PRISON BREAK

Prison Break S05E07: O έρωτας περνάει από την Κρήτη

Όλα όσα είδαμε στο έβδομο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Prison Break.

Ας πάρουμε μια ανάσα πριν γράψουμε για αυτό το επεισόδιο. Ήταν ξεκάθαρα ό,τι καλύτερο μας έχει δώσει μέχρι τώρα η πέμπτη σεζόν του Prison Break, με ένταση, δράμα, έρωτα, επανασυνδέσεις, χιούμορ και δράση. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Φυσικά έγινε αυτό για το οποίο σας προετοιμάσαμε στο προηγούμενο επεισόδιο. Η επανασύνδεση του Μάικλ με την Σάρα, ωστόσο το καλύτερο ήταν ότι έγινε στην Ελλάδα και την Κρήτη! Δεν ήταν όμως η μοναδική επανασύνδεση που είδαμε στο επεισόδιο, αφού ο Σούκρε (επιτέλους) συνάντησε τον κολλητό του, Σκόφιλντ, μετά από τόσα χρόνια! Αυτό το “πάπι” μας είχε λείψει. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον γιο του Μάικλ να ζωγραφίζει έναν χτυπημένο αρχαίο Έλληνα πολεμιστή. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο αφού όπως έχουμε πει, όλη η σεζόν έχει επιρροές από την Οδύσσεια του Ομήρου. Ακόμη και ο τίτλος του έβδομου επεισοδίου είναι ‘Wine dark see’, δηλαδή ομηρική έκφραση ‘οίνοψ πόντος’ (αναφέρεται σε χρώμα), μεταφρασμένη στα αγγλικά. Τρομερή η ιδέα των σεναριογράφων να συνδέσουν τον Μάικλ με τον Οδυσσέα πάντως.

Από τη ζωγραφιά του μικρού MJ μεταφερόμαστε στην ‘Phaecia’ όπου ο Σκόφιλντ είναι τραυματισμένος σοβαρά, ενώ έχει δηλητηριαστεί από αντιψυκτικό και αργοπεθαίνει. Αφήνουν δυστυχώς τον Τζα πίσω (πάνω που είχαμε αρχίσει να τον συμπαθούμε) και επιβιβάζονται σε μια βάρκα που θα τους μεταφέρει στην Κρήτη. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. Η αλήθεια είναι πως ξαναγύρισα κάνα δυο φορές πίσω να δω αν άκουσα καλά.

Ο Λίνκολν βρίσκεται σε απόγνωση για την κατάσταση του αδερφού του και βάζει μπροστά τα μεγάλα μέσα. Παίρνει τηλέφωνο τη Σάρα και της εξηγεί την κατάσταση. Είναι έτοιμη να τα παρατήσει όλα φυσικά και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να σώσει τον πατέρα του παιδιού της, όμως τι λέμε τώρα στον Τζέικομπ; Δεν περίμενα να του πει ακριβώς την αλήθεια, αλλά η Σάρα είναι Σάρα. Αν και ο Τζέικομπ πήγε αρχικά να της απαγορεύσει το ταξίδι, στη συνέχεια κινήθηκε έξυπνα και την άφησε.

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ

Και πάμε τώρα στο καλύτερο κομμάτι του επεισοδίου. Η Σάρα φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και επιβιβάζεται σε ένα ταξί λέγοντας του ταξιτζή να την πάει στα Χανιά. Πόση διαφήμιση θα μας κάνει αυτή η σειρά; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει επιπλέον ζήτηση η Κρήτη φέτος, τουλάχιστον από τους φανς της σειράς.

Βέβαια δεν πηγαίνει ακριβώς στα Χανιά, αλλά στον Φοίνικα, ένα μικρό χωριό στη νότια Κρήτη. Νέα διαφήμιση! Ευχαριστούμε Prison Break. Εκεί λοιπόν έχουν ήδη φτάσει λίγο νωρίτερα ο Μάικλ, ο Γουίπ και ο Λινκ, με τον πρώτο να βρίσκεται στο κρεβάτι και να υποφέρει.

Η πόρτα του μικρού δωματίου ανοίγει και εμφανίζεται η Σάρα. Βλέποντάς το πραγματικά δεν μπορούσε να το πιστέψω ότι όντως συμβαίνει. Άλλο να το ξέρεις κι άλλο να το βλέπεις. Η σκηνή ήταν τρομερή. Η Σάρα έμεινε να τον κοιτάζει, στη συνέχεια τον πλησίασε, τον άγγιξε και ο Σκόφιλντ έβαλε τα κλάματα από τη συγκίνηση. Σε αυτή τη σεζόν μας έχει δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Έναν χαρακτήρα πολύ ευαίσθητο που “σπάει” εύκολα. Σίγουρα έχει αλλάξει αρκετά αυτά τα τέσσερα χρόνια που έμεινα μακριά από όλους.

Η Σάρα του υπόσχεται πως θα τον κάνει καλά και οι Γουίπ και Λινκ τους αφήνουν μόνους να μιλήσουν. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που της ζήτησε ο Σκόφιλντ; Φυσικά να δει σε φωτογραφία τον γιο τους. Δεν έμεινε όμως σε αυτό και προσπαθώντας να δει κι άλλες φωτογραφίες, έπεσε πάνω σε μία του Τζέικομπ με τη Σάρα. Πολύ κακή κίνηση. “Αυτός είναι”, φωνάζει και της εξηγεί τι ακριβώς παίζει με τον νυν άνδρα της, ο οποίος φυσικά είναι ο Poseidon. Δεν μας προκάλεσε καμία έκπληξη. Μόνο η Σάρα τον πίστεψε όταν της πλάσαρε το παραμύθι.

Ο Σκόφιλντ της εξηγεί ακριβώς τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και ότι τον πρόδωσε ο Poseidon. Έτσι εξηγείται λοιπόν και το video που της είχε δείξει ο Κέλερμαν στα πρώτα επεισόδια.

Πείτε την αλήθεια. Όλοι δεν περιμένατε πότε θα φιληθούν επιτέλους; Έγινε λίγο αργότερα όταν ο Μάικλ ήταν καλά κι ενώ η Σάρα έφευγε γρήγορα για τις ΗΠΑ προκειμένου να δει τι κάνει ο γιος της, ο οποίος είχε μείνει με τον χειρότερο που θα μπορούσε, τον Τζέικομπ a.k.a Poseidon.

Το ωραίο της επανασύνδεσης του Μάικλ και της Σάρα εντωμεταξύ ήταν και το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά, συναντήθηκαν ξανά όπως την πρώτη φορά. Με αφορμή τη σχέση ιατρού-ασθενή.

ΣΟΥΚΡΕ, ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ “PAPI”;

Το δεύτερο καλύτερο κομμάτι είχε να κάνει με την επιστροφή του Σούκρε. Thank God! Έλειπε πολύ από τη σειρά το χιούμορ και ο αυθορμητισμός του και είναι μεγάλο φάουλ που δεν τον έφεραν νωρίτερα. O Σούκρε πλέον δουλεύει σε μεγάλα εμπορικά πλοία και κανονίζει με τον καπετάνιο να μεταφέρει τους Σκόφιλντ, Λίνκλον και Γουίπ εκτός Ευρώπης.

Πραγματικά ο Σούκρε πρέπει να ενθουσιάστηκε περισσότερο κι από τη Σάρα που είδε ζωντανό τον κολλητό του. Η σχέση του άλλωστε με τον Μάικλ ήταν πολύ δυνατή και χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Θα έκανε τα πάντα για τον Σκόφιλντ ο Σούκρε και το έδειξε και στο επεισόδιο όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ρίσκαρε την ζωή που είχε ήδη φτιάξει για να βοηθήσει τους φίλους του.

Πίσω στις ΗΠΑ ο Τζέικομπ εξολοθρεύει τον πράκτορα Κισίντα, ενώ πλέον έχει να αντιμετωπίσει και τη Σάρα, η οποία γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα και προσπαθεί να προστατέψει την ίδια και τον μικρό MJ. Ως γνωστόν όμως στο Prison Break μέχρι ένα σημείο οι κακοί είναι πάντα μπροστά από τους καλούς και ο Τζέικομπ την στριμώχνει.

Μένουν δύο ακόμα επεισόδια και η δράση κορυφώνεται αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πλέον πολλά.

Υ.Γ. Για ακόμη μια φορά δεν είχαμε T-Bag. Τα έχουμε ξαναπεί, δεν γίνεται απλά να έρχεται και να φεύγει.

*To ‘Prison Break’ προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21.50 στο FOX.

ΚΙ ΑΛΛΟ PRISON BREAK

Οι 10 πιο συγκλονιστικές στιγμές της σειράς