ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

To ‘Iron Fist’ δε θα είναι η Marvel που έχεις συνηθίσει

Ώρα να προστεθεί ακόμα ένας ήρωας στη συλλογή του Netflix, αλλά πού θα διαφέρει από τους υπόλοιπους;

Πολλοί υπερήρωες μαζεύονται στο Netflix. Όχι ότι έχουμε αντιρρήσεις όταν περνάμε τόσο καλά. Στον δρόμο για το ‘Defenders’ και με φόρα από το ‘Luke Cage’ που ακόμα συζητάμε, το ‘Iron Fist’ θα πρέπει να μπει σε άλλα νερά για να διαφοροποιηθεί και όλα δείχνουν ότι μπορεί να το κάνει με επιτυχία.

Ο Danny Rand που θα υποδυθεί ο εκ ‘Game of Thrones’ φήμης, Finn Jones, θα αποκτήσει ένα τεράστιο ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και τις μυστικιστικές δυνάμεις του Iron Fist για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του. Ως προς το τελευταίο θα δούμε πώς θα κινηθεί η σειρά, αλλά το μόνο σίγουρο στην περίπτωση του Danny, είναι ότι τα φαινόμενα απατούν και ο μεγάλος κακός της υπόθεσης μπορεί να μην είναι καν αυτός που νομίζεις.

Μέχρι εδώ καλά και στη λογική της νετφλιξικής Marvel. Πού διαφέρει όμως ο Danny από τους street fighters που έχουμε δει μέχρι τώρα από το δίκτυο; Ο Jeph Loeb, ο Head of Television για το στούντιο, ανέλαβε την απάντηση από το Comic-Con της Νέας Υόρκης.

“Αρχικά, ήταν πάντοτε ο σκοπός μας να πούμε καθεμία από τις ιστορίες στο Netflix με τρόπο που τις κάνει μέρος ενός όλου, αλλά την ίδια στιγμή, να μπορείς να τις δεις ξεχωριστά. Ο Daredevil δεν είναι σαν τη Jessica Jones, που δεν είναι σαν τον Luke, που δε θα έπρεπε να είναι σαν τον Danny […] Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν χαρακτήρα μικρότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του καστ και κάποιον που έχει αισιοδοξία και ελπίδα και τα φέρνει μαζί του σε όλο αυτό”.

Η αλήθεια είναι πως κάποιος έπρεπε να βρεθεί για να ανεβάσει το καταθληπτικό mood των Defenders. Δε θα το έκανε η Jessica Jones, ούτε ο Cage. Σίγουρα όχι ο Matt Murdock. Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του Danny όμως, που μέχρι και το fighting style του θα είναι περισσότερο ψύχραιμο και αμυντικό. Γι’ αυτό και η κύρια εκπαίδευση του Jones έγινε στην τέχνη του jujutsu. Μη νομίζεις όμως ότι θα στερηθείς δράση.

“Μη μπερδεύεστε, αυτή είναι η έφοδος της Marvel στον κόσμο των ταινιών με πολεμικές τέχνες και όταν ετοιμάζεται να αρχίσει τις μπουνιές, ο κόσμος θα είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με όσα θα συμβαίνουν στην οθόνη.”

Βάσει τρέιλερ λέμε να τον πιστέψουμε.