ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στην 4η σεζόν ‘Peaky Blinders’ θα τρομάξουμε με τον Adrien Brody

Η έμπνευση για τη σειρά του δημιουργού Στίβεν Νάιτ ήρθε από την πραγματική συμμορία των Peaky Blinders που δραστηριοποιούνταν κάποτε στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Kίλιαν Mέρφι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το μαλλί του χαρακτήρα του, Τόμας Σέλμπι, έχει γίνει μόδα στην Αγγλία. Εκείνος προσπαθεί να πείσει τους παραγωγούς να το ξεφορτωθούν εδώ και τέσσερα χρόνια. Στη μόδα είναι επίσης και τα flat caps, τα διαβόητα καπέλα που φορά ο ίδιος και οι υπόλοιποι γκάνγκστερ της οικογένειάς του στη σειρά για να κρύψουν τα ξυράφια που σημαδεύουν τους εχθρούς του, ενώ όποιο τραγούδι παίξει στο σόου σκαρφαλώνει αμέσως τα μουσικά τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης. Να πει κάποιος στον Μέρφι ότι αυτά συμβαίνουν όταν έχεις ένα τεράστιο χιτ σαν το «Peaky Blinders» στα χέρια σου.

Από την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Μπραντ Πιτ και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, μέχρι τον τον ράπερ Σνουπ Ντογκ, τον Εντ Σίραν και τον αείμνηστο Ντέιβιντ Μπάουι, η σειρά όχι μόνο έχει βρει διάσημους φαν που τη λατρεύουν, αλλά και μεγάλο κοινό έξω από τα σύνορα της Ευρώπης.

Ως βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με μετατραυματικό σύνδρομο, ο τζογαδόρος, τζέντλεμαν και μισός Ρομά Τόμας Σέλμπι θα απαιτήσει τον σεβασμό για τον ίδιο και τους δικούς του με όποιο μέσο μπορεί να του φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, νόμιμο ή παράνομο (κυρίως παράνομο). Οι αντιήρωες άλλωστε, οι φανταστικοί πρωταγωνιστές που κινούνται στη λεπτή γραμμή μεταξύ καλού και κακού, θα γοητεύουν πάντοτε το κοινό, που κατά βάθος θαυμάζει το θράσος των χαρακτήρων που τολμούν να ζουν έξω από τους κανόνες της κοινωνίας. Ειδικά όταν αυτή δεν τους εξυπηρετεί.

Και αν το βάρος της σειράς έρχεται μέσα από το υπόβαθρο αυτό αλλά και το υπόβαθρο των σχέσεων που δένουν τους χαρακτήρες, η ατμόσφαιρα που φτιάχνουν τα λεπτομερή ’20s κοστούμια, τα σκηνικά εποχής και το αναχρονιστικό του σάουντρακ δεν βλάπτει καθόλου.

Η έμπνευση για τη σειρά του δημιουργού Στίβεν Νάιτ ήρθε από την πραγματική συμμορία των Peaky Blinders που δραστηριοποιούνταν κάποτε στο Μπέρμιγχαμ. Μάλιστα δεν περιορίστηκε στις πληροφορίες που του έδωσαν εφημερίδες της εποχής και βιβλία που μελέτησε για τα σενάρια της σειράς. Το ίδιο το γενεαλογικό του δέντρο έκρυβε συνεργασίες με τη γνωστή οικογένεια.

Στην τηλεοπτική της εκδοχή, η συμμορία έχει δει τις επιχειρήσεις να μεγαλώνουν, μέλη να πεθαίνουν και νέες συμφωνίες να συνάπτονται, όχι μόνο με φίλους αλλά κι εχθρούς, όπως ο χαρακτήρας του Τομ Χάρντι, Αλφι Σόλομονς. Η 4η σεζόν θα συνεχίσει την παράδοση των προκλήσεων για τους Peaky Blinders, με την οικογένεια Σέλμπι στη φυλακή κι έναν νέο μεγάλο κακό στο πρόσωπο του οσκαρικού ηθοποιού, Εϊντριεν Μπρόντι, σε ρόλο που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν.

4Η ΣΕΖΟΝ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, COSMOTE CINEMA 4HD

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: