ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

‘The Grand Tour’: Τρέιλερ για το νέο ‘Top Gear’

To κλασικό τρίο παρουσιαστών του 'Top Gear' ξεκινά εκπομπή αυτοκινήτου του στο amazon, κι έχουμε το πρώτο τρέιλερ.

Εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στις έτσι κι αλλιώς περιπετειώδεις τάσεις για τις οποίες το ‘Top Gear’ πάντα ξεχώριζε και γινόταν αρεστό ακόμα και σε casual θεατές που δεν ενδιαφέρονταν για αμάξια, το ‘The Grand Tour’ μας συστήνεται με ένα εντελώς κινηματογραφικό τρέιλερ, με τοπία, ερήμους, θάλασσες, τανκς, ‘4 ηπείρους, 1 περιπέτεια’ σε σημείο που αν δεν ξέρεις πως πρόκειται για εκπομπή με αυτοκίνητα θα υπέθετες πως είναι απλά κάποια κωμική blockbuster περιπέτεια. Καθόλου τυχαίο που το αρχικό προτεινόμενο φορμάτ της εκπομπής για το amazon ήταν αυτό μιας σειράς τηλεταινιών δίχως ενότητες σε στούντιο. Η πρόθεση αυτή φαίνεται, και γράφει στην οθόνη. Όπως και τα $$$ που έπεσαν στο εγχείρημα.

Έχοντας αφήσει πια πίσω το BBC ύστερα από το μπαράζ προβληματικών περιστατικών στα οποία είχε εμπλακεί ο Jeremy Clarkson φέρνοντας τα αφεντικά του στο αμήν, το τρίο των Clarkson, Richard Hammond και James May βρήκε γρήγορα νέα στέγη (όπως αναμενόταν βέβαια) και μια ακόμα μεγαλύτερη τσέπη, όπως φαίνεται κι από το τρέιλερ.

Τσέκαρε την πρώτη μας ματιά στο ‘The Grand Tour’:

 

Στο μεταξύ, το ‘Top Gear’ που άφησαν πίσω είχε τα προβλήματά του, χάνοντας μεγάλη μερίδα θεατών στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, κατά κύριο λόγο ως αποτέλεσμα της έλλειψης χημείας ανάμεσα στους νέους παρουσιαστές. Πρόβλημα που μετά την παραίτηση του κυρίως παρουσιαστή Chris Evans, ίσως πάψει να είναι πρόβλημα. Ο Matt LeBlanc, που έγινε άμεσα αγαπητός στο κοινό, προβιβάστηκε σε κεντρικός παρουσιαστής και υπέγραψε για τα επόμενα 2 χρόνια, τουητάροντας αυτό:

 

Θα δούμε αν το ‘Top Gear’ έχει ακόμα ποιοτικά χρόνια ζωής μέσα του (αν και η ιστορία είναι εναντίον του- όταν αρχίζουν γνώριμες, θεμελιώδεις συνθέσεις, να αλλοιώνοντας σε τέτοιο ακραίο βαθμό δεν υπάρχει γυρισμός), αλλά ως τότε έρχεται το ‘The Grand Tour’ για τη γνώριμη μίξη χιούμορ, δράσης, αμαξιών που εκρήγνυνται ή απλώς χαλάνε, και της διαρκούς αιωρούμενης απορίας του πώς θα καταφέρει ο Jeremy Clarkson να προσβάλει τους ντόπιους ανθρώπους στο όποιο επόμενο ταξίδι του.

(Ο Stig έμεινε στο BBC.)

Το ‘The Grand Tour’ αρχίζει να στρημάρει εβδομαδιαία στο amazon στις 18 Νοεμβρίου.