ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Homeland S07E10: Αυτό που πάτησαν το restart στον υπολογιστή

Όσα φυσιολογικά παρακολουθήσαμε στο δέκατο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο “Clarity”.

Υπάρχει πάντα ένα τέτοιο επεισόδιο στο Homeland πριν την καταιγίδα, πριν την δράση, πριν φτάσουμε σε αυτό το οποίο ζητούν οι θεατές κάθε εβδομάδα από την σειρά. Να θυμίσει λίγο περισσότερο εκείνη την σειρά που έβαζε τους πρωταγωνιστές της στο πεδίο της μάχης, που σε κρατούσε με την έντασή της, που σε έκανε να ανησυχείς πραγματικά για το μέλλον των χαρακτήρων της.

Μικρό διάλειμμα με Shondaland.

Παρακολουθώ παράλληλα την τελευταία σεζόν Scandal η οποία φτάνει στο φινάλε της αυτή την εβδομάδα. Κι αυτό που έχουν καταφέρει η δημιουργοί του τις τελευταίες δύο σεζόν είναι πραγματικά ανήκουστο για μια σειρά που ξεκίνησε στην πρώτη της σεζόν να είναι ελαφρά νερόβραστη τύπου NCIS, αλλά εξελίχθηκε σε ένα πολιτικό θρίλερ με τέτοια ένταση που στο τέλος κάθε επεισοδίου είτε διπλοκλειδώνεις την πόρτα σου ή κάνεις ένα μισάωρο να κοιμηθείς από όσα συμβαίνουν στον κόσμο της Olivia Pope. Αυτό θα ήθελα και από το Homeland γιατί μας έχει δώσει τέτοιες σεζόν παλαιότερα.

Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα.

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του επεισοδίου, φτάσαμε σε ένα σημείο που η Carrie βλέπει πλέον καθαρά τι πρέπει να κάνει στη ζωή της. Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά σε κάθε σημείο της δικαστικής διαδικασίας που άλλοτε θα ξεσπούσε, σε κάθε σημείο που ένιωθε οργή ή ενοχή, γινόταν η ίδια πυλωρός του εαυτού της. Έβαζε η ίδια στοπ στον εαυτό της και στην λογική που την έφερε μέχρι το δικαστήριο. Ο φάκελος που έμεινε κλειστός δείχνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ήξερε τι είναι σωστό για εκείνη και την κόρη της. Ή απλά αποδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ζήσει μια “κανονική” ζωή”.

Με αυτό το δεδομένο, η σειρά βάζει πίσω τα όποια προβλήματα της Carrie και την έχουμε πλέον κανονικά δική μας για τα δύο τελευταία επεισόδια της σεζόν και ό,τι ακολουθήσει στην επόμενη.

Πάμε να δούμε τι έγινε στα διάφορα μέτωπα και τι μας περιμένει στην συνέχεια της σεζόν.

Η Πρόεδρος προ της εξόδου

Ο Paley δεν λέει να το βάλει κάτω μέχρι να δει την Πρόεδρο να παραιτείται. Και πλέον στην εικόνα είναι και ο διακοσμητικός Αντιπρόεδρος ο οποίος με κάποιο τρόπο αυτή τη στιγμή έχει την τύχη της χώρας στα χέρια του. Για όσους παρακολουθούν σειρές με τον Λευκό Οίκο, όλη αυτή η δραματουργία με τις ψήφους (αν βγαίνουν ή όχι) και το να επικαλούνται το Σύνταγμα είναι κάτι πάρα πολύ συχνό. Και κάτι από το οποίο οι Πρόεδροι συνήθως ξεφεύγουν.

Η Keane αν και είχε την ευκαιρία να διαλέξει την μέση οδό, ριψοκινδυνεύοντας την θέση της, διάλεξε την πυγμή, διάλεξε να δείξει για άλλη μια φορά τη δύναμή της. Αναρωτιέμαι βέβαια αν ασχολείται και με τίποτα άλλο η Πρόεδρος στην σειρά πέρα από το να παλεύει για να μείνει στην καρέκλα. Προς το παρόν πάντως ακόμα κι αυτό μοιάζει υπερ αρκετό με τόσους που παλεύουν να την ρίξουν από τον θρόνο.

Ο Wellington μοιάζει για άλλη μια φορά να είναι η φωνή της λογικής αλλά η Keane επιλέγει για άλλη μια φορά να τον παραγκωνίσει όταν βλέπει ότι δεν πάει με τα νερά της. Μόνο που η μοναξιά της καρέκλας του Προέδρου θέλει γερό στομάχι και η Keane αρχίζει να μοιάζει κουρασμένη.

Back in the USSR

Μοιάζει ονειρική αυτή η αποστολή αρπαγής του Yevgeny και της Simone. Έχει χτίσει η σειρά το love story τους, έχουμε την Carrie υγιέστατη και έχουμε και πάρα πολύ καιρό να βγούμε από την Αμερική. Η ομάδα της Carrie με αυτούς τους ωραιότατους τύπους πάει εκδρομή για μια πολύ επικίνδυνη αποστολή και επιτέλους θα έχουμε λίγη αγνή κατασκοπική δράση.

Κι αν κρίνουμε από τις πράξεις του Yevgeny ως τώρα, δεν θα πέσει αμαχητί και τα δύο επόμενα επεισόδια αναμένεται να είναι φωτιά. Ας μην ξεχνάμε ότι η Keane χρειάζεται έστω έναν από τους δύο ζωντανούς για να αποδείξει στον κόσμο τη δράση τους. Οπότε το ζητούμενο θα είναι όχι απλά να τους εντοπίσουν αλλά να τους φέρουν πίσω στις ΗΠΑ ζωντανούς.

Κάποιος θα πεθάνει σε αυτό το ταξίδι παιδιά, δεν μπορεί.

Carrie 2.0

Της έκανε καλό αυτή η συνειδητοποίηση. Μπορεί να προσπάθησε μερικά χρόνια να υπηρετήσει και τους δύο ρόλους αλλά ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της μητρότητας. Και συνεχώς έμπαινε σε δεύτερη μοίρα η Franny. Η οποία είναι πλέον σε καλά χέρια. Και με την Carrie να το αντιλαμβάνεται αυτό, έχουμε πλέον την αγαπημένη μας κατάσκοπο απαλλαγμένη από βάρη και ενοχές. Την έχουμε έτοιμη για δράση.

Το πρώτο μισό του επεισοδίου ήταν σαν μια διαρκής υπενθύμιση της ζωής που έζησε η Carrie τις τελευταίες 3 σεζόν. Και όλο αυτό οδηγούσε επακόλουθα στο “clarity” του μυαλού και των αποφάσεών της. Το βάδισμά της στο τέλος του επεισοδείου, τα μαύρα που φόρεσε για την αποστολή, όλα δηλώνουν ότι επέστρεψε σε αυτό που κάνει καλύτερα. Να υπηρετεί την πατρίδα της.

Η Carrie κατάφερε να δείξει ότι είναι πιθανόν να αγαπάς την πατρίδα σου ή το καθήκον σου περισσότερο από τον εαυτό σου ή την οικογένειά σου. Κι όσο κι αν μπορεί πολλοί από εμάς να διαφωνούμε με αυτό, στην Αμερική είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούσαν οι δημιουργοί μιας σειράς με όνομα ‘Homeland’ να αγνοήσουν.

Οι περιπέτειες του MAX S01E10

Με τους στίχους του Μίλτου Πασχαλίδη, “της αγάπης την ουσία, τη μετρώ στην απουσία”. Ελπίζω μόνο ο MAX να είναι στο team της Ρωσίας.

Η Homelandάρα προβαλλεται κάθε Δευτέρα αποκλειστικά στο FOX.

Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.