GAME OF THRONES

Το συγκλονιστικό φινάλε του ‘Game of Thrones’ πριν και μετά τα εφέ

Η Rising Sun Pictures μας δείχνει τι τράβηξε για να φτιάξει την επική καταστροφή του ‘Winds of Winter’.

Λέγαμε πρόσφατα με αφορμή τα μέρη που κάνει γυρίσματα το ‘Game of Thrones’ ότι κάποια πράγματα δε μπορούν να τα μιμηθούν – με επιτυχία τουλάχιστον – οι πράσινες ή μπλε οθόνες και τα προγράμματα που επιστρατεύουν κάθε φορά οι εταιρίες οπτικών εφέ, αλλά με τα πρακτικά εφέ να στοιχίζουν όλο και περισσότερο, η επένδυση των παραγωγών σε VFX είναι αυτονόητη.

Ειδικά για το φινάλε της φετινής σεζόν ‘Winds of Winter’ που είπε να κάνει κυριολεκτικά εκρηκτικό η Cersei, τα εφέ δε θα μπορούσαν να λείπουν. Οι δρόμοι του King’s Landing έπρεπε να γεμίσουν, η θάλασσα του Dubrovnik έπρεπε να εξαφανιστεί πίσω από οικισμούς και το wildfire έπρεπε να εξαφανίσει το Great Sept of Baelor και όσους βρίσκονταν γύρω του.

Γι’ αυτά όλα ήταν υπεύθυνη η εταιρεία Rising Sun Pictures, που απ’ ότι θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, έδωσε βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε ο τύπος με τα γυαλιά τύπου virtual reality που βάζει πλάτες – και λικνίσματα – για να δημιουργηθεί ο όχλος του King’s Landing. Μα τι δουλειές υπάρχουν, βρε παιδί μου. (Ζηλεύουμε).

Όχι ότι συγκρίνεται μ’ αυτήν εδώ βέβαια.

Δείτε τη Rising Sun να κάνει τα μαγικά της στο παρακάτω βίντεο.