GAME OF THRONES

Game of Thrones: Αυτή η στιγμή του 1ου κύκλου μπορεί να σημαίνει το τέλος του πολέμου

Μία ξεχασμένη συζήτηση από την 1η σεζόν μπορεί να κρύβει τη σωτηρία της Daenerys.

Λίγο πριν την έναρξη του 7ου κύκλου ‘Game of Thrones’, κάναμε τον απαραίτητο μαραθώνιο για να συντονιστούμε με το χάος της σειράς και να θυμηθούμε πού αφήσαμε κάθε χαρακτήρα. Ανάμεσα στα 7 πράγματα που προσέξαμε ότι προοικονομούσαν εξελίξεις στους κύκλους που ακολούθησαν όμως, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μπει ακόμα μία στιγμή που μας υπενθύμισε ο χρήστης pnr32 του Reddit.

Μια ξεχασμένη στιχομυθία μεταξύ της Cersei και του Robert από τον 1ο κύκλο ίσως κρύβει τον τρόπο που θα μπει τέλος στον πόλεμο για τον Θρόνο – ή έστω στην ηγεμονία της Cersei.

Cersei: Οι Dothraki δε σαλπάρουν. Μέχρι και τα παιδιά το γνωρίζουν. Δεν έχουν πειθαρχία, δεν έχουν πανοπλίες, δεν έχουν όπλα για πολιορκία.

[…]

Robert: Ας πούμε ότι ο Viserys Targaryen καταφτάνει με 40.000 Dothraki στην πλάτη. Μαζευόμαστε στα κάστρα μας. Σοφή κίνηση. Μόνο ένας χαζός θα αναμετριόταν με τους Dothraki σε ανοιχτό έδαφος. Μας αφήνουν στα κάστρα μας. Πηγαίνουν από πόλη σε πόλη, λεηλατώντας και βάζοντας φωτιές, σκοτώνοντας κάθε άντρα που δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από πέτρινο τοίχο, κλέβοντας τα σπαρτά και τα ζώα μας, κάνοντας τις γυναίκες και τα παιδιά μας σκλάβους. Πόσο καιρό θα στήριζε ο λαός των Επτά Βασιλείων έναν βασιλιά απόντα, έναν δειλό βασιλιά που κρύβεται πίσω από τους ψηλούς του τοίχους; Πότε θα αποφασίσουν ότι ο Viserys Targaryen είναι ο νόμιμος μονάρχης τους τελικά;

Cersei: Και πάλι υπερέχουμε αριθμητικά.

Robert: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός; Το πέντε ή το ένα;

Cersei: Το πέντε.

Robert: [σηκώνει πέντε του δάχτυλα] Πέντε… [υψώνει μια γροθιά]… Ένα. Ένας στρατός, ένας πραγματικός στρατός, ενωμένος πίσω από έναν ηγέτη με έναν σκοπό. Ο δικός μας σκοπός πέθανε με τον Mad King.

Πέρυσι, όταν σάλπαρε η Khaleesi για Westeros μεριά – και αφού είχαμε στοιχηματίσει ότι τελικά θα βρισκόταν κι αυτή να πολεμάει τους White Walkers – μπορεί να μην είχαμε καταφέρει να προβλέψουμε το απίστευτο σερί της Cersei, αλλά εικάζαμε ότι ο στρατός των Dothraki που έφερνε μαζί θα της ήταν άχρηστος σε μάχες στον Βορρά. Οι Dothraki δεν έχουν μάθει να πολεμούν στο κρύο και κατά πάσα πιθανότητα δε θα άντεχαν σε μάχες με χιόνια, ακόμα κι αν τους έντυναν με τα συνολάκια του Jon.

Η Daenerys έχει μέχρι στιγμής επιδείξει τεράστια εγκράτεια ακολουθώντας τα στρατηγικά πλάνα του Tyrion, αλλά μαζί με την κάρτα των δράκων που φαίνεται ότι μπορεί να τραβήξει στο επόμενο επεισόδιο, μπορεί αν συνεχίσει να τα βρίσκει ζόρικα με τη Cersei κάποια στιγμή να τραβήξει κι αυτήν των Dothraki. Δεν τους έχει φέρει για το καλέμι και το μυστρί που χρειάζεται ο Jon και το δρακόγυαλό του, οπότε είναι θέμα χρόνου να τους οδηγήσει σε μάχη.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova κάθε Κυριακή ταυτόχρονα με την Αμερική και κάθε Δευτέρα στις 22.00 μ.μ. στο NovaCinema4HD.