GAME OF THRONES

Ποιος έχει το βαλυριανό ατσάλι που μπορεί να νικήσει τους White Walkers;

Αυτές είναι οι λεπίδες που μπορούν να βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον των White Walkers.

Ο Χειμώνας ήρθε και ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων (ή του Κανενός που έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα) πρέπει να δώσει τη θέση του στον πραγματικό πόλεμο στην πόρτα του Westeros. The White Walkers are coming.

Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι γνωστοί τρόποι να σκοτώσεις έναν White Walker.

Το dragonglass ή κοινώς οψιδιανός, μια μορφή ηφαιστιακού γυαλιού.

Το βαλυριανό ατσάλι που εικάζουμε ότι κάποια στιγμή θα ανακαλύψει τη χαμένη του συνταγή ο Sam στην Oldtown.

Η φωτιά του δράκου. Εντάξει, δεν το ξέρουμε σίγουρα αυτό, αλλά αν η απλή φωτιά σκοτώνει τα wights, η φωτιά του δράκου που είναι και συστατικό του βαλυριανού ατσαλιού λογικά είναι καλό στοίχημα.

Με το πρώτο να είναι ανεπιβεβαίωτα σε μεγάλες ποσότητες κάτω από τα θεμέλια του Dragonstone και το τρίτο να μην έχει τύχει να το τεστάρει κανείς ακόμη, πρέπει τουλάχιστον να δούμε τι κάνουμε με το βαλυριανό ατσάλι που έχει ξεμείνει. Ο Youtuber Alt Shift X τα έβαλε όλα κάτω στο βίντεο που μπορείς να δεις αμέσως μετά:

LONGCLAW

Το Longclaw είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Jon Snow, αλλά κάποτε ανήκε στον οίκο Mormont και θα κατέληγε στα χέρια του Jorah Mormont, γιο του Lord Commander του Night’s Watch, Jeor. Το ξίφος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του Jorah επειδή ντρόπιασε την οικογένειά του πουλώντας σκλάβους, κι έτσι όταν ο Jon έσωσε τον Jeor, ο δεύτερος του το δώρισε σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης.

OATHKEEPER

Όταν οι Lannister αποκεφάλισαν τον Ned Stark, ο Tywin αποφάσισε να λιώσει το σπαθί του, Ice, και να κατασκευάσει απ’ αυτό δύο ξεχωριστά σπαθιά. Το ένα από τα δύο ονομάστηκε Oathkeeper και ανήκε στον Jaime Lannister. Όταν ο Jaime αποχαιρέτησε τη Brienne και την έστειλε να αναζητήσει και να διασώσει τη Sansa, της έδωσε το σπαθί του για να προστατεύει με αυτό τις αδελφές Stark, σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί για τα εγκλήματα της οικογένειάς του.

WIDOW’S WAIL

Το άλλο σπαθί που φτιάχτηκε από το Ice, ήταν το Widow’s Wail που ανήκε στον Joffrey. Στις επίσημες φωτογραφίες του 7ου κύκλου της σειράς το βλπέπουμε στο θηκάρι του Jaime Lannister

HEARTSBANE

Όταν οι άλλοι βαριούνται με τις σκηνές του Sam, εμείς χειροκροτάμε που το σκάει νύχτα και κλέβει και το ιστορικό σπαθί της οικογένειάς του. Αυτά παθαίνεις όταν τα βάζεις με τον μελλοντικό σωτήρα του Westeros.

Το Heartsbane θα ανήκε δικαιωματικά στον Sam, αλλά ο πατέρας του τον απείλησε ότι θα τον σκότωνε, εάν δεν αποποιούταν την γη και την περιουσία του, με επόμενο βήμα την ένταξή του στο Night’s Watch. Όταν, στον 6ο κύκλο, ο Sam ζήτησε από τον πατέρα του να αφήσει τη Gilly και το παιδί τους να μείνουν μαζί του όσο εκείνος θα σπουδάζει Maester στην Oldtown και εκείνος ήταν όσο απεχθής τον θυμόταν, ο Tarly άρπαξε το σπαθί στη μέση της νύχτας και το έβαλε για Citadel.

***

Στο παραπάνω βίντεο θα δεις περισσότερα για τα υπόλοιπα βαλυριανά ξίφη που μάλλον υπάρχουν ακόμα εκεί έξω, από το Dark Sister της Visenya Targaryen που ανέφερε η Arya στην 2η σεζόν, μέχρι σπαθιά που βρίσκονται μέχρι στιγμής μονάχα στα βιβλία.

* Το ‘Game of Thrones’ επιστρέφει στις 16 Ιουλίου.