ΛΙΣΤΕΣ

8 τελείως ελληνικά ριάλιτι που θα έπρεπε να υπάρχουν

Οι ιδρωμένοι του λεωφορείου και οι περήφανες μανούλες.

Ο τρόπος που δουλεύει η ελληνική τηλεόραση, είναι λίγο-πολύ γνωστός. Κάποια στιγμή, ένα κανάλι φέρνει μια καινούρια ιδέα, η ιδέα αυτή πετυχαίνει και χωρίς δεύτερη σκέψη, όλοι οι ανταγωνιστές φροντίζουν να την αντιγράψουν, μέχρι οι τηλεθεατές να τη σιχαθούν.

Στις αρχές του 2000 για παράδειγμα, η ελληνική τηλεόραση ξεχείλωσε τη συνταγή των ριάλιτι, παρουσιάζοντας διάφορες παραλλαγές. Παίκτες κλεισμένοι σε σπίτια, σε νησιά, σε φάρμες, σε μπαρ, διαγωνισμοί τραγουδιών, μουσικής, ταλέντων και μαγειρικής. Κάποια στιγμή, το πράγμα κούρασε και τα κανάλια στράφηκαν αλλού.

Ξαφνικά, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, τα ριάλιτι βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στις οθόνες μας, με παλιές και νέες εκδοχές και ακόμα πιο ξεχειλωμένα κόνσεπτ. ΟΚ, αφού θέλετε να το παίξουμε έτσι, ας το παίξουμε.

Γιατί οι παίκτες απλά να κλείνονται σε σπίτια και να ερωτεύονται, να ψάχνουν σωστό ντύσιμο ή να μαγειρεύουν; Γιατί να μην διευρύνουμε λίγο τους ορίζοντές μας, να σκεφτούμε outside of the box που λένε και στο χωριό μου;

Για να μην πεις ότι μιλάμε στην τύχη, ιδού μερικές ιδέες ριάλιτι που θα θέλαμε σαν τρελοί να δούμε.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΒΟΘΡΟΣ

EUROKINISSI

Το παιχνίδι: 20 καθημερινοί Έλληνες, μπαίνουν εν ώρα αιχμής σε ένα ήδη γεμάτο λεωφορείο. Καλοκαίρι. Χωρίς κλιματισμό. Στόχος τους, να αντέξουν όση περισσότερη ώρα γίνεται, ανάμεσα σε ιδρωμένους και στριμωγμένους συνεπιβάτες. Όποιος καταφέρει να βρει άδειο κάθισμα κερδίζει αυτόματα ασυλία, ενώ όση ώρα βρίσκονται εντός του οχήματος, στους παίκτες ανατίθενται διάφορες αποστολές, όπως το να στείλουν μήνυμα, να διαβάσουν το βιβλίο τους, να αποφύγουν τον ιδρώτα του διπλανού τους ή απλά να κατέβουν στη σωστή στάση. Όποιος καταφέρει να μείνει στο λεωφορείο μέχρι αυτό να φτάσει στο τέρμα του, είναι ο μεγάλος νικητής. Σε περίπτωση που φτάσουν περισσότεροι από ένας παίκτες, τότε η δοκιμασία επαναλαμβάνεται σε ακόμα πιο ακραίες συνθήκες.

Παρουσιαστής: Μάρκος Σεφερλής (θα οδηγεί το λεωφορείο).

Το έπαθλο: Μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

ΨΟΦΙΣ

Το παιχνίδι: 10 διαγωνιζόμενοι παίρνουν θέση μπροστά στους υπολογιστές τους και αρχίζουν να κάνουν σχόλια κάτω από τα ίδια κείμενα, ξεκινώντας τσακωμούς με τυχαίους χρήστες του ίντερνετ. Στόχος τους, να καταφέρουν να κάνουν τον διαδικτυακό τους αντίπαλο να παραδεχτεί ότι έχει άδικο και να συγκεντρώσουν τα περισσότερα upvotes. Νικητής, αυτός που θα κερδίσει τις περισσότερες διαδικτυακές μονομαχίες, δεχόμενος ταυτόχρονα τις περισσότερες κατάρες για καρκίνο και ψόφο.

Παρουσιαστής: Παναγιώτης Χατζηστεφάνου.

Το έπαθλο: Η ηθική ικανοποίηση του ανθρώπου που ξέρει ότι είχε δίκιο.

ΟΙ ΑΝ-ΙΚΑ-ΝΟΙ

EUROKINISSI

Το παιχνίδι: 10 συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη πρόκληση: ένα πρωινό στο ΙΚΑ για την τακτοποίηση μιας φαινομενικά απλής υπόθεσης. Θα έχουν φροντίσει όλοι να προμηθευτούν τα σωστά έγγραφα; Ποιος θα πάρει πρώτος χαρτάκι προτεραιότητας και ποιος θα καταφέρει να βγάλει άκρη με τους υπαλλήλους; Νικητής, όποιος καταφέρει να φέρει πρώτος σε πέρας την υπόθεσή του, με όποιον χάνει την ψυχραιμία του και αρχίζει να βρίζει το κράτος και τη γραφειοκρατία να αποκλείεται αυτόματα.

Παρουσιαστής: Γιώργος Αυτιάς.

Το έπαθλο: Τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓ

EUROKINISSI

Το παιχνίδι: Πρόκειται για το ριάλιτι με τη μεγαλύτερη συμμετοχή παικτών στην ιστορία. 60.000 άνθρωποι συγκεντρώνονται στο ΟΑΚΑ και παρακολουθούν την αναμέτρηση Κέρκυρα-Λεβαδειακός, η οποία δεν διαρκεί 90 λεπτά, αλλά έχει απεριόριστη διάρκεια. Στόχος των θεατών, να αντέξουν, χωρίς να κοιμηθούν, να αποχωρήσουν ή να βγάλουν τα μάτια τους με το κουτάλι. Νικητής, αυτός που θα φτάσει μέχρι τέλους και θα μπορεί να περιγράψει και τις σπουδαιότερες στιγμές του ματς.

Παρουσιαστής: Γιώργος Γεωργίου.

Το έπαθλο: Ένα διαρκείας σε ομάδα της Premier League.

INSTAMOMS

Το παιχνίδι: 10 νέες μητέρες κλείνονται σε ένα σπίτι με τα νεογέννητα μωρά τους και ανεβάζουν διαρκώς βιωματικά ποστ και φωτογραφίες με τα βρέφη στα social media τους. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, προκρίνονται οι μητέρες με τα περισσότερα likes. Στην τελική φάση ωστόσο, νικήτρια θα είναι εκείνη η οποία θα καταφέρει να ολοκληρώσει έστω και μία πρόταση χωρίς να αναφέρει το μωρό της και το γεγονός πως είναι πια μητέρα.

Παρουσιάστρια: Ελένη Μενεγάκη.

Το έπαθλο: Πάνες και γάλα για ένα χρόνο.

ΠΗΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Το παιχνίδι: 15 οδηγοί καλούνται να διασχίσουν την λεωφόρο Κηφισίας εν ώρα μποτιλιαρίσματος, με κλειστό ραδιόφωνο και χωρίς να επιτρέπεται να ρίξουν ούτε μία ματιά στο κινητό τους. Νικητής, ο οδηγός που θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του χωρίς να τσακωθεί ούτε μία φορά με άλλο οδηγό ή τροχονόμο και χωρίς να διαπράξει έστω ένα αδίκημα του Κ.Ο.Κ.

Παρουσιαστής: Ιαβέρης.

Το έπαθλο: Σβήσιμο παλιών κλήσεων.

ΟΡΘΩΓΡΑΦΕΙΑ

 

Το παιχνίδι: 50 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής καλούνται να γράψουν σωστά μερικές απλές λέξεις, όπως το όνομά τους και τη διεύθυνσή τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τα ορθογραφικά λάθη. Οι παίκτες μένουν στο ίδιο σπίτι φορώντας κράνη, ώστε να μην χτυπάνε στους τοίχους και τραυματίζονται. Νικητής, αυτός που θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες με λιγότερα από 6.000 ορθογραφικά.

Παρουσιαστής: Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Το έπαθλο: Ένα λεξικό της νεοελληνικές με σημειωμένες τις SOS λέξεις.

ΠΡΕΘΛΕΣ

Το παιχνίδι: 30 παίκτες αναμετρώνται στο ποιος ανασαίνει καλύτερα. Κάθε Κυριακή, οι διαγωνιζόμενοι ανασαίνουν σε ένα φαντασμαγορικό σόου, με τους κριτές να τους βαθμολογούν. Στο τέλος, ο κόσμος επιλέγει ποιος θα αποχωρήσει.

Παρουσιαστής: Λευτέρης Πανταζής.

Το έπαθλο: 300.000 ευρώ.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα καλύτερα ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης
Οι πιο παθιασμένοι έρωτες των ελληνικών ριάλιτι
Quiz: Ποιο ελληνικό ριάλιτι είσαι;