ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο T-Bag θα παλέψει τους δαίμονές του στο νέο ‘Prison Break’

Η νέα συνέντευξη του Robert Knepper είναι το ιδανικό ζέσταμα μέχρι την επόμενή μας απόδραση.

Τον ξέρεις αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι εκείνος που ό,τι και να κάνει, το κοινό θα τον στηρίζει. Ή τελοσπάντων θα του έχει φυλαγμένο ένα μέρος του ενδιαφέροντός του μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν ξέρει ότι η θέση του είναι στο βαθύτερο καζάνι της Κολάσεως.

Στο ‘Prison Break’, ο Theodore “T-Bag” Bagwell κανιβάλισε κάποια στιγμή έναν παλιό του φίλο στη μεξικανική έρημο και κατάφερε να κρατήσει το κοινό του και μετά από αυτό, οπότε μπορείς να υποθέσεις με ασφάλεια ότι στη συγκεκριμένη σειρά είχε δικαιωματικά τη θέση Αυτού του Χαρακτήρα.

Ο T-Bag δεν επιστρέφει απλά στο revival του ‘Prison Break’. Επιστρέφει με ένα μηχανικό, πλήρως λειτουργικό χέρι. Σημάδι της αλλαγής των καιρών όπως γράφτηκε και στο Hollywood Reporter, απ’ όταν η σειρά έκανε την πρεμιέρα της το 2005.

Γι’ αυτά και για πολλά ακόμη μίλησε στη γνωστή ιστοσελίδα ο Knepper, και εμείς κρατήσαμε όσα πρέπει να ξέρεις πριν την επόμενη μεγάλη σου απόδραση με τα νέα επεισόδια του ‘Prison Break’.

Ειναι ο T-Bag περισσότερο ζώο από άνθρωπος και στη νέα σεζόν;

“Για όλους, αλλά ειδικότερα για μένα επειδή ο τύπος είναι μεγάλος δολοφόνος, εάν του έλεγες το οτιδήποτε στραβό, λογικά θα σε σκότωνε. Αλλά τα πράγματα πάνε βαθύτερα τώρα. Σκέφτεται περισσότερο. Δε θέλω να προδώσω τίποτα, ο κόσμος μιλάει πολύ για την πλοκή της σειράς και νομίζω είναι καλύτερο να έχουν εκπλήξεις […] Νομίζω θα τον δείτε να παλεύει με τους δαίμονές του λίγο παραπάνω από ό,τι θα έκανε στο παρελθόν. Παλιά θα έλεγε, “Με κοιτάς στραβά; Πέθανες”. Τώρα θα πει, “Πρέπει να το σκεφτώ. Εάν σκοτώσω κάποιον, υπάρχουν συνέπειες”.”

Η απώλεια του χεριού του ήταν μεγάλης σημασίας για τον χαρακτήρα. Πώς τον επηρεάζει η ύπαρξη του νέου μηχανικού του χεριού;

“Όταν συνειδητοποίησα ότι θα είχα αυτό το καινούριο χέρι… θα δείτε. Υπάρχουν πολλές αυθόρμητες στιγμές που σκέφτεται, “Έχω το χέρι μου πίσω!”. Δε θέλω να μαρτυρήσω τίποτα, αλλά υπάρχουν κάποιες διασκεδαστικές στιγμές με μένα να ανακαλύπτω ξανά τη χρήση του χεριού μου”.

Το ‘Prison Break’ ήταν ένα δύσκολο success story. Πώς το εξηγείς;

“Δεν είμαι πολύ σίγουρος. Η σκέψη μου είναι ότι ο κόσμος του ήταν πολύ συγκεκριμένος. Θυμάμαι όταν σπούδαζα υποκριτική πολλά χρόνια πριν, ο George Bernard Shaw έλεγε, “Ο συγγραφέας γράφει για τον εαυτό του και το αυτί του κόσμου παίρνει αυτό που φτιάχνει”. Διαχρονικά, όταν γράφεις μια ιστορία – είτε τηλεόρασης, είτε κινηματογράφου, είτε μυθιστορήματος – εάν ο κόσμος σου είναι πολύ συγκεκριμένος, τότε δημιουργείς θεματικές σε μεγαλύτερο πλαίσιο. Κοίτα σειρές που το έχουν πετύχει αυτό και τα κατάφεραν και συνεχίζουν με πλούσιους κόσμους και χαρακτήρες. Μπορείς να πάρεις πολλές κατευθύνσεις. Σκέφτομαι το ‘Game of Thrones’, για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος είναι ειδικός, αυτό είναι το προαίσθημά μου. Σε ένα πιο βασικό επίπεδο… ήταν φυγή από την πραγματικότητα. Ήταν μια φυγή από την πραγματικότητα και όλοι τη χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή”.

* Το ‘Prison Break’ επιστρέφει στις 5 Απριλίου στο FOX.