GAME OF THRONES

‘Game of Thrones’: 3 θεωρίες για την τελευταία σκηνή της Arya Stark

Το τέλος του ‘The Broken Man’ άφησε το στόμα μας ανοιχτό και το Ίντερνετ να κάνει εικασίες.

Όταν η Arya αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Faceless Men γιατί το κορίτσι έχει όνομα πάει και τελείωσε, πολλοί περιμέναμε ένα showdown με τη Waif. Ότι η δεύτερη θα έσκαγε μύτη σαν τη μάγισσα της Χιονάτης δεν το είχαμε προβλέψει, αλλά θεωρητικά με την κανονική της μορφή δύσκολα θα μπορούσε να την πλησιάσει. Μέχρι εκεί καλά, λοιπόν.

Όποιος όμως πει ότι είχε δει να έρχεται το μαχαίρωμα a la Talisa, ή είναι η Βιργινία Λεούση ή είναι στα τηλέφωνα με τους Benioff και Weiss. Ας μας πει το μυστικό του τελοσπάντων, να τον προσλάβουμε.

Γενικώς δεν άργησαμε ούτε εμείς πολύ, ούτε το Ίντερνετ στο ψάξιμο των απαντήσεων μετά την τελευταία σκηνή, οπότε ας τα μαζέψουμε όλα εδώ πριν λυθεί το μυστήριο την επόμενη Δευτέρα.

ΘΕΩΡΙΑ 1: Η ARYA ΕΙΝΑΙ Η WAIF

Η δημοφιλέστερη θεωρία μέχρι στιγμής – αναφέρθηκε και στα σχόλια του live chat μας – ήρθε από τον χρήστη catNamedStupidity στο Reddit και λέει ότι η Arya και η Waif είναι το ίδιο πρόσωπο.

Πρώτον γιατί η Arya και ο Jaqen είναι οι μόνοι που φαίνεται να τη βλέπουν. Αυτό θα εξηγούσε γιατί κανείς δεν αντέδρασε στα πρώτα επεισόδια, όταν ένα κορίτσι που ζητούσε ελεημοσύνη τις έτρωγε μέσα στον δρόμο. Δε διακρίνεται κανείς στο Braavos, το Westeros και το σύμπαν αυτό ολόκληρο γενικά για την φιλευσπλαχνία του, αλλά ούτε μία τυφλή κοπέλα δε θα βοηθούσαν;

Δεύτερον γιατί ξέρει τα πάντα για την Arya. Όχι μόνο πού είναι και τι κάνει, αλλά και πότε λέει ψέμματα. Τρίτον γιατί πατάει συνεχώς στις ανασφάλειές της, προσπαθώντας να την τρέψει σε φυγή.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, όταν η Arya ήπιε το νερό που της δόθηκε στο House of Black and White ανέπτυξε μία δεύτερη προσωπικότητα, αυτή της Waif. Ο σκοπός της προσωπικότητας αυτής είναι να σκοτώσει την πραγματική Arya κι έτσι να γίνει και επίσημα ένα κορίτσι χωρίς όνομα και χωρίς παρελθόν. Όταν λέει στον Jaqen ότι της υποσχέθηκε να την αφήσει να τη σκοτώσει, αυτή που βλέπουμε είναι η Arya να ζητά την άδειά του για να βάλει ένα τέλος στον παλιό της εαυτό.

Η σκηνή με τον τύπο που πλήρωσε για να τη βάλει στο πλοίο για το Westeros το παρακάνει ίσως παραστατικό το σχέδιο, αλλά είναι δραματικοί αυτοί οι Stark.

ΘΕΩΡΙΑ 2: Η ARYA ΕΒΑΛΕ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΑΛΛΗ

Πάλι το Reddit στον αγώνα, αυτή τη φορά με θεωρία από τον χρήστη woohiya που βασίζεται στο παραπάνω screencap που τράβηξε.

Όπως βλέπουμε στην εικόνα, δίπλα της βρίσκεται μία γυναίκα που όσο μπορούμε να διακρίνουμε φοράει ρούχα σαν αυτά που φορούσε μέχρι πρόσφατα η Arya, όταν δεν έκανε την προπόνηση του Daredevil με τη Waif.

Η θεωρία λέει ότι ακριβώς επειδή είχε το νου της στους Faceless Men που σίγουρα θα την καταδίωκαν, αποφάσισε να βάλει τη μάσκα της σε μία περαστική για να πάρει τη θέση της και να είναι το δόλωμα για τους επίδοξους δολοφόνους της.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι μπόρεσε να βρει κάποιον άνθρωπο πρόθυμο να συνεργαστεί και να ρισκάρει τη ζωή του για κείνη, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας που δε γνωρίζουμε.

ΘΕΩΡΙΑ 3: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ LADY CRANE

Τρίτος και τελευταίος ο passingwisdom, εικάζει ότι η Arya ήταν ο εαυτός της όταν τη μαχαίρωσε η Waif, αλλά είχε δανειστεί σακούλια με ψεύτικο αίμα από τη Lady Crane, από αυτά που έχουμε να χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στο θεατρικό τους. Η Crane της χρωστάει τη ζωή της, οπότε έχει έναν πολύ καλό λόγο να τη βοηθήσει.

Αυτό θα εξηγούσε και την έμφαση της κάμερας στο αίμα που είδαμε να στάζει όταν περπατούσε αιμόφυρτη στην αγορά του Braavos. Αφήνει τα ίχνη της για να την ακολουθήσει η Waif στην σπηλιά που έχει κρύψει το σπαθί της;

Το τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου δείχνει την Arya ή τελοσπάντων κάποια που της μοιάζει πολύ να πηδάει από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια μίας φαινομενικής καταδίωξης. Ξέρουμε ότι η σειρά καμιά φορά το παρακάνει μ’ αυτά που θέλει να πιστέψουμε (βλέπε Littlefinger που απλά διακτινίζεται με τη floo powder του Harry Potter από το ένα μέρος στο άλλο), αλλά να μας δείξουν κάποιον να μαχαιρώνεται στην κοιλιά στο ένα επεισόδιο και να κάνει τον Bruce Lee στο επόμενο παραπάει.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, απλά θα πρέπει να δεχτούμε ότι η Arya κυκλοφορούσε μέρα μεσημέρι χωρίς τη Needle και άρα έχει πάρει την εξυπνάδα του πατέρα της, που θεώρησε σωστό και να εμπιστευτεί τον Littlefinger και να πει στη Cersei ότι ξέρει το μυστικό της. Είναι χαζοί αυτοί οι Stark (#TeamStark για πάντα ανεξάρτητα).

Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.