REVIEWS

Το ‘Santa Clarita Diet’ διψάει για αίμα

Η Drew Barrymore γίνεται ακόμα πιο φονική στη 2η σεζόν του 'Santa Clarita Diet'.

Τι όμορφα που είναι στη Santa Clarita. Ο ήλιος λάμπει συνέχεια. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί. Τα νοίκια πιο χαμηλά από το κοντινό Λος Άντζελες. Α, ναι. Και η απέθαντη κυρία της γειτονιάς προσπαθεί να φάει όσο λιγότερους ανθρώπους γίνεται. Να ‘ναι καλά.

Πλέον εκτός από γόνος της αριστοκρατίας του Χόλιγουντ, παραγωγός, κηδεμόνας του Ε.Τ. του Εξωγήινου, Άγγελος του Τσάρλι, Σταχτοπούτα και εμβληματική φιγούρα της δεκαετίας του ‘90, η Drew Barrymore μπορεί πλέον να βάλει και την ιδιότητα του ζόμπι στο βιογραφικό της.

Ως Sheila στο ‘Santa Clarita Diet’, μία από τις κωμωδίες παραγωγής του Netflix, είναι μεσίτρια, σύζυγος, μητέρα και συνάδελφος του συζύγου της. Η ζωή της όμως αλλάζει μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που κανονικά θα έπρεπε να την είχε σκοτώσει. Τελικά όχι μόνο δεν τη σκότωσε, αλλά την αναζωογόνησε κιόλας. Μετά από ένα δύσκολο πρωί με εμετούς και μερική απώλεια μνήμης, η Σίλα είχε περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανανεωμένη όρεξη για σεξ. Μέσα σε λίγες ώρες θα ανακάλυπτε ότι πλέον είχαν αλλάξει και οι διατροφικές της συνήθειες, αφού το ανθρώπινο κρέας ήταν το μοναδικό που μπορούσε να φάει.

Η Sheila στην πραγματικότητα δεν είχε επιβιώσει. Είχε πεθάνει και αναστηθεί ως ζωντανή νεκρή, με τον ξεκαρδιστικό Timothy Olymphant στον ρόλο του άντρα της και την πρωτοεμφανιζόμενη Liv Hewson στον ρόλο της κόρης να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα συνθήκη της οικογένειας. Το μενού τους πλέον θα περιελάμβανε άβολα ψέματα στους γείτονες, εκούσιους και ακούσιους φόνους, φρικιαστικά αιματηρές στιγμές για τους τοίχους μιας κουζίνας που φαίνεται να καθαρίζει ποτέ, και την αναζήτηση μιας θεραπείας που έχει τις ρίζες της στη σέρβικη μυθολογία.

Σε όλον αυτό τον ορυμαγδό ωστόσο, υπάρχει ένα δεδομένο που δεν αλλάζει ποτέ στην εξίσωση. Η αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλον στην οικογένεια Hammond.

Ο πολυγραφότατος δημιουργός του ‘Santa Clarita Diet’, Victor Fresco, έχει καταφέρει να κάνει καριέρα στην κωμωδία με εκκεντρικούς χαρακτήρες όπως στο ‘Sean Saves the World’ ή το ‘Andy Richter Controls the Universe’. Στον πυρήνα τους όμως οι δουλειές του επιστρέφουν πάντα στην πίστη ότι η αγάπη μπορεί να τα ξεπεράσει όλα. Ακόμα κι όταν δεν μπορεί να τα γιατρέψει. Οι ανάγκες της Sheila αντιμετωπίζονται από τους υπόλοιπους απλά ως μια ασθένεια με κάπως ιδιαίτερες περιπλοκές και οι ηθικοί φραγμοί που σπάνε για να γίνει ευκολότερη η ζωή της, υπερβαίνονται με τόσο χιούμορ και καλή προαίρεση που σε αφοπλίζουν.

Η σάτιρα για την ειδυλλιακή ζωή στα προάστια είναι εκεί, όπως και για όσα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε δημιουργίες που επιστρατεύουν ζόμπι. Ευτυχώς η επιτυχία του ‘Walking Dead’ δεν κατόρθωσε να περιορίσει την έμπνευση για ένα είδος που δείχνει ότι μπορεί ακόμα να επανεφευρίσκει τον εαυτό του. Η σουρεάλ ‘Santa Clarita Diet’ όμως, δεν φτιάχτηκε μόνο για να παρωδήσει, παρότι αυτό περίμεναν οι περισσότεροι όταν έκανε την πρεμιέρα της πέρσι. Το βασικό της μέλημα όταν βλέπεις τους πρωταγωνιστές της να οργανώνουν δολοφονίες και εμπρησμούς, είναι να εύχεσαι να μείνουν αχώριστοι μπροστά στις αντιξοότητες.

Φέτος θα τους γίνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί όταν η Sheila βγαίνει από το υπόγειο που την έδεσαν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, την περιμένουν Ναζί, ένα κεφάλι που μιλάει και μια πολύ περίεργη αστυνομικός (όσο λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο). Δεν θα σταματήσουν να προσπαθούν ωστόσο. Εδώ δεν κατάφερε να τους χωρίσει ο θάνατος.

* Το ‘Santa Clarita Diet’ στριμάρει στο Netflix.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς το ‘Stranger Things’ έγινε τηλεοπτικό φαινόμενο και 6 ερωτήσεις για την 3η σεζόν
Το ‘Alias Grace’ είναι σειρά εποχής, αλλά μιλά για το σήμερα
Από το φως του ‘Lost’, στο σκοτάδι του ‘Dark’
Πώς είναι να βλέπεις τα ‘Φιλαράκια’ το 2018
Το ‘Travelers’ είναι το απαραίτητο sci-fi που δεν βλέπεις
Το ‘Altered Carbon’ είναι υπερθέαμα (και όχι πολλά περισσότερα)
Fandom vs. Γαλαξίας: Star Wars, Star Trek και η πρόκληση της αλλαγής
Κάντε πέρα, ’80s: Το ‘Everything Sucks!’ προτείνει κάτι διαφορετικό για τη νοσταλγία σου
To ‘Collateral’ του Netflix είναι μυστήριο με πολιτική συνείδηση
Το ‘Ugly Delicious’ είναι η μόνη εκπομπή μαγειρικής που πρέπει να δεις
Η δικαιοσύνη στο ‘Seven Seconds’ δεν είναι τυφλή
Στη 2η σεζόν της η Jessica Jones παραμένει η πιο αληθινή υπερηρωίδα