PRISON BREAK

Prison Break S05E04: Και τώρα τρέχουμε

Όλα όσα είδαμε στο τέταρτο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Prison Break.

Αν το πρώτο μισό της πέμπτης σεζόν του Prison Break θύμιζε αρκετά την πρώτη σεζόν της σειράς που μας έκανε να την αγαπήσουμε, το δεύτερο μισό φαίνεται πως θα φέρνει περισσότερο στη δεύτερη. Κάτι που σημαίνει… απογείωση της δράσης.

Ό,τι δεν έγινε στο τρίτο επεισόδιο, το είδαμε στο τέταρτο με τη σειρά πραγματικά να ανεβάζει τον πήχη ενόψει της συνέχειας.

 

Τι εννοούμε; Μα φυσικά μιλάμε για την απόδραση η οποία βέβαια έγινε με έναν κάπως ανορθόδοξο τρόπο αλλά και πάλι το θέμα είναι ότι ο Μάικλ Σκόφιλντ είναι έξω από τα σίδερα της φυλακής.

Σιγά σιγά όμως. Πρώτη σκηνή του επεισοδίου και ο Λίνκολν φαίνεται ότι όντως έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Σίμπα. Το βλέπεις στα μάτια τους. Ωστόσο τους χαλάει την ατμόσφαιρα ο C-Note, ο οποίος πιστεύει ότι ο Λινκ υπήρχε περίπτωση να παρατήσει τον Μάικλ και να φύγει για τις ΗΠΑ. Ποτέ δεν θα το έκανε. Ειδικά μετά τα όσα τράβηξε ο αδερφός του στην πρώτη σεζόν για να τον γλιτώσει από την ηλεκτρική καρέκλα.

Στην ‘Ogygia’ o Σκόφιλντ μαζί με τους συγκρατούμενούς του που ετοιμάζονταν να αποδράσουν στο προηγούμενο επεισόδιο, βρίσκονται στην απομόνωση, ακούγοντας τις εκρήξεις από τις βόμβες των τρομοκρατών να πλησιάζουν. Ο Ραμάλ αν και το έπαιξε αρχικά δύσκολος, τελικά δέχθηκε να βοηθήσει. Αλλά έναν τέτοιο τύπο δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι κι αυτό ο Σκόφιλντ το γνωρίζει καλά, έχοντας ένα πλάνο για όλα.

Ένας κρατούμενος που δεν μας γέμιζε το μάτι ήταν ο Cross. Ε, σε αυτό το επεισόδιο του δίνει και καταλαβαίνει. Όταν οι φρουροί της φυλακής φορούν το καπελάκι τους (για την ακρίβεια το πετούν) και φεύγουν, εκείνος αναλαμβάνει δράση και παίρνει ηγετικό ρόλο στη φυλακή. Σκότωσε και τον κακόμοιρο τον φύλακα ο οποίος έμεινε μόνος του μέσα να φυλάει καμιά τρακοσαριά κρατούμενους. Γιατί άνθρωπέ μου δεν την έκανες κι εσύ;

Εντωμεταξύ, αλήθεια πιστέψατε ότι ο Λινκ θα έπαιρνε τόσο εύκολα εξιτήριο για τον αδερφό του; Κάτι δεν πήγαινε καλά και φάνηκε πως ο δικαστής τους εξαπάτησε. Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι όμως και ο Μάικλ καταφέρνει εντέλει να δραπετεύσει μαζί με τους υπόλοιπους. Σε αυτό φυσικά βοήθησε και ο Σιντ, ο οποίος ξεπέρασε τους φόβους του και σκότωσε τον Cross. Δεν του το ‘χα, αλλά μπράβο του.

ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Αν μας έχει διδάξει κάτι το Prison Break όλα αυτά τα χρόνια είναι πως τίποτα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται. Τα είχαμε πει για τον Τζέικομπ, τον άνδρα της Σάρα. Αν οι κακοποιοί που είχαν μπει σπίτι του στο πρώτο επεισόδιο τον ήθελαν νεκρό, θα ήταν. Αντ’ αυτού τη γλίτωσε με μια σφαίρα στο γόνατο.

Γιατί; Γιατί όπως είδε με τα ίδια του μάτια ο Τ-Bag, εκείνος είναι το μυαλό πίσω απ’ όλα, ο ‘Ποσειδώνας’, ο τύπος που έχει στείλει τα δύο ‘σκυλιά’ να κυνηγήσουν τη Σάρα. Το ξέρω ναι, όλοι πιστεύαμε ότι ήταν ο Κέλερμαν, αλλά είπαμε, αυτό είναι το Prison Break.

Τώρα όσον αφορά τον Κέλερμαν, ο θάνατός του ήταν ένα σοκ. Ήταν ο πρώτος θάνατος βασικού χαρακτήρα σε αυτή τη σεζόν. Την ώρα που ο T-Bag είχε εισβάλει σπίτι του για να τον ανακρίνει, ο Πολ δέχθηκε δύο σφαίρες από sniper, ωστόσο έβαλε σε σκέψεις τον εκτελεστή του λίγο πριν κλείσει τα μάτια του. Και κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε; Τον Τ-Bag να καλεί την αστυνομία. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Πίσω στην Υεμένη όπου οι κρατούμενοι έχουν αποδράσει τρέχουν για τη ζωή τους. Ο Μάικλ προσπάθησε να εξαπατήσει τον Ραμάλ, προσποιούμενος ένας τσακωμό με τον Τζα, αλλά εκείνος δεν έπεσε στην παγίδα.

Τον κατάλαβε, τους περικύκλωσε και λίγο έλειψε να του κόψει το κεφάλι, αν δεν τους είχε προλάβει ο Λίνκολν. Σαν άλλος Μαγκάιβερ πήδηξε στο φορτηγό, έβγαλε νοκ άουτ τον σκοπευτή και πήρε θέση μπροστά από το βαρύ πυροβολικό. Ωραίος τύπος.

Η αλήθεια είναι ότι την εξέλιξη δεν την περίμενα. Πρώτα είδαμε τον Σιντ να σκοτώνει τον Cross και τώρα ήρθε η σειρά του Whip να σκοτώνει με μια γρήγορη κίνηση τον Αμπού Ραμάλ. Τελικά ο Σκόφιλντ μόνο τυχαία δεν τους έχει διαλέξει.

Τα δύο αδέρφια ξανασμίγουν όμως πλέον έχουν όλο τον στρατό των τρομοκρατών να τους καταδιώκει. Η απόδραση ήταν το εύκολο μέρος, το δύσκολο είναι να φύγουν από μια χώρα που έχει ήδη καταρρεύσει. Θα τα καταφέρουν; Λογικά ναι. Πόσοι από αυτούς όμως;

Υ.Γ. Τι στο καλό έκανε ο Σκόφιλντ αυτά τα επτά χρόνια που αναφέρει στο επεισόδιο; Μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ.

*To ‘Prison Break’ προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21.50 στο FOX.

ΚΙ ΑΛΛΟ PRISON BREAK

Οι 10 πιο συγκλονιστικές στιγμές της σειράς