ΛΙΣΤΕΣ

15 ατάκες των Δύο Ξένων τάλε κουάλε με την επίσκεψη Τσίπρα στην Αβάνα

Γιατί στον Αλέξη και τις αριστερές του πεποιθήσεις μόνο μία Ντένη μπορεί να συμπαρασταθεί. Καλά ναι, και μία Φλώρα. Η Νινέτα χρεώνεται ως υπεραστικό.

Αποδεχόμενοι ότι η Ιστορία μπορεί να παραστήσει το τρολ με τις υποκριτικές δυνατότητες βεληνεκούς Meryl Streep, ας δούμε την επικαιρότητα σε τίτλους. Τίτλος πρώτος: Ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε. Τίτλος δεύτερος: Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αβάνα για να παραστεί στην κηδεία του. Τους τίτλους θα μπορούσε να ανακοινώνει η Μαρίνα Κουντουράτου από την εκπομπή της με ένα κλείσιμο όπως αυτό:

Εμείς όμως, ας το δούμε ως ξεκίνημα.

Για μερικά μόνο λεπτά, ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Αλέξης στις κάρτες του ‘Ποιος Χαρακτήρας των Δύο Ξένων Είσαι’ θα τραβούσε ξεκάθαρα τη Μαρούσκα και ας κάνουμε μία περιήγηση στο γραφείο του σπιτιού του Πρωθυπουργού. Η εικόνα του ίδιου με φόντο κάδρα αντίστοιχα με αυτά της Ντένης να τον απεικονίζουν να ποζάρει μιμούμενος το σήμα της νίκης πλάι σε αριστερούς στρατηγούς, είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

 

Επιστροφή στο ταξίδι όμως.

ΠΡΟΒΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε του ταξίδι, ο Πρωθυπουργός κάνει ένα τσεκ ότι όλα τα θυμάται σωστά. Έστω ότι στο αεροπλάνο θελήσει να ζητήσει ένα νερό. Ή να συστηθεί σε κάποιον που δεν τον ξέρει. Καλά ναι, απίθανο αυτό το δεύτερο αλλά λέμε τώρα. Επίσης, σε ένα παράλληλο σύμπαν η προφορά του Πρωθυπουργού ίσως εξηγείται αν σκεφτούμε ότι δεν είναι και απίθανο να μπέρδεψε τη linguaphone με μία συνέντευξη του Νίκου Ευαγγελάτου. Τέλος πάντων. Πάμε λίγο από την αρχή.

ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ

Για να περάσει και η ώρα, σκέφτηκε να διαβάσει την μία εκδοχή των Times για την αποχή του Ομπάμα από την κηδεία. Επειδή ωστόσο, είναι και άνθρωπος που θέλει να μοιράζεται τη γνώση αποφάσισε να το κάνει φωναχτά μεταφράζοντας στους άτυχους του αεροπλάνου που δεν είχαν προκάμει να μάθουν τα εγγλέζικα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ

Εμ τι; Δεν θα έλεγε κάτι και αυτός;

 

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ουδέν σχόλιον. (32.59”-34.15”)

Η ΜΠΗΧΤΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Σε εκείνο το τραπέζι έδωσε ρεσιτάλ. Μέχρι και μπηχτή στον χθεσινό φίλο Ομπάμα έριξε. (Ίδιο βίντεο, 32.10”-32.25”)

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΕΦΤΑΣΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Ο Αλέξης προφανώς, δεν κατάφερε να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

 

‘ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ’ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ

Έκτακτη Είδηση: Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός δέχεται απειλές από τον υπόκοσμο της μακρινής Κούβας. Το απόσπασμα που εξασφαλίσαμε είναι συνταρακτικό. Η ψυχραιμία του Αλέξη, υποδειγματική (βλέπε Μαρούσκα). Τις διαπραγματεύσεις κάνει δεν έχουμε ιδέα ποιος αλλά είναι καλός.

Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ (ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ)

‘Σιγά μην τον απήγαγαν’, σκέφτηκε. Με καμιά Κουβανή θα θέλει να τσιλιμπουρδίσει. Και τον παίρνει ένα call στο Skype για να του δείξει ποιος κάνει κουμάντο.

‘ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑΡΕ ΟΜΩΣ’ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ

Την έπιασε στα γλυκόλογα και στα ‘εγώ αγαπώ μία’ του Πανταζή και την σκαπούλαρε.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΣΑΤ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΕ

Τα Skype call έχουν πάρει φωτιά στο δωμάτιο του Πρωθυπουργού. Το ‘ποιος είσαι Θανάση Τζήμερε που θα μας πάρεις και την κουμπαριά με τον Τσε’ έκαιγε τα μηνίγγια του από τα νεύρα. Δεν άντεξε. Τον πήρε τηλέφωνο. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ, ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΟ

Πιστός στις αριστερές του τάσεις και για να μην τον πουν και καπιταλιστή σκέφτηκε να φτιάξει μόνος του το ποτό. Τι στο καλό, δεν ξέρει να φτιάχνει μόνος ένα ποτό;

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗ(ΗΗ)ΣΕΙΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝΕ

Αμέσως μόλις αποκαταστάθηκε το κόκκινο του προσώπου του από το βήχα, βάλθηκε να χαλαρώσει λίγο. Ξάπλωσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα και προσπάθησε να σκεφτεί κάτι θετικό. Το μυαλό του πήγε αμέσως δύο καλοκαίρια πίσω. Την εποχή των σκληρών διαπραγματεύσεων. Τι καλά που τα είχε καταφέρει τότε.

Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση του αποτελέσματος των προσπαθειών του στον Καμμένο και τους λοιπούς πήγε κάπως έτσι:

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Λίγο πριν φύγει από την Κούβα και επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους συντρόφους του για τις επιτυχίες του και θα τους δώσει τα φώτα του ώστε να γνωρίζουν αν ω μη γένοιτο, τους τύχει, πώς αντιμετωπίζεται μία οικονομική κρίση.