LEGION

Στο ‘Legion’ της Marvel δε θα ξέρεις τι είναι πραγματικότητα και τι όχι

Ο δυνατότερος μεταλλαγμένος της Marvel έρχεται στην οθόνη σου.

“Εκείνος πιστεύει ότι είναι ψυχικά ασθενής, αλλά μπορεί και να είναι ο πιο δυνατός μεταλλαγμένος που έχουμε συναντήσει ποτέ”. David Haller σε μία γραμμή δηλαδή.

Ακριβής ημερομηνία για την πρεμιέρα του ‘Legion’ ακόμα δεν έχουμε, ξέρουμε όμως ότι μπορούμε να κοιτάμε για τον Φεβρουάριο του 2017. Ευτυχώς γιατί μπορεί και να μιλάμε για ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά εγχειρήματα της Marvel μέχρι τώρα. Ναι, ακόμα κι από του Netflix.

O Heller ή αλλιώς Legion όπως ονομάζεται και στα κόμικ λόγω του πλήθους προσωπικοτήτων που κρύβει μέσα του, έχει περάσει όλη του τη ζωή μπαινοβγαίνοντας σε ψυχιατρικές κλινικές. Ίσως όμως να μην είναι και τόσο διαταραγμένος τελικά. Ίσως όσα τον έχουν ταλαιπωρήσει μέχρι τώρα να είναι μέρος της μετάλλαξής του. Ίσως και όχι και να είναι άμεσος κίνδυνος για όποιον τον πλησιάζει. Ειδικά από τη στιγμή που “έρχονται και θα σε σκοτώσουν”. Πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει κάποιος όταν νιώθει πως βρίσκεται συνεχώς υπό απειλή;

Όσο για τη σχέση της σειράς του FX με το κινηματογραφικό σύμπαν των X-Men, αυτή θα είναι υπαρκτή μέσα από την υποκειμενική πραγματικότητα του David, αλλά κανείς από την παραγωγή δεν έχει γίνει πιο συγκεκριμένος για να μη χαλάσει η έκπληξη. Και η σχέση πατέρα-γιου του ήρωα με τον Charles Xavier; Κάτι είχε να πει πάνω σ’ αυτό ο  δημιουργός, Noah Hawley (‘Fargo’).

“Δε νομίζω ότι μπορείς να πεις την ιστορία χωρίς αυτό το στοιχείο, οπότε θα πω ότι πιθανόν να το δείτε. Υπάρχει μία αναπηρική καρέκλα στην πρώτη σκηνή.”

FX, αγοράζουμε ότι πουλάς.