ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Riviera: Η σειρά που θα σε δροσίσει φέτος το καλοκαίρι

Το PopCode βουτάει στα νερά του 'Riviera' και εξηγεί γιατί πρέπει να βρέξεις κι εσύ τα πόδια σου.

“Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία, βρίσκεται ένα μεγάλο έγκλημα”.

Με αυτή την ατάκα μας συστήνεται η νέα παραγωγή του Sky Atlantic που μας έδωσε τα εξαιρετικά ‘Young Pope’ και ‘Gomorrah’, και αυτή τη φορά εκτός από γεύση Χόλιγουντ, έχει επιστρατεύσει και ένα σκηνικό που δε θα βρεις σε καμία άλλη σειρά φέτος το καλοκαίρι.

Το ‘Riviera’ ξεκινά με ένα χορταστικό πανοραμικό πλάνο μιας ιδιωτικής έκτασης που πολύ θα ήθελες αλλά δε μπορείς να έχεις, στην επαρχία πάνω από την Cote d’Azur. Εκεί που κοιμάται η Julia Stiles με τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της να τη χαζεύει.

Λίγες ώρες μετά, εκείνος θα βρεθεί νεκρός και η ωραία κοιμωμένη θα θελήσει να μάθει τι κρύβεται πίσω από τον θάνατό του.

Το ‘Riviera’ θα κάνει την πρεμιέρα του την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 22.00 μμ στο COSMOTE CINEMA 4HD αμέσως μετά την προβολή του στη Μεγάλη Βρετανία. Ο πιλότος, όπως και τα υπόλοιπα 9 επεισόδια που θα ακολουθήσουν, θα βρίσκεται διαθέσιμος on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν τη σειρά και ετεροχρονισμένα, μέσω του COSMOTE Replay TV ή να την γράψουν σε σκληρό δίσκο.

Το PopCode βουτάει στα νερά της Γαλλικής Ριβιέρας και εξηγεί γιατί πρέπει να βρέξεις κι εσύ τα πόδια σου.

ΧΙΤΣΚΟΚΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ

Η Γαλλική Ριβιέρα είχε περιγραφεί κάποτε από τον δραματουργό και συγγραφέα, Somerset Maugham, ως “ένα ηλιόλουστο μέρος για σκοτεινούς ανθρώπους”.

Αυτόν τον σκοτεινό ηδονισμό θα εκμεταλλευτεί η σειρά σκιαγραφώντας μυστικά και εγκλήματα που κρύβονται πίσω από το πανάκριβο περίβλημα της ζωής των δισεκατομμυριούχων της περιοχής, βάζοντας ένα δικό της χιτσκοκικό περίβλημα μυστηρίου που θυμίζει ‘To Catch a Thief’.

Αντί για Grace Kelly όμως, το ‘Riviera’ βρίσκει τη δική του ξανθιά και είναι, μάλιστα, από τα πιο υποτιμημένα χαρτιά του Χόλιγουντ.

JULIA STILES

Η Julia Stiles είναι από αυτές τις περιπτώσεις που άρεσε στη βιομηχανία και είχε και γκελ στον κόσμο, αλλά μόλις παραμεγάλωσε για τα teen movies που την καθιέρωσαν και αραίωσαν και τα ‘Bourne’ (για να τη σκοτώσουν κιόλας στο τέλος), το Χόλιγουντ δεν ήξερε τι να την κάνει.

Ο ρόλος της Georgina Clios στο ‘Riviera’, της χήρας του δισεκατομμυριούχου Constantine που βρίσκεται δολοφονημένος με τρόπο που της αφήνει πολλές υποψίες για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του, θα της δώσει την ευκαιρία να δείξει το πηγαίο πείσμα που την είχε ξεχωρίσει από τις σύγχρονές της, και τη βοηθούσε να ερμηνεύει άψογα γυναικείους χαρακτήρες με τσαγανό, όπως αυτοί στο ‘10 Things I Hate About You’ και ‘Save the Last Dance’.

Η Georgina, με τη βοήθεια της πρώτης γυναίκας του Clios, θα πρέπει να μάθει να υπάρχει στον υπερπολυτελή, εγκληματικό και πολύ συχνά επικίνδυνο κόσμο του συζύγου της για να προστατεύσει την περιουσία και την οικογένειά της, αλλά ως Αμερικάνα έμπορος τέχνης θα βρεθεί έξω από τα νερά της. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι παραγωγοί της σειράς κέρδισαν τη Stiles περιγράφοντας τον χαρακτήρα της κεντρικής ηρωίδας με αυτόν του Michael Corleone στα ‘Godfather’, ενώ ήταν και πολύ ανοιχτοί σε αλλαγές που ήθελε να κάνει η ίδια στο σενάριο για να αποφευχθεί η εικόνα της αφελούς Αμερικανίδας.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΣΤ

Επειδή μια Stiles δε φέρνει το καλοκαίρι, μαζί της θα δούμε τον Iwan Rheon που αφήνει τον σαδιστή Ramsay Bolton του ‘Game of Thrones’ για τον καλοαναθρεμμένο Adam, γιο του συζύγου της Georgina, την πάντα απολαυστική Lena Olin των ‘Alias’ και ‘Vinyl’ που θα υποδυθεί την πρώην του Clios και νυν διστακτική σύμμαχο παύλα μέντορα της χήρας του Clios στον νέο της κόσμο, και τον Adrian Lester των ‘Hustle’ και ‘Undercover’ στον ρόλο ενός χαρισματικού παλιού φίλου της Georgina, που δεν ανακατεύεται μόνο στο εμπόριο τέχνης αλλά και στην πλαστoγράφηση.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ

Neil Jordan, John Banville, Paul McGuiness (ναι, ο πρώην μάνατζερ των U2). Ο τρίτος εμπνεύστηκε την ιδέα ζώντας από κοντά το jet set των δισεκατομμυριούχων της περιοχής.

Εμπνεύστηκα ζώντας εκεί και ακούγοντας τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αν ρωτήσεις ποιος ζει εκεί ή σε ποιον ανήκει εκείνο το yacht, κανείς δε θα σου πει. Αναπόφευκτα, λοιπόν, ο κόσμος ιντριγκάρεται από τα μυστικά των πλουσίων.

Και ποιος καλύτερος να μεταφέρει φόνους, εγκλήματα, απάτες και δολοπλοκίες από τον φίλο του McGuiness και δημιουργό του ‘The Borgias’, Jordan. O Jordan έχει ένα τεράστιο βιογραφικό στο ενεργητικό του, με ένα Όσκαρ Σεναρίου για το εκπληκτικό ‘The Crying Game’ του ‘92 και κάμποσες υποψηφιότητες Σεναρίου και Σκηνοθεσίας σε Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και Emmy για τα ‘The End of the Affair’, ‘Mona Lisa’ και ‘Borgias’.

Ο έτερος σεναριογράφος Banville έχει κερδίσει το Booker για το ‘The Sea’ το 2005 και το Kafka το 2011.

ΤΟ SETTING

Πόσες φορές είχες την ευκαιρία να χαζεύεις τη Γαλλική Ριβιέρα κάθε εβδομάδα στη μικρή σου οθόνη;

“Έχεις το set design της Γαλλίας του 18ου αιώνα και τον φυσικό φωτισμό που της στέλνει ο Θεός, οπότε απλά βάζεις την κάμερα στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη ώρα της μέρας. Έπρεπε να τα βάλουμε όλα αυτά στην οθόνη και να νιώθει ο κόσμος ότι βλέπει ένα πολύ πλούσιο, σχεδόν πληθωρικό έργο τέχνης”.

Τάδε έφη ο Adrian Lester που σκηνοθέτησε και 2 επεισόδια της σειράς πέρα από τα χρέη του ως Robert Carver στο καστ, με τη Stiles να συμπληρώνει:

“Ήταν υπέροχα, ήταν απόλαυση να μένω εκεί για επτά μήνες. Θα έμενα εκεί μόνιμα εάν μπορούσα. Το μέρος είναι εκπληκτικό σε όλες τις εποχές και στα πάντα, από τη γλώσσα και τη δουλειά με το γαλλικό συνεργείο, μέχρι το φαγητό και τα τοπία”.

***

* Η πρεμιέρα του ‘Riviera’ είναι την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 22.00 μμ στο COSMOTE CINEMA 4HD. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE CINEMA 4HD, τα επεισόδια του ‘Riviera’ θα είναι διαθέσιμα on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν τη σειρά και ετεροχρονισμένα, μέσω του COSMOTE Replay TV ή να την γράψουν σε σκληρό δίσκο.