ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στη 2η σεζόν ‘The Crown’ οι τόνοι θα ανέβουν

Σε αυτήν τη σεζόν η ιστορία θα έχει κατά κάποιο τρόπο ως κεντρικό της πρόσωπο τον Φίλιππο, τον οποίο γνωρίσαμε ελάχιστα πέρυσι καθώς ήταν πάντα στη σκιά της γυναίκας του.

Με 2 Χρυσές Σφαίρες και 3 Emmy στο ράφι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η σειρά του Πίτερ Μόργκαν «The Crown» είναι μία από τις καλύτερες παραγωγές του Netflix μέχρι στιγμής, γι’ αυτό οι προσδοκίες μας για την επερχόμενη σεζόν είναι μεγάλες. Ο Μόργκαν μάλιστα έχει μεγάλο παρελθόν στο είδος του ιστορικού δράματος, έχοντας γράψει μεταξύ άλλων την ταινία «The Queen», που χάρισε στην Ελεν Μίρεν το Οσκαρ. Κάτι που ενισχύει την πεποίθηση ότι και η 2η σεζόν θα είναι εξαιρετικά γραμμένη, πλούσια σε ανέκδοτες ιστορίες της βασιλικής οικογένειας.

Το δράμα έρχεται απευθείας από τα βάθη του παλατιού του Μπάκιγχαμ την περίοδο των 60s, λίγο μετά την πρώτη δεκαετία της βασιλείας της Ελισάβετ. Στην πρώτη σεζόν ανακαλύψαμε μια διαφορετική πλευρά της από αυτήν που γνωρίζουμε πλέον – ήταν μια γλυκιά κοπέλα που είχε αδυναμία στον πατέρα της και αναγκάστηκε να ενηλικιωθεί απότομα μετά τον χαμό του και να ισορροπήσει τον ρόλο της ως βασίλισσας μιας μεγάλης αυτοκρατορίας και ως νέας συζύγου.

Στη 2η σεζόν οι τόνοι ανάμεσα στην Ελισάβετ και τον Φίλιππο ανεβαίνουν, η κοινωνία αλλάζει δραστικά και κανείς δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό που συμβαίνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αγγλία αλλά και για τη ζωή της βασιλικής οικογένειας. Οπως δήλωσε ο Μόργκαν, σε αυτήν τη σεζόν η ιστορία θα έχει κατά κάποιο τρόπο ως κεντρικό της πρόσωπο τον Φίλιππο, τον οποίο γνωρίσαμε ελάχιστα πέρυσι καθώς ήταν πάντα στη σκιά της γυναίκας του.

Φέτος θα μάθουμε αρκετά πράγματα για την προσωπική του ζωή που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ, να προσπαθεί να βρει τη θέση του στο παλάτι και να διεκδικεί το σεβασμό του λαού. «Είναι ένα άγριο ζώο που δεν μπορείς να τιθασεύσεις», λέγεται χαρακτηριστικά στο τρέιλερ γι’ αυτόν. Η Ελισάβετ, από την άλλη, είναι πλέον έμπειρη, πιο δυναμική και δεν έχει καμία σχέση με την αναποφάσιστη γυναίκα που γνωρίσαμε, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ψύχραιμη διαχείρισή της του Φιλίππου και των υποχρεώσεών της ως βασίλισσας σε έναν κόσμο που δεν έχει την ίδια πίστη στον θεσμό της μοναρχίας όπως παλιά.

Μέσα σε όλα αυτά, καταλυτικό ρόλο παίζει και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας, η οποία μετά την απαγόρευση της βασίλισσας να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε, αποκτά φοβερά επαναστατική διάθεση, με συμπεριφορά που πάει κόντρα στο πρωτόκολλο του παλατιού. Η επιθυμία της να εκσυγχρονίσει τον θεσμό της μοναρχίας είναι πλέον έντονη, αλλάζει τον τρόπο που ντύνεται, πηγαίνει σε πάρτι και μπλέκεται σε ερωτικό σκάνδαλο με τον φωτογράφο που υποδύεται ο Μάθιου Γκουντ, ο οποίος είναι άλλος ένας λόγος να δούμε τη 2η σεζόν.

2Η ΣΕΖΟΝ, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY, NETFLIX

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: