HOMELAND

Homeland S07E09: Ψάχνουμε να βρούμε τον πιο ηλίθιο

Όσα σοβιετικά είδαμε στο ένατο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο: “Useful Idiot”.

Θα μπορούσε να είναι και απλή πλάκα στον Paley το UI που ήταν σε παρένθεση δίπλα στο όνομά του. Για να τον πικάρουν λίγο παραπάνω για το πώς τον ξεγέλασαν οι Ρώσοι. Αλλά για μισό λεπτό. Ποιος κρεμάει στον Paley τον τίτλο του βλάκα; Ποιος είναι ο πιο ηλίθιος του επεισοδίου;

  • Ο Paley που πίστεψε έναν ομοσπονδιακό πράκτορα και κυνήγησε να ρίξει την Πρόεδρο;
  • Ο Wellington που κοιμόταν με μια κατάσκοπο και δεν είχε πάρει χαμπάρι;
  • Η Carrie που την οδήγησε ο Dante σε αυτή την παγίδα;
  • Ο Saul που ανέχεται ακόμα την Carrie και τα καπρίτσια της;
  • Ή μήπως ο Dante που τον έχουν ξεγελάσει τρεις φορές μέσα σε δύο επεισόδια;

Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν κι ας μην γελάμε με την εκνευρισμένη φάτσα του Paley γιατί όλοι το έχουν το δικό τους μερίδιο στη βλακεία και σίγουρα περισσότερο από τον γερουσιαστή. Κι ας μιλήσουμε λίγο για τον πραγματικό πρωταγωνιστή της σειράς στα τελευταία επεισόδια. Ας αφιερώσουμε ένα κεφάλαιο σε εκείνον που είχε πραγματικά ανάγκη η σειρά. Όχι έναν “χρήσιμο ηλίθιο” αλλά έναν “ικανότατο εχθρό”.

Yevgeny, εσύ, σούπερ σταρ

Τέλειος δεν είναι προφανέστατα γιατί όπως φαίνεται, το δίκτυό τους κατέρρευσε και μάλιστα πολύ εύκολα, μόνο με έναν κρίκο της αλυσίδας να ομολογεί τον κωδικό του δικτύου. Αλλά μέχρι τώρα είχε στήσει ένα πολύ ωραίο σχέδιο και στο πεδίο της μάχης έχει αποδειχτεί ικανότερος όλων. Για κάποιο λόγο του ταιριάζουν τα νοσοκομεία, μιας και έχει καταφέρει δύο φορές να τρυπώσει στα δωμάτια που ήθελε. Το θέμα είναι αν κατάφερε και τώρα να ξεφύγει.

Ο Yevgeny είναι ο παίκτης που θα ήθελε ο Saul να έχει στη δική του ομάδα. Αδίστακτος, θαρραλέος, αποτελεσματικός. Κι αν δούμε την από δω πλευρά, τέτοιος πράκτορας δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον δεν μας τον έχει γνωρίσει η σειρά στην μετά Peter Quinn εποχή. Όπως και να ‘χει, το Homeland επιτέλους είχε έναν ωραιότατο villain γιατί είχαμε πραγματικά πολύ καιρό να δούμε έναν.

Αχ καημένε Paley

 

Τους είχε στο χέρι, η Πρόεδρος ήταν στα σχοινιά και ξαφνικά του πήραν τη μπουκιά από το στόμα. Το επεισόδιο ξεκινά με τον Paley προβληματισμένο από την εξαφάνιση της Simone. Στην συνέχεια τον βλέπουμε να πείθεται για την ανάμιξη των Ρώσων στην υπόθεση από ένα ωραίο Powerpoint που έφτιαξε κάποιος 6χρονος βοηθός του Saul. Και εν τέλει τον βλέπουμε να ξεσπά και να αγανακτεί στην βοηθό του για την εξέλιξη της υπόθεσης και για το τι σημαίνει αυτό για τη δική του προσπάθεια ως τώρα.

Αυτό που με προβληματίζει ελαφρώς είναι το γιατί έχουμε αυτή τη σκηνή με την βοηθό του; Η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να τα παρατήσει. Ο θάνατος του Allen θα τους κάνει να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα του Saul; Ή μήπως το ότι η δική τους επιτροπή θα διερευνήσει την υπόθεση με τους Ρώσους θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα για την Keane μιας και παρανόμησαν, χρησιμοποιώντας το Twitter, για να φτάσουν να συλλάβουν τους συνεργάτες των Ρώσων;

Η Carrie στα όρια της παράνοιας

 

Ομολογώ ότι απήλαυσα το flashback στους αγαπητικούς της βοσκοπούλας, που έχουν βρει πρόωρο θάνατο, εχμ, επειδή εκείνη δεν κατάφερε να τους προστατεύσει ή να τους σώσει. Από τον Brody στο αγόρι στο Πακιστάν και από τον Quinn στον Dante, η Carrie, όπως έχουμε ξαναπεί, έχει ένα φοβερό ποσοστό θνησιμότητας σε εκείνους που την ακουμπούν. Μόνο εκείνος ο Βερολινέζος έχει γλιτώσει για καλή του τύχη.

Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάναμε σε ένα τέτοιο σημείο για την Carrie. Απλά θεωρούσα ότι θα φτάσουμε σε αυτό στο τέλος της σεζόν. Με τρία επεισόδια να υπολείπονται και την Carrie να έχει χάσει τελείως τη φάση μητρότητας μετά και τα τελευταία γεγονότα, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι παρούσα στην εξέλιξη της πλοκής ή ένα φάντασμα το οποίο θα είναι σε ένα νοσοκομείο και θα παρακολουθεί την κατάσταση από μακριά.

 

Θεωρώ ότι η επόμενη σεζόν θα μας μιλήσει πολύ για την προσωπική ζωή της Carrie και ότι οι δημιουργοί θα προσπαθήσουν να βρουν ένα closure για την πρωταγωνίστρια. Αυτοκτονία; Θεραπεία; Ό,τι κι αν είναι, πιστεύω ότι το μυαλό της Carrie θα σταματήσει να τυραννιέται. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτό, θα συνεχίσουμε να υπομένουμε την αστάθεια στον χαρακτήρα της και ό,τι παλαβό φέρνει αυτό στο τραπέζι.

Το ΗΠΑ – Ρωσία πάει στην παράταση

Είναι αρκετά τα αναπάντητα ερωτήματα στο φινάλε ενός πολύ έντονου επεισοδίου. Ζει ο Yevgeny; Δραπέτευσε και θα τον κυνηγούν στα επόμενα δύο – τρία επεισόδια; Μια κάμερα υπήρχε να γράφει αυτά που είπε ο Allen στην Carrie; Η τρομερή προστασία στο δωμάτιό του Allen είχε εξαφανιστεί για κάποιο λόγο όταν πλησίασε ο Yevgeny; Οι συνεργάτες των Ρώσων που αποκαλύφτηκαν αρκούν για να “δώσουν” την Simone; Το κόλπο με το Twitter θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην Πρόεδρο;

Είναι ωραία αυτή η διαμάχη των δύο υπερδυνάμεων. Και η αλήθεια είναι ότι με τον Yevgeny στον επιτελικό ρόλο, οι Ρώσοι είχαν φτιάξει ένα ωραία παρεάκι στις ΗΠΑ που θα μας κρατούσε σε εγρήγορση και την επόμενη χρονιά. Ας δούμε όμως με τι όρους θα λήξει η συγκεκριμένη διένεξη και θα έχουμε χρόνο να τα πούμε μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Οι περιπέτειες του MAX S01E09

Είμαι κοντά στο να παραδεχτώ ότι έπρεπε να έχω άλλον ήρωα στο spin off μου γιατί ο MAX δεν δίνει πολύ ψωμί. Αλλά εξακολουθούμε να τον στηρίζουμε και να τον αγαπάμε. Βρήκε και μερικούς κακούς σε αυτό το επεισόδιο. ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟ;

ΥΓ: Παρακαλείται ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, όταν επιστρέψει από το ταξίδι του στην Κορέα, να πει δημόσια, γιατί θα έπρεπε το σκηνικό του Homeland να μεταφερθεί εκεί την επόμενη σεζόν.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.