιο πληθωρικός από την ίδια και φαινόταν να κουτσαίνει. Επιπλέον, ο νεκροθάφτης χαρακτηρίστηκε ως “καινούριος” από έναν άλλον μοναχό και μάλιστα o Dog, ένας σκύλος που τριγυρνάει στα Riverlands κι έσκυψε ο νεκροθάφτης να τον χαϊδέψει, τον συμπάθησε αμέσως. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η απάντηση που έδωσε ο Elder Brother στη Brienne έμοιαζε περισσότερο με συμβολική υπεκφυγή, παρά πραγματικό γεγονός. Και ήρθε τώρα η σειρά να επιβεβαιώσει τις υποψίες του αναγνωστικού κοινού και να προδώσει το μυστικό των βιβλίων, αλλά δε μας πείραξε καθόλου, μα καθόλου.

Με τρία μονάχα επεισόδια να απομένουν στη φετινή σεζόν και πολλά ανοιχτά μέτωπα να βρίσκονται σε αναμονή κατεύθυνσης, δε δίνω πολλές πιθανότητες για Cleganebowl φέτος, αλλά η επιστροφή του αγαπημένου κυνηγόσκυλου της μάντρας του Westeros είναι από μόνη της λόγος να το ρίξουμε έξω.

Το τρέιλερ για το επόμενο επεισόδιο μας προετοιμάζει για τον τρόμο που θα αρχίσει να σπέρνει, αλλά μέχρι τότε ας ρίξουμε μια ματιά στο ένδοξο παρελθόν και τις 8 αγαπημένες μας στιγμές με τον Hound.

THE HOUND VS. THE MOUNTAIN

Άσχημα τα πράγματα μεταξύ των δύο αδερφών Clegane και η κατάσταση είχε αρχίσει να βρωμάει από την αρχή.

Δεν είχε που δεν είχε και πολλά να κάνει ο Robert Baratheon όσο προλάβαμε να τον γνωρίσουμε, είπε να οργανώσει ένα τουρνουά προς τιμήν του κολλητού του Ned, που είχε μόλις οριστεί ως το καινούριο Hand of the King. Κατά τη διάρκεια των αγώνων κονταρομαχίας, ο προ-ζομπιοποίησης Gregor Clegane χάνει από τον Loras Tyrell και από τα νευράκια του κόβει το κεφάλι του αλόγου του και ρίχνει τον αντίπαλό του κάτω από το δικό του άλογο, με άγριες διαθέσεις.

Ο Hound επεμβαίνει φωνάζοντας “Leave him be” και σταματάει μόνο όταν τον διατάζει ο Robert.

ΓΙΑ ΤΗ SANSA ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Ο Sandor είχε δείξει εξαρχής αδυναμία στη Sansa, αλλά είχε περίεργο τρόπο να το δείχνει. Όχι ότι είχε πιο λεπτούς τρόπους με κανέναν άλλον, βέβαια. Βασικός ρόλος του στις σκηνές που μοιραζόταν με την παγιδευμένη και αφελή τότε Sansa, ήταν να προσπαθεί να την αφυπνίσει σε σχέση με το περιβάλλον της.

Αργότερα τον είδαμε να τη φροντίζει με τον τρόπο του μετά από τα μαρτύρια που περνούσε με τον Joffrey, αλλά μία δυνατή στιγμή του – δυστυχώς από τις χειρότερες της Sansa – ήταν να την προστατεύσει από κάποιους άντρες, από αυτούς τους αξιοπρεπείς που έχει κατά κανόνα το King’s Landing, που ήταν έτοιμοι να τη βιάσουν και πιθανόν να τη σκοτώσουν.

Όταν ο Tyrion τον ευχαρίστησε για την κίνησή του, ο Hound του είπε ανοιχτά ότι δεν το έκανε για κείνον.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ARYA

Το είχαμε όλοι πάρει είδηση ότι ο λόγος που τριγυρνούσε πέρα-δώθε με την Arya δεν ήταν τα λεφτά που υποτίθεται θα έπαιρνε από την οικογένειά της όταν θα την παρέδιδε σώα κι ασφαλή, αλλά όταν δεν είχε μείνει και κανένας να τη δώσει πίσω, το πράγμα έγινε ηλίου φαεινότερον.

Το roadtrip του Hound με την Arya ίσως τράβηξε παραπάνω από το κανονικό για τα γούστα μας, αλλά είχε πολλές καλές στιγμές και ειδικά στην τέταρτη σεζόν που είχαν ζορίσει λίγο τα πράγματα με τη σειρά, λειτουργούσαν σαν όαση.

Μέσα στις αγαπημένες μας στιγμές ήταν και η απάντηση που έδωσε στη Brienne όταν τον ρώτησε ειρωνικά αν έχει την Arya από δίπλα για να την προστατεύει. “Aye, that’s what I’m doing”. Αγάπη μόνο.

THE HOUND VS. LORD BERIC

Οι Brotherhood Without Banners δε χαρίζονται εύκολα γενικώς, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουν τον Hound στην ησυχία του, ειδικά μετά από τα εγκλήματα που έκανε στο όνομα του Joffrey.

Ο φόνος του μικρού Mycah ήταν αυτός που αποφάσισαν να δικάσουν μέσω μάχης τελικά, με τον Beric Dondarrion να αναλαμβάνει καθήκοντα εκτέλεσης από πλευράς των BWB. Η Arya ήθελε τότε φυσικά να νικήσει ο Beric, αλλά δεν της έγινε το χατίρι.

Ο Hound παρά τον φόβο του για τη φωτιά – ο Beric έκαψε το σπαθί του για να τον τρομοκρατήσει – υπερισχύει του αντιπάλου του και ρίχνει το σπαθί του στον ώμο του Dondarrion, κόβοντάς τον σχεδόν τελείως.

Δεν είχαμε και πολύ καιρό να τον δούμε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, αλλά μία επίδειξη δύναμης από τον Hound δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ

Λίγα επεισόδια μετά τη σκηνή που αναφέρουμε τώρα θα ζητούσε από την Arya να τον απαλλάξει από έναν αργό θάνατο, αλλά εμείς ξέραμε ήδη ότι ο Hound μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά όχι σαδιστής.

Όταν συνάντησε έναν άγνωστο ετοιμοθάνατο στον δρόμο του μαζί με την Arya, διαπίστωσε ότι ο άντρας δεν είχε το θάρρος να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, “από συνήθεια” να ζει, όπως τους είχε πει τότε.

Ο Hound τον μαχαιρώνει στην καρδιά για να σταματήσει να υποφέρει, αλλά όχι πριν του προσφέρει μια γουλιά νερό επειδή διψούσε.

KFC WESTEROS

Η πρεμιέρα του τέταρτου κύκλου είχε αντιμετωπίσει την Arya και τον Hound ως θύματα πολέμου κι ας είχε ο καθένας τους πολεμήσει για την αντίθετη πλευρά.

Η Arya μόλις είχε χάσει μάνα κι αδερφό και ο Hound είχε χρησιμοποιηθεί σ’ έναν πόλεμο που δεν είχε πιστέψει ούτε για μία στιγμή, οπότε όταν πέτυχαν τον Polliver των Lannister σε μία ταβέρνα, δεν είχε κανείς τους όρεξη για πολλά-πολλά.

Όταν ο Sandor είπε στον Polliver να πεταχτεί στην κουζίνα να του φέρει κάνα κοτόπουλο, ο άλλος νόμιζε ότι υπήρχε περίπτωση να βγει κι από πάνω, αλλά τελικά το μόνο που βγήκε από πάνω ήταν το τραπέζι που έσκασε στη μούρη του.

“You lived your life for the King. You’re gonna die for some chickens?”

Someone is.”

Ας τον άκουγαν.

“KILL ME!”

Μετά από τα δύσκολα που πέρασαν μαζί, η Arya τον είχε βγάλει τελικά από τη λίστα της, αλλά δεν είχε σκοπό και να τον διευκολύνει μετά τη μάχη του με τη Brienne.

Όταν της ζήτησε να τον βγάλει απ’ τη μιζέρια του, κατάλαβε γρήγορα ότι η μικρή δεν είχε σκοπό να του κάνει τη χάρη κι έτσι άρχισε τις προσβολές, με την ελπίδα ότι εάν την προκαλούσε αρκετά, θα προκαλούσε και το ξέσπασμά της.

Τελικά ήταν σκυλί όνομα και πράγμα και τη γλίτωσε, αλλά η σκηνή που μέχρι πρότινος ξέραμε ως σκηνή θανάτου του ήταν εξαιρετική κι έδωσε την ευκαιρία στον Rory McCann να τελειώσει θεαματικά τη σεζόν του.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΔΕ ΜΙΛΑΩ

“Fuck the Kingsguard. Fuck the City. Fuck the King”. Η καλύτερη ατάκα της σειράς. Εντάξει, μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αλλά είναι η αγαπημένη μου.

Εκτός από το γεγονός ότι ήταν απόλαυση να βλέπεις τον υπάκουο Hound να τα βροντάει όλα, η φράση αυτή είχε συνοψίσει κατά κάποιον τρόπο τη σειρά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο Hound μιλούσε για όλους εμάς, που παρότι είχαμε ακόμα αγαπημένους χαρακτήρες στο King’s Landing, δεν ήμασταν σίγουροι ότι εκτός από αυτούς, άξιζε να σωθεί και κάτι ακόμα.

***

Εννοείται ότι γιορτάζουμε στα σχόλια, αλλά πριν από αυτό, λύστε μου μια απορία. Μιας που έχω ρέντα φέτος, λέτε να έχω καμία ελπίδα και για τον Gendry για του χρόνου με το καλό;

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.