HOMELAND

Homeland S06E02: Στα υπόγεια είναι η θέα

Όσα αποκαλυπτικά είδαμε στο νέο επεισόδιο της σειράς. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδio “The man in the basement”.

Κάτι μου λέει ότι θα αρχίσω πάλι να νοσταλγώ την τέταρτη σεζόν και όσα συνέβησαν επί πακιστανικού εδάφους. Εκεί που η σειρά έκανε τις φλέβες να πάλλονται σε κάθε επεισόδιο, εκεί που η Carrie ήταν πραγματικά βουτηγμένη στον κίνδυνο και όχι στην ασφάλεια της Aunt Sam όπως προέκυψε στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Από την άλλη, γιατί γκρινιάζω; Η σειρά ξεκαθάρισε μέσα σε ένα επεισόδιο δύο ωραία πράγματα.

Η Carrie είναι σύμβουλος της εκλεγμένης Προέδρου των ΗΠΑ και ο Saad είναι πληροφοριοδότης του FBI. Εξαιρετικά, ευχαριστούμε πολύ, τις πήραμε τις θεματικές μας και για φέτος. Ευχαριστούμε και τον αδερφό Mario Lopez που επανεμφανίζεται χρόνια μετά το “Πριν χτυπήσει το κουδούνι”, στον ρόλο του Saad.

Ξέρουμε λοιπόν πού θα βαδίσει η σειρά. Σε μία σχέση που πρέπει να μείνει κρυφή, ανάμεσα στην Carrie και την πρόεδρο και σε μία σχέση που μιας και αποκαλύφθηκε θα πυροδοτήσει εξελίξεις όσον αφορά το πώς παγιδεύουν οι Αρχές τους Μουσουλμάνους επί Αμερικανικού εδάφους. Αρκετά politics και λίγη δράση ως φαίνεται αν και το ότι ο Saul θα εμπλακεί σε επιχείρηση, με τον Adal να μην τον θέλει και πολύ στην εικόνα, μας δίνει μια ελπίδα η Carrie να πρέπει να ξελασπώσει και πάλι τον πνευματικό της.

Παγιδευμένος στο δίκτυο

Ο Sekou θα περάσει κάποια χρόνια στη φυλακή, αυτό είναι το δεδομένο ως τώρα. Και μέσα από το δράμα της οικογένειάς του, από τα όσα λέει η μητέρα του και η αδερφή του, αντιλαμβανόμαστε λίγο και την πλευρά των “αδικημένων”. Το πόσο παγιδευμένοι μπορεί να νιώθουν σε ένα σύστημα που δεν τους αφήνει να βρουν το όποιο δίκιο τους. Αν και ξαναλέω. Αν ανεβάζεις βίντεο online αποθεώνοντας τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι επόμενο να σε τσιμπήσουν.

Βλέπουμε την Carrie να ξεφεύγει από τα όρια και να έρχεται αντιμέτωπη με τον Saad, εκμαιεύοντας τις πληροφορίες που ήθελε. Ξέρει πλέον ότι ο Sekou και κάθε άλλος Sekou, είναι έρμαιο του FBI και εκείνων που δρουν στο να τους παγιδεύσουν. Με όσες λεπτές γραμμές υπάρχουν στο να λες κάτι τέτοιο ως τηλεοπτική σειρά.

Στο μυαλό του Peter Quinn

Η κατάσταση είναι απλή. Έχουμε μία θεόμουρλη η οποία δουλεύει ακόμα σε ρυθμούς κατασκόπου και η οποία προσπαθεί να βάλει σε νόρμα έναν τύπο του οποίου ο εγκέφαλος έγινε λίγο πολτός. Αποτέλεσμα; Μία μυστήρια σχέση ανάμεσα σε Carrie και Quinn παρά το γεγονός ότι τον πήγε σπίτι της. Έπρεπε να πει ο Max στην Carrie ότι ο Quinn δεν είναι στα καλά του. Έπρεπε ο ίδιος να της πει ένα ηχηρό “γιατί με έσωσες” για να σοκαριστεί λίγο η Carrie και να αρχίσει το γνωστό μυξόκλαμα.

Δεν αμφιβάλω ότι θα τα βρουν οι δυο τους και θα συμβιώσουν αρμονικά σε λίγα επεισόδια. Το θέμα είναι αν ο Quinn θα γίνει ποτέ χρήσιμος στην Carrie και την εξέλιξη της δουλειάς της. Βασικά αν θα γίνει ποτέ χρήσιμος για τη σειρά γιατί ειλικρινά προς το παρόν μόνο χασμουρητά μου προκαλεί η περίτπωσή του. Είναι βλέπεις που τον είχαμε δει στα καλά του και τώρα μας κακοφαίνεται.

Ο κακός βεζύρης S01E02

Ο Saul υποψιάζεται την Carrie αλλά ταυτόχρονα την πιστεύει κιόλας όταν του ρίχνει άκυρο. Ο Adal όμως ξέρει με βεβαιότητα ότι η μικρή μουρλή είναι σύμβουλος της επόμενης Προέδρου. Και πολύ φοβάμαι ότι το παιχνίδι που στήνει στον Saul θα βρει τον συμπαθέστατο μουσάτο αρκετά μπλεγμένο.

Ο Adal είναι γενικά μια σκοτεινή φιγούρα που σίγουρα θα παίξει ηγετικό ρόλο στο μπλοκ που θα σταθεί απέναντι σε Πρόεδρο – Saul – Carrie οι οποίοι ας πούμε ότι υποστηρίζουν την εξομάλυνση της παρεμβατικότητας των ΗΠΑ. Το θέμα είναι αν πράγματι θα συστρατευθούν οι άλλοι τρεις ή αν ο Adal θα πρέπει να τους πολεμά όλους ξεχωριστά. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα δούμε κι άλλες ιστορίες τύπου 9/11 για να μας επισημάνει η σειρά ότι ο τύπος είναι περισσότερο villain παρά σύμμαχος.

Carrie, you little devil

Ομολογώ ότι με ξάφνιασε ευχάριστα η αποκάλυψη ότι συμβουλεύει την Πρόεδρο. Και η άνεση με την οποία την ρώτησαν αν εκείνη θα πάει στην αποστολή, φανερώνει ότι δεν είμαστε και τόσο μακριά από την εποχή που θα έχουμε την Carrie και πάλι στο προσκήνιο. Κάτι που θα φτιάξει τη σεζόν άπειρα.

Είναι προφανές ότι η Carrie δεν άντεξε μακριά από την ένταση της CIA, ότι δεν μπορεί να αφήσει τον κόσμο στην μοίρα του και ότι εδώ και πολύ καιρό λέει ψέμματα, στους δικούς της, στον Otto, σε όλους. Κλαπ κλαπ κλαπ για την Carrie η οποία και με την επιρροή της Προέδρου θα μπορέσει να κινήσει μερικά παραπάνω νήματα εξουσίας για να βοηθήσει και το on the side νομικό της έργο. Το οποίο το λες και λίγο σαθρό έτσι που μας το έχουν παρουσιάσει.

Η σειρά εξακολουθεί να έχει τα σεναριακά και σκηνοθετικά κενά του παρελθόντος αλλά ποτέ δεν την αγαπήσαμε για την αρτιότητά της. Και συνεχίζουμε να την παρακολουθούμε φανατικά κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:50, αποκλειστικά στο FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.