DC

Ο Superman προσγειώνεται στη 2η σεζόν του ‘Supergirl’

Η πρώτη σεζόν της σειράς ‘Supergirl’ τον κράτησε στη σκιά, αλλά ήρθε η ώρα η οικογένεια να ενωθεί.

Όταν ανακοινώθηκε το ‘Supergirl’ ως η νέα υπερήρωας της μικρής οθόνης, πέρα από τον ενθουσιασμό που επικράτησε για την εμφάνιση της νεαρής πρώην κατοίκου του Krypton, μία ήταν η εύλογη ερώτηση. Superman θα παίξει καθόλου;

Τελικά πέρα από την παρουσίαση του Kal-El σε βρεφική ηλικία κατά το ταξίδι του στη Γη, την κόκκινη μπέρτα του να την παραδίδει στους θετούς γονείς της και τα μηνύματα στο κινητό που αντάλασσε με την Kara καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Superman έμεινε εκτός κάμερας.

Οι συντελεστές είχαν τότε εξηγήσει πως ο στόχος ήταν να μπορέσει η Kara να σταθεί από μόνη της ως χαρακτήρας, χωρίς τον ξάδερφό της να την επισκιάζει. Το βάρος, άλλωστε, που θα έφερε στους ώμους το Supergirl λόγω των υψηλών απαιτήσεων που έχει δημιουργήσει το έργο του Clark στην Metropolis και ολόκληρο τον κόσμο, θα ήταν αρκετό για να της δώσει την κατάλληλη ώθηση και χωρίς τη δική του παρουσία.

Η σκέψη ήταν κατανοητή και ο τρόπος που αντιμετώπισε ο αφανής Superman τη νεοσύλλεκτη υπερηρωίδα και την απόφασή της να είναι ανεξάρτητη, εστίασε στην πίστη που έδειχνε στις δυνατότητές της κι έτσι η Kara κατάφερε να βρει τη θέση της στον τηλεοπτικό χώρο, χωρίς τις πλάτες του διάσημου συγγενή της. Παρ’ όλα αυτά υπήρξαν στιγμές που η απουσία του ήταν σαν τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Κάναμε όλοι πως δε βλέπαμε πως θα έπρεπε να είναι εκεί, όχι για να σώσει την Kara – ούτε το χρειάζεται, ούτε είναι μόνη της – αλλά ως ο μοναδικός συγγενής που έχει από τον κατεστραμμένο τους πλανήτη και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα νοιαζόταν για την ξαδέλφη του, ειδικά από τη στιγμή που ήξερε πως είχε ν’ αντιμετωπίσει εχθρούς από το παλιό τους σπίτι.

Οι φυσιολογικές συνθήκες δεν είχαν δεχτεί παρεμβολές μόνο από την ομάδα πίσω από τις κάμερες, βλ. τους Greg Berlanti και Andrew Kreisberg των ‘Arrow’, ‘Flash’ και ‘Legends of Tomorrow’, αλλά και τις Warner Bros. και DC που δεν ήθελαν να συνυπάρχουν δύο Supermen την ίδια περίοδο.

Μάλλον το ξανασκέφτηκαν όμως, γιατί μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Superman και το alter ego του Clark Kent θα είναι στη δεύτερη σεζόν του ‘Supergirl’ και μάλιστα με το καλημέρα σας. Τα δύο πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου θα φιλοξενήσουν ακόμα μία λάτεξ στολή σε κόκκινο και μπλε και τώρα που μιλάμε το στούντιο είναι στο ψάξιμο γι’ αυτόν που θα τη φορέσει.

Όποιος κι αν είναι ο τυχερός, θα είναι ο 9ος Superman μετά τους Kirk Alyn, George Reeves, Christopher Reeve, Gerard Christopher, Dean Cain, Tom Welling (πιάνεται, εντάξει;), Brandon Routh και Henry Cavill.

To ‘Supergirl’ εκτός από τη μεγάλη αυτή προσθήκη στο καστ, περνάει ακόμα μία αλλαγή αυτό τον καιρό, με την απόφαση της μεταφοράς του από το κανάλι CBS στο CW. Ταιριαστή μετακόμιση θαρρούμε. Τι λέτε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ 2Η ΣΕΖΟΝ:

Το ‘All-Star Superman’ είναι η καλύτερη ιστορία Superman που έχει γραφτεί
 Crash test: Μισή ντουζίνα Σούπερμαν