ΛΙΣΤΕΣ

7 ηθοποιοί που έπαιξαν διαφορετικούς ρόλους στην ίδια σειρά

Πότε επίτηδες και πότε επειδή βαρέθηκε ο casting director.

Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω. Ενδεχομένως και στην ίδια σειρά που σε είχα δει να παίζεις κάποιον άλλον.

Αυτά στην Ελλάδα τα ζήσαμε στα άκρα με τη ‘Λάμψη’ και την ‘Καλημέρα Ζωή’, οπότε τι να μας που εκεί στα ξένα. Έχει όμως πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις τι σου ξέφυγε. Όπως, για παράδειγμα, ο πρώτος ηθοποιός της λίστας.

DEAN-CHARLES CHAPMAN – ‘GAME OF THRONES’

Δεν το έχει η μοίρα του Dean-Charles Chapman. Ή τελοσπάντων δεν το έχει οποιουδήποτε χαρακτήρα η μοίρα στο ‘Game of Thrones’,. Πριν τη σύντομη ηγεμονία του ως Tommen Baratheon, ο Chapman είχε κάποιες σύντομες εμφανίσεις στη σειρά και ως Martyn Lannister, τον έναν εκ των δύο αδερφών που απήγαγε και σκότωσε ο Rickard Karstark.

KAREN GILLAN – ‘DOCTOR WHO’

Εκτός από τον ίδιο τον Doctor του Peter Capaldi που είχε εμφανιστεί ξανά ως Caecilius στο επεισόδιο ‘The Fires of Pompeii’, στο ίδιο επεισόδιο είχε εμφανιστεί και η Karen Gillan πριν γίνει αργότερα η αγαπημένη σου Amy Pond.

MICHELLE WILLIAMS – ‘BAYWATCH’

Πριν το ‘Dawson’s Creek’ και τις 4 υποψηφιότητές της για Όσκαρ, η Michelle Williams το είχε ρίξει στις βουτιές στα επεισόδια ‘Race Against Time’ και ‘Second Time Around’ (κυριολεκτικά) του ‘Baywatch’.

KARL URBAN – ‘XENA: THE WARRIOR PRINCESS’

Πριν κάνει τη μετάβασή του στον κινηματογράφο – αν και επέστρεψε στην τηλεόραση με το αδικοχαμένο ‘Almost Human’ (#rip) – είχε γίνει γνωστός ως Ιούλιος Καίσαρας στο ‘Xena’. Πέρα από τον Καίσαρα όμως, είχε παίξει στην ίδια σειρά τον θεό Έρωτα, έναν άνθρωπο των σπηλαίων και κάποιου τον κακό αδελφό.

Brent Spiner – ‘Friends’

O Brent Spiner του ‘Star Trek’ είχε πάρει μια συνέντευξη από τη Rachel στο ‘Friends’, αλλά έπαιξε αργότερα και στο ‘Joey’, το αποτυχημένο spin-off της σειράς με πρωταγωνιστή τον Matt LeBlanc. Πρακτικά δεν είναι η ίδια ακριβώς σειρά, αλλά μιλάμε για το ίδιο σύμπαν.

KALI ROCHA – ‘BUFFY THE VAMPIRE SLAYER’

Η Kali Rocha έπαιξε αρχικά την Cecily, ένα από τα κορίτσια που είχε ερωτευτεί ο Spike πριν γίνει βαμπίρ, αλλά επειδή είχε πολύ λίγο screentime, προφανώς ο υπεύθυνος του κάστινγκ δε θεώρησε ότι το κοινό θα τη θυμόταν εάν επανερχόταν ως δαίμονας και συγκεκριμένα, ως Halfrek. Οι φαν όμως το πρόσεξαν και άρχισαν να γράφουν fan fiction γεφυρώνοντας τους δύο χαρακτήρες και τη σχέση τους με τον Spike, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Joss Whedon να κάνει τις ιστορίες αυτές πραγματικότητα εντός της σειράς.

JACK CASSIDY – ‘COLUMBO’

Ο θρυλικός τηλεοπτικός ντετέκτιβ ‘Columbo’ συναντούσε συχνά τους ίδιους δολοφόνους, αλλά ο αγαπημένος ηθοποιός για το κοινό επανήλθε 3 φορές και ήταν ο Jack Cassidy (το ρεκόρ το έχει ο Patrick McGoohan ως 4 διαφορετικοί δολοφόνοι). Το επεισόδιο ‘Murder By the Book’ ειδικά, είναι ένα από τα αγαπημένα της σειράς, σκηνοθετήθηκε από έναν νεαρό Steven Spielberg, και το 1997 βρέθηκε στο Νο. 16 των 100 Καλύτερων Επεισοδίων Όλων των Εποχών του TV Guide.

* Πηγή: Esquire.com