PRISON BREAK

Prison Break S05E03: Ξανά πίσω στο κελί

Όλα όσα είδαμε στο τρίτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Prison Break.

Την προηγούμενη εβδομάδα είπαμε πως το Prison Break αρχίζει να θυμίζει τη σειρά που όλοι αγαπήσαμε στην πρώτη του σεζόν. Σε αυτό το επεισόδιο λοιπόν οι δημιουργοί μας επιφύλασσαν κάτι εξίσου δυνατό.

Ένα επεισόδιο που αν και οι μυημένοι γνώριζαν ως ένα βαθμό το πώς θα εξελιχθεί, σε κρατούσε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

 

Ο βασικός άξονας του τρίτου επεισοδίου περιστρέφεται γύρω από τον Μάικλ Σκόφιλντ, τη φυλακή και τους συγκρατούμενούς του (επιτέλους). Ή μήπως καλύτερα να λέμε γύρω από τον Kaniel Outis; Ούτε εμείς, ούτε ο Λινκ, ούτε ο C-Note, αλλά ούτε και ο ίδιος ο Μάικλ βασικά γνωρίζει τι από τα δύο ισχύει περισσότερο. Ποιος είναι τελικά ρε παιδιά; Τι έχει πάθει;

Ας τα βάλουμε όμως σε μια σειρά. Αρχίζουμε σιγά σιγά να γνωρίζουμε τους συγκρατούμενους του Σκόφιλντ, τους οποίους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους θεωρεί χρήσιμους προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το σχέδιο απόδρασης.

Ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας, ο Whip, είναι κι εκείνος που ανεβάζει την αδρεναλίνη και δυναμιτίζει το κλίμα, αφού αρχίζει να έχει αμφιβολίες για το αν τελικά μπορεί να εμπιστευτεί τον Σκόφιλντ. Έναν Σκόφιλντ που είναι έτοιμος να βγάλει εκτός φυλακής τον Αμπού Ραμάλ, τον “εχθρό του ο,τιδήποτε είναι πολιτισμένο”, όπως εύστοχα θα προσθέσει ο C-Note.

Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Ο Μάικλ έχει μπλέξει σε κάτι πραγματικά μεγάλο και για να το πετύχει μπορεί όντως να χρειάζεται άτομα σαν τον Ραμάλ. Έτσι δεν είχε βοηθήσει και τον αρχιμαφιόζο Τζον Αμπρούτζι στην πρώτη σεζόν; Σε αντάλλαγμα με το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε πολύ μακριά από τις ΗΠΑ; Όπως μαθαίνουμε πάντως αυτή τη στιγμή δουλεύει με τη CIA, η οποία θέλει εκτός φυλακής τον Ραμάλ για τους δικούς της πολιτικούς λόγους.

Οι σκηνές μέσα στη φυλακή είναι οι πιο δυνατές του επεισοδίου και γενικά της σεζόν μέχρι τώρα. Ο Μάικλ, ο Whip, ο Ja (που ξαφνικά αποφάσισε να ακολουθήσει) και ο Sid περιμένουν να σβήσουν τα φώτα για να αποδράσουν. Ωστόσο (ψιλοαναμενόμενο) η απόδραση δεν πηγαίνει όπως ακριβώς την είχε στο μυαλό του ο Σκόφιλντ.

Αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και μας έβαλε σε σκέψεις ήταν η κίνησή του να αφήσει πίσω τον Sid την ώρα που έπεσε και δεν πρόλαβε να ανεβεί μαζί με τους υπόλοιπους στην οροφή.

Σε καμία άλλη σεζόν δεν είχαμε δει τον Σκόφιλντ να αφήνει κάποιον πίσω και πάντα έκανε τα πάντα για να σώσει πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του. Το ίδιο είχε κάνει για τον Tweener στην πρώτη σεζόν, για τη Σάρα (πολλάκις), ακόμα και για τον McGrady στον Παναμά στην τρίτη σεζόν. Τώρα άλλαξε τακτική και ίσως αυτό έχει να κάνει και γενικότερα με τον χαρακτήρα. του. Μήπως απλώς χρησιμοποιεί τους πάντες για να πετύχει τον στόχο του;

Περιμέναμε πως η απόδραση θα αποτύχει. Στην πρώτη σεζόν του Prison Break αυτό γινόταν συνεχώς και ήταν φυσικά αυτό που ανέβαζε την αδρεναλίνη. Αν και το πράγμα λοιπόν έδειχνε κι εδώ προς τα πού πηγαίνει, η αγωνία χτυπούσε κόκκινο.

ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΕ ΕΧΩ

Τα πιο βαρετά θα λέγαμε κομμάτια του επεισοδίου ήταν αυτά της Σάρας, αλλά και του Λινκ. Όσον αφορά την πρώτη, όπως γράψαμε και στο review του προηγούμενου επεισοδίου, τελικά όντως ο Κέλερμαν της προσέφερε νερό σε ποτήρι, απλά και μόνο για να πάρει τα δακτυλικά της αποτυπώματα τα οποία χρησιμοποίησε για να χακάρει το κινητό της. Να πούμε ότι δεν το περιμέναμε; Ψέμματα θα ήταν.

Στο μεταξύ έχει ακόμη πίσω της τα δύο ‘σκυλιά’ του Κέλερμαν να την κυνηγούν. Ποιον δεν είχαμε δει στο δεύτερο επεισόδιο; Τον T-Bag φυσικά. Επέστρεψε λοιπόν με το νέο του υπερσύγχρονο χέρι, το οποίο για κάποιο λόγο έχει χρηματοδοτήσει ο Σκόφιλντ και θέλει να συμμαχήσει με τη Σάρα για να βρουν απαντήσεις. Highlight η ατάκα του αλά Breaking Bad και Heisenberg, “I am the distance”.

LOVE IS IN THE AIR

Είναι φανερό πως υπάρχει μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ του Λίνκολν και της Σεμπά. Οι δυο τους αν και ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την σχέση, δείχνουν σιγά-σιγά να τα βρίσκουν. Δεν γινόταν όμως απλά να πάρουν τα διαβατήριά τους και να φύγουν… κύριοι από το ‘αρχηγείο’ των τρομοκρατών.

Ένταση, ξύλο, ένας παραλίγο βιασμός και ο Λίνκολν και πάλι σώζει την κατάσταση. Πάντα μας άρεσε αυτό. Είναι ο χαρακτήρας που έχει φτιαχτεί για αυτά τα σκηνικά και φυσικά τον εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Την προηγούμενη φορά είχε σώσει αρκετά κορίτσια. Αυτήν έσωσε το ένα και το καλό!

Πίσω στη φυλακή. Μετά την αποτυχημένη απόδραση ο Σκόφιλντ, καθώς και ο Ραμάλ μπαίνουν στην απομόνωση και εκεί τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν αισθητά. Ο Μάικλ είπε ψέμματα στον πιο επικίνδυνο κρατούμενο της φυλακής, ο οποίος πλέον είναι απέναντί του και στην πρώτη ευκαιρία θα ζητήσει εκδίκηση. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του Σκόφιλντ όμως είναι Σάρα.

Μια αγάπη που διαρκεί όλα αυτά τα χρόνια και που όπως φαίνεται για εκείνη γίνονται όλα. Τι κι αν σε όλο το επεισόδιο τον βλέπουμε να χάνει την ανθρώπινη πλευρά του, η στιγμή που τράβηξε το video κλαίγοντας, το ισορρόπησε.

Συνεχίζει όμως να περπατά σε ένα σχοινί που είναι έτοιμος να σπάσει (που θα έλεγε κι ο Βαλάντης), χωρίς να ξέρουμε ποιος πραγματικά έχει γίνει και τι θέλει να πετύχει.

*To ‘Prison Break’ προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21.50 στο FOX.

ΚΙ ΑΛΛΟ PRISON BREAK

Οι 10 πιο συγκλονιστικές στιγμές της σειράς