ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ‘Luke Cage’ θέλει να ικανοποιήσει τη μαύρη κοινότητα

Δύο μήνες πριν την πρεμιέρα της σειράς στο Netflix, οι συντελεστές μίλησαν στο press tour της Ένωσης Τηλεκριτικών για όσα ελπίζουν να πετύχουν.

Μετά από τη δυνατή εμφάνισή του στο ‘Jessica Jones’, ο Luke Cage θα έχει σύντομα 13 δικά του επεισόδια για να μας δείξει τι μπορεί να κάνει με την άστατη γειτονιά του Χάρλεμ.

Οι συντελεστές και ο πρωταγωνιστής της σειράς Mike Colter βρέθηκαν στο press tour που οργανώνει αυτές τις μέρες η Ένωση Τηλεκριτικών και μίλησαν για τις επιρροές που εμπλούτισαν τη σειρά, την ελπίδα τους να την αγκαλιάσει η μαύρη κοινότητα και τις πιθανότητες να εμφανιστεί ο νέος ήρωας της Marvel σε μία από τις ταινίες.

Ο Cheo Hodari Coker, showrunner του ‘Luke Cage’, είπε ότι η μουσική έπαιξε μεγάλο ρόλο κατά τη δημιουργία της σειράς, ονομάζοντας την προσωπική του διαδικασία ως “μουσική προσέγγιση”. Κάθε επεισόδιο μάλιστα της σειράς έχει τον τίτλο τραγουδιών των Gang Starr. Αναφέρθηκε επίσης στις blaxploitation ταινίες που άνθισαν στα ‘70s – υποείδος που απευθυνόταν αρχικά στο μαύρο κοινό μέχρι που η δημοτικότητά του το έσπρωξε σε όλα τα κοινά της εποχής – και είχαν τον μαύρο κεντρικό ήρωα να παλεύει, να κερδίζει το κορίτσι και να τον τραβάνε με επιβλητικά πλάνα από τις κάμερες.

Ο Luke Cage βγήκε το 1972, τη χρονιά που γεννήθηκα. Ο χαρακτήρας ήταν η αντίδραση της Marvel στο Blaxploitation. Αλλά το blaxsploitation… δεν είναι διαφορετικό από τίποτα άλλο παρά το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε swag και την ευκαιρία να έχουμε συναρπαστικούς ήρωες και κακούς. Είναι ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά ζητήματα και να διασκεδάσουμε την ίδια στιγμή κι αυτό θα εκπλήξει πολύ κόσμο

Τόνισε επίσης ότι η σειρά είναι ανοιχτή σε όλους, είτε πρόκειται για comic geek, είτε για φαν της hip hop, φαν των μυστηρίων, των αθλημάτων, γενικώς για οποιονδήποτε που μπορεί να βλέπει τηλεόραση με πολλά επίπεδα.

Ο Colter που υποδύεται τον ήρωα υποστήριξε ότι η σειρά δε θα έχει πολιτική ατζέντα, αλλά παρ’ όλα αυτά ελπίζουν να ικανοποιήσει τη μαύρη κοινότητα που έχει ανάγκη για θετικά πρότυπα.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια σύμβολα στο τηλεοπτικό τοπίο και παγκοσμίως. Όταν κοιτάς τη μαύρη κουλτούρα, είναι καλό να υπάρχουν θετικές εικόνες. Αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για είναι συντριπτικό βάρος να έχεις στους ώμους. Δεν έχουμε ατζέντα, αλλά ελπίζω η μαύρη κοινότητα να νιώσει καλά με τη σειρά

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση να περάσει μια βόλτα κι απ’ τις ταινίες, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο γιατί σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Marvel Television, Jeph Loeb, γιατί η τηλεόραση κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ενώ οι ταινίες παίρνουν χρόνια για να φτιαχτούν κι έτσι το να μπει τηλεοπτικός χαρακτήρας στις ταινίες θα χρειαζόταν τεράστιο προγραμματισμό.

* Το ‘Luke Cage’ κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 30 Σεπτεμβρίου.