GAME OF THRONES

Αυτή η θεωρία για τον Χόντορ μας έχει ψήσει πολύ

Ίσως από τους τελευταίους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να γεννήσουν τρελές θεωρίες, ο Χόντορ έκανε επανεμφάνιση με απροσδόκητο τρόπο και η φαντασία των φαν έχει οργιάσει.

Εάν μας έλεγες ένα μήνα πριν πως απ’ όλους τους χαρακτήρες της σειράς, αυτός που θα απασχολούσε το Ίντερνετ τις τελευταίες μέρες θα ήταν ο Χόντορ, μάλλον θα σε κοιτούσαμε παράξενα.

Στο τελευταίο επεισόδιο όμως, όχι μόνο είδαμε την αδερφή του Νεντ Λιάνα για πρώτη φορά, αλλά και τον έφηβο Χόντορ να μιλάει. Τότε τον έλεγαν ακόμα Γουίλις, φαινόταν να έχει φιλικές σχέσεις με τα παιδιά της οικογένειας και ήταν ένας από τους σταβλίτες του κτήματος. Μέχρι εδώ η έκπληξη ήταν ευχάριστη, αλλά δε μας άφησε και ξερούς.

 

Οι χρήστες του Reddit όμως, gbinasia και TazoGreenTea το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, με μία θεωρία που δε φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα τραβηγμένη. Και η ερώτηση είναι η εξής.

*drumroll*

Είναι ο Χόντορ ένας warg σαν τον Μπραν;

Η θεωρία υποστηρίζει ότι ο Χόντορ είναι warg – και μπορεί άρα να εισέρχεται στο μυαλό ενός ζώου – αλλά επειδή έμεινε στην κατάσταση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχασε τον εαυτό του. Όπως είχε προειδοποιήσει τον Μπραν κάποτε και ο Τζότζεν. Και μετά… Χόντορ.

 

Σύμφωνα με τους δύο χρήστες, υπάρχει και η πιθανότητα ο Χόντορ να διάλεξε να γίνει ένα με το άλογο της Λιάνα, ειδικά εάν ήταν το μόνο κορίτσι που του έδινε προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε μάλλον το άλογό της να λεγόταν Χόντορ. Αυτό με τη σειρά του θα σήμαινε πως οι Σταρκ θα έπρεπε να έχουν πάρει είδηση την ιδιότητα του Γουίλις μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και άρα μάλλον θα έπρεπε να είχαν πει κάτι κάποια στιγμή, αλλά εδώ το σίριαλ κρύβει άλλα κι άλλα. Αυτό θα κοίταζαν να υπονοήσουν;

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

  • Ο μικρός Γουόλντερ τον αποκάλεσε “άσχημο άλογο” στο δεύτερο βιβλίο ‘Σύγκρουση Βασιλέων’. Είχε εικάσει μάλιστα πως η λέξη Χόντορ σημαίνει ‘Σ’ αγαπώ’ στη γλώσσα των αλόγων. Στο προηγούμενο βιβλίο ‘Παιχνίδι του Στέμματος’ επίσης, ο Λιούιν είχε πει ότι ο Χόντορ είναι άντρας, “όχι μουλάρι για να το χτυπάνε”. Χμ.

 

  • Έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε κατά κάποιον τρόπο σαν το άλογο του Μπραν. Απ’ όταν ο μικρός έμεινε ανάπηρος, ο Χόντορ έχει αναλάβει να τον μεταφέρει στην πλάτη του για τεράστιες αποστάσεις στις περισσότερες από τις σκηνές που μοιράζονται.

 

  • Όταν πεθαίνουν τα ζώα που χρησιμοποιούν, οι warg πολλές φορές χάνουν το μυαλό τους. Συνέβη όταν η Μελισάνδρη σκότωσε έναν αετό που χρησιμοποιούσε ένας wildling, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τα χάσει και κατά συνέπεια να χάσει και τον έλεγχο των υπόλοιπων ζώων του.

 

  • Το Κοράκι με τα Τρία Μάτια είχε το νου του και στον Χόντορ. Το είπε στον ίδιο, τον Μπραν και τη Μίρα σε μία σκηνή της τέταρτης σεζόν. “Σας παρακολουθούσα. Όλους σας. Όλη σας τη ζωή”. Γιατί να είχε τα μάτια του στραμμένα σε έναν απλό σταβλίτη;

 

Όπως πάντα, περιμένουμε συμπεράσματα στα σχόλια.

Και μην ξεχνάτε.

Και για όσους θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα του 6ου κύκλου κάθε Σάββατο παρακολουθούμε και τη νέα εκπομπή «After The Thrones» για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο της σειράς.