ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η τηλεόρασή μας το 2017 οφείλει να είναι προσωπική (και mobile)

Με αφορμή το rebranding του ΟΤΕ TV σε COSMOTE TV και όσα αυτό φέρνει στο τηλεοπτικό μας 'πιάτο', αναδεικνύουμε εκείνες τις δυνατότητες που κάνουν την ψυχαγωγία μας απολαυστικά καλύτερη.

Η σχέση του καθενός από εμάς με την ψυχαγωγία, όπως την γνωρίσαμε παραδοσιακά στα σαλόνια μας και πλέον βλέπουμε να φτάνει ψηφιακά σε κάθε έκφανση της ζωής μας, μου θυμίζει πολλές φορές τη σχέση ενός μικρού παιδιού με τους γονείς του. Ως μικρά παιδιά έχουμε μία ακαταμάχητη όρεξη να καταναλώνουμε όλο και περισσότερη ψυχαγωγία. Ζητάμε κι άλλο κι άλλο κι άλλο, να παίξουμε άλλη μια φορά με το ίδιο παιχνίδι, να δούμε σε εκατοστή επανάληψη την ίδια ταινία, να στήσουμε το ίδιο φαντασιακό σκηνικό για να περάσουμε το απόγευμά μας παρέα. Αλλά τις περισσότερες φορές είναι οι γονείς μας οι οποίοι μας εκπλήσσουν και μας συστήνουν κάθε φορά ένα νέο παιχνίδι, μια νέα απασχόληση, έναν νέο τρόπο ψυχαγωγίας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, νιώθω ότι η τεχνολογία φροντίζει να μας ‘κακομαθαίνει’ κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο, ακόμα πιο προσιτό, ακόμα πιο διασκεδαστικό το να καταναλώνουμε το αγαπημένο μας περιεχόμενο, να ψυχαγωγούμαστε με τον τρόπο που εμείς έχουμε ιδανικά επιλέξει.

 

Στην εποχή λοιπόν της προσοπωποιημένης ψυχαγωγίας, στην εποχή που όλοι προσπαθούν να μιλήσουν στα δικά μας θέλω, στη δική μας ψυχή, να μας σερβίρουν τα cocktail που θα απευθύνονται στα συναισθήματά μας και τα φαγητά που ανασύρουν αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία, εμείς δεν έχουμε παρά να καθόμαστε νηστικοί αναπαυτικά στην πολυθρόνα μας και να περιμένουμε ο κόσμος τριγύρω να δουλέψει για λογαριασμό της δικής μας ικανοποίησης.

Γιατί κάποιος αποφάσισε ότι εγώ μπορώ να δω το νέο επεισόδιο Peaky Blinders όχι την ώρα που προβάλλεται αλλά την ώρα που βολεύει εμένα να το δω. Κάποιος αποφάσισε ότι μπορώ όποτε θέλω να πατήσω ένα pause στην οθόνη, να φωνάξω τον κολλητό μου από το σπίτι του να έρθει στο δικό μου και να φωνάξω στα μούτρα του “ΣΤΑ ‘ΛΕΓΑ ΕΓΩ” για μια διαφωνία μας. Κάποιος αποφάσισε ότι Τρίτη βράδυ εγώ μπορώ να βλέπω Champions League ακόμα κι αν είμαι στη στάση να περιμένω το λεωφορείο.

 

Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω με άλλο τρόπο την ικανοποίηση που νιώθω χρόνο με τον χρόνο η ψυχαγωγία η δική μου και των γύρω μου να γίνεται όχι απλά εξατομικευμένη αλλά και γελοιοδέστατα εύκολη σε πρόσβαση. Τόσο εύκολη που καμία δικαιολογία δεν είναι πλέον αρκετά σοβαρή για το γιατί δεν βλέπεις την τάδε σειρά και ταινία ή το δείνα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.

Η COSMOTE TV φέρνει στον κόσμο της και τον δικό μας, μετά την συνένωση της δορυφορικής και της ευρυζωνικής πλατφόρμας, ένα σύνολο υπηρεσιών που όχι απλά κάνουν τη ζωή εύκολη αλλά σου στερούν και τις δικαιολογίες τύπου “δεν το είδα γιατί δεν πρόλαβα”, “ήταν σε ώρα που δεν ήμουν σπίτι”, “δεν το πρόσεξα καλά και πώς να το ξαναδώ”.

 

COSMOTE TV GO για να βλέπεις 33 κανάλια της πλατφόρμας σε υψηλή ευκρίνεια μέσω κινητού, τάμπλετ, PC ή λάπτοπ σε περίπτωση που βρίσκεσαι κάπου μακριά από τον αποκωδικοποιητή σου. Είτε αυτό το ‘μακριά’ είναι 750 χιλιόμετρα είτε στα 5 μέτρα και θες να βλέπεις κάτι διαφορετικό από την κοπέλα σου. COSMOTE REPLAY TV για να γυρνάς το χρόνο πίσω μέχρι και 48 ώρες και με λειτουργίες όπως rewind, fast forward, pause. Να τσακώνεσαι με τις ώρες για αθλητικά και το πέναλτι που δεν ήταν, να βάζεις ξανά και ξανά την σκηνή που σε έκανε να πεταχτείς όρθιος στον καναπέ, να μείνεις αγκαλιά με την οθόνη στο πλάνο που πέτυχες σε pause την Marion Cotillard να σου χαμογελά.

 

COSMOTE Cinema on Demand για να βλέπεις τις αγαπημένες σου ταινίες, αμέσως μετά την πρώτη τους προβολή στους κινηματογράφους. COSMOTE TV PLUS για να έχεις on demand και χωρίς καμία χρέωση, μία πλούσια ταινιοθήκη με ταινίες και ξένες σειρές από τα κανάλια COSMOTE CINEMA, καθώς επίσης ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY, όλα σε high definition, αμέσως μετά την προβολή τους στα κανάλια. Και τέλος, PVR, για την εγγραφή προγραμμάτων σε ενσωματωμένο ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, ακόμα και με δυνατότητα απομακρυσμένης εγγραφής μέσω του COSMOTE TV GO.

Τις απαριθμώ όλες, παλαιότερες και καινούριες υπηρεσίες γιατί είναι πολύ χρήσιμο να γνωρίζει ο κάθε δυνητικός ή ήδη υπάρχων συνδρομητής τις δυνατότητες που έχει στην ψυχαγωγία του. Δυνατότητες που ακριβώς επειδή δεν τις αναφέρουμε συχνά, πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι μπορούν να απολαμβάνουν.

Το θέμα όμως δεν είναι απλά να πανηγυρίσουμε για όσα νεωτερικά ή και όχι φέρνει η COSMOTE TV με την νέα υβριδική της υπηρεσία. Είναι να κατανοήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε εμείς ως καταναλωτές του τηλεοπτικού θεάματος και κυριότερα να προβληματιστούμε – με την καλή έννοια – για το τι φέρνει στη ζωή μας η δυνατότητα ένα περιεχόμενο το οποίο καταναλώναμε με premium τρόπο σε ένα πολύ περιφραγμένο περιβάλλον, να μπορούμε τώρα να το καταναλώνουμε και πάλι με premium τρόπο αλλά χωρίς γεωγραφικά σύνορα και περιορισμούς.

 

Δεν ξέρω για εσένα αλλά αυτή η ελευθερία κινήσεων και επιλογών είναι ακριβώς αυτό το οποίο αναζητούσε η generation n, η γενιά των milennials που καταναλώνει περιεχόμενο κυρίως online με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μία γενιά που έμαθε να ζει χωρίς σύνορα και περιορισμούς στην άναρχη πρώτη δεκαετία του internet και τώρα πάσχιζε να μην χάσει την ελευθερία της. Αυτή η γενιά μπορεί τώρα να είναι σίγουρη ότι μπορεί να καταναλώνει ψυχαγωγία όποτε και όπως θέλει.

Σαν μικρό παιδί λοιπόν, υποδέχομαι με πολλή χαρά κάθε ένα διαφορετικό brand το οποίο κάνει τη ζωή μου ευκολότερη, κάθε έναν ο οποίος ως καλός γονιός θα μου δώσει όχι μόνο εκείνα που ζητάω από την ψυχαγωγία μου αλλά και όλα εκείνα που δεν έχω φανταστεί ποτέ ότι είναι δυνατά.

Η νέα υβριδική εμπειρία από την COSMOTE TV είναι πλέον γεγονός, για παλιούς και νέους συνδρομητές. Μάθε πώς θα επωφεληθείς από τα προνόμια όλων των νέων υπηρεσιών και δες αναλυτικά όρους κ προϋποθέσεις στο site της COSMOTE TV, για την υπηρεσία COSMOTE TV GO.