HOMELAND

Homeland S06E08: Ο κατάσκοπος που μας κουτούπωσε όλους

Όσα άκρως εκνευριστικά είδαμε στο όγδοο επεισόδιο της σεζόν. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “Alt.Truth”.

Δεν ξέρω αν είμαι πιο εκνευρισμένος ή πιο μπερδεμένος μετά το τελευταίο επεισόδιο. Κυρίως γιατί σε όλο το ‘Homeland’ μέχρι τώρα, μπορούσα και έβλεπα το φως στο τούνελ, έβλεπα τη διέξοδο, έβλεπα πώς το καλό θα νικήσει το κακό. Εδώ ο Dar Adal έχει γλεντήσει το σύμπαν στήνοντας τη μεγαλύτερη πλεκτάνη που έχει γίνει ποτέ για χάρη προφανώς των πολεμοχαρών επιχειρήσεων και πολιτικών στη χώρα.

 

Οι νίκες του είναι σημαντικές σε κάθε επίπεδο και κάθε φορά που νομίζεις ότι οι πρωταγωνιστές μας είναι κοντά στη λύτρωση, έρχεται μια κίνησή του να τους κόψει τα πόδια. Μόνο που στην πραγματική ζωή, αυτές οι κινήσεις θα σήμαιναν και συνολική επικράτηση ενώ στην σειρά, είναι τόσο κατάφωρη η αδικία (βλέπεις ότι δεν έβαλε ο Σέκου τη βόμβα, βλέπεις ότι ο γιος της Προέδρου δεν πάει να το σκάσει) που ξέρεις ότι κάποια στιγμή όλα θα βγουν στη φόρα. Αυτό που πλέον αμφιβάλω είναι αν η όποια λύτρωση θα έρθει στο τέλος αυτής της σεζόν ή αν θα μείνουμε με ένα κάποιο cliffhanger να περιμένουμε την επόμενη.

Πάμε να δούμε τι έγινε σε ένα – ένα τα μέτωπα. Για να μην πω σε ένα – ένα τα Βατερλώ.

Το κακό σπυρί στον κώλο μας

 

Τι μας τον έφεραν αυτόν τον τύπο εδώ πέρα; Αλήθεια. Με έχει βγάλει από τα ρούχα μου με τη ρητορική και τον τρόπο του. Ο Brett O’Keefe θεωρούσα μέχρι τώρα ότι δρα μόνος του απλά απέναντι στην Πρόεδρο αλλά τώρα που τον είδαμε και παρέα με τον Dar, έδεσε το γλυκό και προμηνύεται καταιγίδα.

Ο γιος της Προέδρου έπεσε στο πεδίο της μάχης ως ήρωας αλλά η κάμερα θα δείξει άλλα για να σπιλωθεί η μνήμη του και να οδηγηθεί η Πρόεδρος σε αλλαγή τακτικής. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η θέση της Προέδρου είναι επισφαλής ή αν απλά θα αρχίσει μετά και τα τελευταία τερτίπια της Carrie να πηγαίνει κι εκείνη με το μέρος του Dar. Μη σου πω ότι ο Dar θα χρησιμοποιήσει το πραγματικό βίντεο του γιου της για να σώσει τη φήμη του και μαζί την σχέση του με την Πρόεδρο. Εγώ αυτό θα έκανα πάντως Dar, σκέψου το.

Τι με κοιτάζεις Carrie μουδιασμένο;

 

Η Carrie είναι στη μαύρη κατάθλιψη που της έχουν πάρει το παιδί της κι όλα δείχνουν ότι θα απέχει λίγο από τα εγκόσμια. Σε ένα κλασικό για Homeland σκηνικό, κάποιος πιέζει κάποιον ανήμπορο σε δράση και μαζί κάνουν μια τρύπα στο νερό. Αυτή τη φορά, ο Saul είναι εκείνος ο οποίος παρασύρει την Carrie να τον βοηθήσει στην υπόθεση του Ιράν και να του κανονίσει το ραντεβού.

Ποιο το αποτέλεσμα; Και ο Saul ηττημένος και η σχέση Carrie – Προέδρου στα τσακίδια και ο Ιρανός με το μέρος του Dar για να σώσει το τομάρι του. Πλέον, ειλικρινά δεν βλέπω διέξοδο στο πρόβλημά μας και αρνούμαι να σκεφτώ ότι η μόνη μας λύση στο παζλ είναι ο Peter Quinn γιατί εχμ δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά ούτε εκείνος.

Ο κακός βεζύρης S01E08

 

Τον παραδέχομαι ήδη και σε λίγο μπορεί να πάω και με το μέρος του. Ο Dar Adal έχει ενορχηστρώσει μαεστρικά το σχέδιο δράσης του και όλα φαίνεται να κυλούν όπως ορίζει εκείνος. Πραγματικά, τα γλέντια στον Saul και την Carrie είναι απανωτά αλλά οφείλω να πω ότι στο θέμα Quinn δεν τα έχει πάει και πολύ καλά. Δεν αφήνεις δύο πράκτορες μόνους στο δάσους, ούτε καν για να τους φάνε. Έπρεπε να ψυλλιαστεί ότι ο Quinn δεν θα κάτσει στα αυγά του και να στείλει κάποιον πιο αποτελεσματικό στο κατόπι τους.

Be my little rock ‘n’ roll Quinn

 

Ως άλλος Schwarzenegger ξεπρόβαλε ο τιτάνας ο Quinn από την λίμνη. Μπορεί να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του αλλά την ανάσα την κράτησε, την σφαίρα την ξώφαλτση την υπέμεινε και τώρα είναι πανέτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση. Το πώς θα το κάνει αυτό δεν το ξέρει κανείς αλλά ελπίζω ειλικρινά οι μέθοδοί τους να είναι λίγο πιο αποτελεσματικοί γιατί όπως και να το κάνουμε, η Astrid δεν έπρεπε να πεθάνει για χάρη του.

 

Να μου πεις, ο ρόλος της Astrid δεν ήταν ραμμένος για να μείνει μαζί μας παραπάνω. Και η κορύφωση της ερωτικής σχεδόν εξομολόγησής της έπρεπε να μας υποψιάσει για την συνέχεια. Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν ο Quinn αντιλαμβάνεται την εμπλοκή του Dar σε όλο αυτό ή αν η πληροφορία που του έδωσε για την Carrie και την συμβολή της στην κατάσταση της υγείας του θα τον κάνει να στραφεί εναντίον της.

Είναι πολύ θετικό το να αναδειχθεί και πάλι ο Quinn σε ήρωα της σειράς αλλά μου κλωτσάει λίγο το να είναι ο Saul τόσο έρμαιο των αποφάσεων του Dar και η Carrie τόσο αμέτοχη στην όποια νίκη θα έρθει.

Ραντεβού τη Δευτέρα στις 21:50 αποκλειστικά στο FOX, για το νέο επεισόδιο Homeland, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.