GAME OF THRONES

Είναι ο Bran o Night King; Ο Isaac Hempstead Wright απαντά

Bran Stark, Three-Eyed Raven, Bran the Builder και τώρα Night King. Τι συμβαίνει επιτέλους;

Από τη στιγμή που ο Bran έγινε μάρτυρας του τραύματος του Hodor και ουσιαστικά προκάλεσε τη νοητική του υστέρηση στο επεισόδιο ‘The Door’, ο νεαρός Stark έγινε το μισό καστ. Είναι το ορίτζιναλ Κοράκι που μάθαινε την τέχνη στον εαυτό του. Είναι ο Bran the Builder που έφτιαξε το Τείχος. Είναι ο Night King φυλακισμένος στο σώμα του πρώτου White Walker.

Όλες οι παραπάνω θεωρίες παίζουν ακόμα (η μοναδική, μάλλον, που έχει εξασθενήσει αισθητά μετά τη φετινή σεζόν είναι ότι είναι και ο Azor Ahai), αλλά καμία τους δεν έχει πάρει τη φόρα που θέλει τον Bran να καθοδηγεί τον στρατό των White Walkers παγιδευμένος σε ατελείωτες λούπες και κακές αποφάσεις.

Η περσινή θεωρία αναλύθηκε ξανά και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τον Redditor turm0oil26. Ο χρήστης υποστηρίζει ότι στην προσπάθειά του να εμποδίσει την επέλαση των WW, ο Bran αρχικά τρέλανε τον Aerys ψιθυρίζοντας στ’ αυτί του ότι πρέπει να κάψει τους απέθαντους, στη συνέχεια όταν ταξίδεψε στο παρελθόν για να δει πώς τους αντιμετώπισε η ανθρωπότητα την πρώτη φορά έφτασε πολύ αργά και μπήκε στο σώμα του Bran the Builder για να βοηθήσει τουλάχιστον με το Τείχος, και τελικά όταν είδε τη δημιουργία του Night King από τα Παιδιά του Δάσους αποφάσισε να μπει μέσα στον πρώτο άνθρωπο που έγινε Walker για να αποτρέψει τη συνέχεια, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί εκεί όπως συμβαίνει στους skinchangers που παραμένουν σε ξένο σώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θεωρία ενισχύεται από τον σχηματισμό των WW περνώντας από το Τείχος που μοιάζει φοβερά με το οικόσημο των Stark –

– και από την ομοιότητα της ενδυμασίας των δύο χαρακτήρων.

 

Ο Isaac Hempstead Wright που υποδύεται τον Bran ωστόσο έχει άλλη άποψη. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Vulture, το νέο Κοράκι δεν πρόκειται να περάσει στη σκοτεινή πλευρά.

“Νομίζω είναι λιγότερο ότι είναι το ίδιο άτομο και περισσότερο ότι είναι δύο από τα πιο αρχαία πλάσματα του Westeros. Το Κοράκι υπάρχει ένας Θεός ξέρει πόσον καιρό τώρα και οι White Walkers έχουν αναφορές από τις αρχές του κόσμουΌπως είδαμε, δημιουργήθηκαν από τα Παιδιά του Δάσους, οπότε δεν πάει πιο αρχαίο απ’ αυτό”.

“Μπορούμε ίσως να τους σκεφτούμε ως δύο χαρακτήρες με τεράστια δύναμη, μόνο που ο ένας είναι το τέρας του Φρανκενστάιν και δεν καθοδηγείται από τίποτε άλλο παρά μίσος και βία. Και μετά έχουμε τον Bran που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για καλό. Εγώ θέλω να μάθω γιατί ο Night King έχει τέτοια εμμονή με την καταστροφή της ανθρωπότητας. Θα δούμε αν έχουν κάποιου τύπου απάντηση γι’ αυτό στην επόμενη σεζόν”.

Παρόμοια απάντηση έδωσε στο Mashable, χωρίς όμως να το αποκλείει και εντελώς.

“Για να είμαι ειλικρινής, το βρίσκω αρκετά τραβηγμένο, αλλά από την άλλη, αν την έβλεπα στο Ίντερνετ μια θεωρία για τον Hodor κι αυτή τραβηγμένη θα την έλεγα”.

Εσύ τι πιθανότητες δίνεις; Είναι ο Bran ο Night King;