ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ‘The Good Fight’ είναι ένα σίκουελ αντάξιο του ‘The Good Wife’

Το φάντασμα μιας Αμερικής πλήρως απογοητευμένης με τον εαυτό της πλανάται πάνω από κάθε επεισόδιο.

το «The Good Wife» ήταν, κατά μία έννοια, η τελευταία σπουδαία σειρά της μη καλωδιακής αμερικανικής τηλεόρασης, ένα δικαστικό δράμα με κοινωνικές προεκτάσεις που είχε τον ρυθμό όπερας και την ευαισθησία ενός «Wire». Και μάλιστα σε παραδοσιακές σεζόν των 22 επεισοδίων. Δεν τις φτιάχνουν έτσι πια τις σειρές, και δεν τον λέω ως σεβάσμιος γέροντας που αναπολεί τα παλιά, αλλά ως γεγονός – όντως δεν τις φτιάχνουν πια έτσι. Τις φτιάχνουν, για την ακρίβεια, σαν το «The Good Fight».

Η νέα αυτή σειρά γυρίζεται αρχικά για την ιντερνετική πλατφόρμα του καναλιού CBS, και σαν τέτοια έχει πιο σύγχρονη δομή. Είναι 10-13 επεισόδια η σεζόν, οι ήρωες μπορούν πλέον να βρίζουν, και η κοινωνική ματιά είναι ακόμα βαθύτερη. Η σειρά είναι ακόμα ένα δικαστικό δράμα, αλλά με πολύ πιο «2017» τρόπο: Η κυριολεκτικά πρώτη σκηνή είναι η τηλεοπτική αναμετάδοση της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, και η κεντρική ιστορία της θαυμάσιας 1ης σεζόν είναι μια διαρκής κατάρρευση της προοδευτικής ελίτ του Σικάγο υπό το βάρος ενός οικονομικού σκανδάλου.

Η κόρη του υπεύθυνου για το σκάνδαλο, η Μάια (η Ρόουζ Λέσλι του «Game of Thrones») προσπαθεί να κάνει καριέρα ως δικηγόρος και την παίρνει υπό την προστασία της η Νταϊάν Λόκχαρτ (η θεά Κριστίν Μπαράνσκι επαναλαμβάνει τον ρόλο της από το «Good Wife», αυτήν τη φορά ως πρωταγωνίστρια) στη νέα της φίρμα, η οποία ως τώρα απασχολούσε κατά κύριο λόγο μαύρους δικηγόρους και συνεργάτες και ασχολείται κατά βάση με υποθέσεις αστυνομικής βίας στην περιοχή. Κεντρική φιγούρα στη νέα φίρμα είναι ο Εϊντριαν Μπόουζμαν του φοβερού Ντελρόι Λίντο, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ηθική του καλού αγώνα της ομάδας του και στην ανάγκη για επιβίωση σε έναν κόσμο ηθικής και πολιτικής κατάρρευσης.

Το φάντασμα μιας Αμερικής πλήρως απογοητευμένης με τον εαυτό της πλανάται πάνω από κάθε επεισόδιο, την ώρα που οι επιμέρους πλοκές κινούνται με τη γνωστή ταχύτητα και χάρη που περιμένουμε από μια συνέχεια του «Good Wife»: Κάθε επεισόδιο ολοκληρώνει κάποια πλοκή, αλλά με το που τελειώσει δεν θα βλέπεις την ώρα για τη συνέχεια. Οπως και με τις καλύτερες σεζόν του «Good Wife» (από το οποίο πολλοί αγαπημένοι χαρακτήρες εμφανίζονται εδώ), αν υπήρχαν 100 επεισόδια διαθέσιμα θα ήταν και πάλι πολύ λίγα. (Η 1η σεζόν της σειράς κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο, και η 2η τον Φεβρουάριο παράλληλα με την Αμερική.)

1Η ΣΕΖΟΝ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY, COSMOTE CINEMA 4HD

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: