ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

‘Narcos’: Ο αδερφός του Pablo Escobar θέλει 1 δις δολάρια από το Netflix

Λίγους μήνες πριν την πρεμιέρα της 2ης σεζόν της σειράς, ο Roberto Escobar θέλει να δει τα επεισόδια για να δώσει την ευλογία του.

O Pablo Escobar επιστρέφει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Netflix, αλλά πριν κάνει πρεμιέρα με τη 2η σεζόν του, υπήρξε μία παράκληση για ιδιωτική προβολή λίγο διαφορετική από αυτή που έκανε ο Obama για το ‘Game of Thrones’, κυρίως λόγω προέλευσης.

Δεν είναι άγνωστο, ούτε παράλογο για τις οικογένειες αληθινών προσώπων να θέλουν να έχουν άποψη για τη δραματοποίηση της ζωής των αγαπημένων τους, αλλά ο μέσος συγγενής που μπορεί να θέλει να έχει λόγο για την ταινία ή τη σειρά σου, κατά πάσα πιθανότητα δε θα ήταν κάποτε μέρος ενός καρτέλ ναρκωτικών. Ο Robertο Escobar όμως, αδερφός του Pablo Escobar, πρώην λογιστής του Medellin καρτέλ και αρχηγός της assassination squad του, είπε να κάνει ένα “επίσημο, φιλικό αίτημα”, όπως το ονόμασε.

Υποβάλλω ένα επίσημο, φιλικό αίτημα να εξετάσω το υλικό αυτό, καθαρά σε επίπεδο πληροφοριών. Παρουσιάζει εμένα, τη ζωή μου, την οικογένειά μου, τον αδερφό μου. Νομίζω ότι κανείς άλλος στον κόσμο δεν είναι ζωντανός για να ελέγξει την εγκυρότητα των επεισοδίων, εκτός από εμένα

Ο CEO της εταιρίας Escobar Inc. που ίδρυσε ο Roberto, Olof Gustafson, και ο chief operating officer, Daniel Reitberg, υποστηρίζουν ότι έχουν επικοινωνήσει με το Netflix από την πρώτη κιόλας σεζόν με τον ίδιο σκοπό, χωρίς όμως ανταπόκριση. Τώρα είναι αργά για συγνώμες και το αφεντικό τους είπε να μη δεχτούν “λιγότερα από 1 δις εκατομμύρια”. Εάν το δίκτυο δεν υποχωρήσει, τότε θα ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα για τη διακοπή της σειράς, μιας που όπως λένε έχουν trademarks και copyrights σε εκκρεμότητα που θα τους επιτρέψουν να κυνηγήσουν την υπόθεση.

Το Netflix μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποια ανακοίνωση, ενώ η προώθηση της 2ης σεζόν συνεχίζει κανονικά.