THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E03: Αυτό που ο Daryl έχει μεγάλα βάσανα

Όλα όσα είδαμε στο 3ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'The Cell'. Εννοείται πως ακολουθούν spoilers. Εξυπακούεται, πώς να το κάνουμε.

Κάθε stand-alone επεισόδιο με τον Daryl είναι a priori ένα καλό επεισόδιο. Ειδικά αν, όπως εδώ, μετά βίας ‘μουγκρίζει’ 20 λέξεις συνολικά. Σε αυτό είμαστε κάθετοι. Όσο και αν επιμένουν οι υπόλοιποι ρεκάπερς ότι μιλάμε για ένα επεισόδιο όπου 4 σκηνές (ο Daryl ‘αγέρωχος’ φυλακισμένος, ο Dwight του λέει να ενδώσει, η πρώην σύζυγος του Dwight του λέει να ενδώσει, ο Daryl δεν το κάνει) επαναλαμβάνονται στη λούπα.

Δεν λέω, δίκιο έχουν. Ουσιαστικά το παραπάνω είναι η σύνοψη ολόκληρου του επεισοδίου όπου βλέπουμε τον όμηρο Daryl σε ένα βρωμερό κελί στο άντρο των Saviors (στην αρχή γυμνό, στη συνέχεια του δίνουν μια στολή φυλακισμένου με το No4) με τον Negan να έχει βάλει τον Dwight να του σπάσει τον τσαμπουκά. Πώς;

Με το να τον ταΐζει σάντουιτς με σκυλοτροφή, να μην τον αφήνει να κοιμηθεί παίζοντας στη διαπασών το ίδιο τσιχλοφουσκέ τραγούδι, να τον αφήνει να αποδράσει για να τον πιάσει και να τον σαπίσει στο ξύλο (όχι ο ίδιος, οι υπόλοιποι, που και πάλι I am Negan λένε) ή με το να αφήνει μια polaroid στο πάτωμα του κελιού που να του θυμίζει τι έπαθαν τα φιλαράκια του Glenn και Abraham και να τον γεμίζει έτσι ακόμη παραπάνω τύψεις.

Όλα αυτά με εμβόλιμα ‘διαλείμματα’ όπου βλέπουμε τη σέξι πρώην γυναίκα του Dwight, αυτή που τώρα είναι παντρεμένη με τον Negan, να παραφυλάει πίσω από την πόρτα του κελιού του ή να τον πλησιάζει από πίσω για να του πει, ξανά και ξανά, πως η μόνη λύση είναι να γονατίσει μπροστά στον Negan. Όπως δηλαδή έκανε εκείνη, ο Dwight και όλοι οι υπόλοιποι Saviors που όντως γονατίζουν κάθε φορά που περνάει από μπροστά τους κρατώντας την -πάντα διψασμένη για αίμα- Lucille.

Και, κερασάκι στην τούρτα του οφθαλμοφανές, αργά στο επεισόδιο, όταν ο Negan, σε περίπτωση που είμαστε τόσο ηλίθιοι που δεν έχουμε καταλάβει ήδη τι έχει συμβεί, μας εξηγεί πως εκείνος σκόπευε να παντρευτεί την άρρωστη αδελφή της γυναίκας του Dwight προκειμένου να της δώσει φάρμακα, ο Dwight την πήρε και έφυγε προκειμένου να τη σωσεί, ο Negan τον κυνήγησε αλλά δεν τον έπιασε, ο Dwight (σ.σ. αφού η αδελφή σκοτώθηκε από ένα walker και ο ίδιος και η γυναίκα του έκλεψαν την βαλίστρα και τη μηχανή του Daryl) γύρισε πίσω και ζήτησε συγνώμη και ο Negan πρώτα του παντρεύτηκε τη γυναίκα, μετά του σιδέρωσε τη μούρη και, τέλος, παρ’ όλα αυτά, ο Dwight έγινε ένα από τα πρωτοπαλίκαρά του.

Ουσιαστικά πρωταγωνιστής στο επεισόδιο, από την αρχή ως το τέλος, είναι ο Dwight. Ξεκινώντας με την εξαιρετική σκηνή στην αρχή -με διαφορά η καλύτερη του επεισοδίου- που τον δείχνει πρώτα να παρακολουθεί ‘Who’s the Boss’ (γειά σου ρε Tony Danza αθάνατε, ούτε η Αποκάλυψη δεν σε σταματά) και μετά να κάνει μια σειρά αταξίες προκειμένου να φτιάξει ένα σάντουιτς όπως το φαντάζεται (με ψωμί, μαρούλι, ντομάτα, μουστάρδα και ομελέτα).

Στη συνέχεια να συγκρατεί τη φρίκη που τρώει όταν συναντά την πρώην γυναίκα του στο γιατρό και βλέπει το τεστ εγκυμοσύνης (τελικά δεν είναι έγκυος) ή όταν ο Negan του λέει, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι μπορεί να την έχει ξανά δικιά του για ένα βράδυ, ως ανταμοιβή για το πόσο χρήσιμος είναι (αρνείται με μια ηλίθια δικαιολογία που εκνευρίζει τον Negan).

Και, τελικά, όταν βγαίνει να κυνηγήσει ένα πρώην φίλο του που έχει αποδράσει, τον βρίσκει (αφού καταφέρει να αποφύγει κάτι Walkers που κάνουν ρεσάλτο από μια γέφυρα) και -αφού τον απειλεί ότι θα ξεθάψει τη νεκρή γυναίκα του και θα την ταΐσει στα κοράκια αν τολμήσει να επιμένει να τον παρακαλεί να τον πυροβολήσει και να αρνείται να γυρίσει πίσω- κάτι σπάει μέσα του και, καθώς ο άλλος έχει πάρει ηττημένος τον δρόμο του γυρισμού στην κόλαση, τον πυροβολεί πισώπλατα. Αλλά με την καλή έννοια.

Εννοείται πως κανείς δεν αμφιβάλει ότι, κάποια στιγμή μελλοντικά, ο Dwight θα βοηθήσει τον Daryl να αποδράσει ή να κάνει κακό στον Negan.

Εννοείται πως ο Negan, τον οποίο εκείνος που απέδρασε εύστοχα περιέγραψε ως έναν αγροίκο με ένα ρόπαλο και ένα χαμόγελο (απορώντας γιατί όλοι οι υπόλοιποι τον υπακούν), βγάζει και πάλι υπερβολικά μεγάλους λόγους (μια όταν πιάνει τον Daryl να αποδράσει και μια όταν προσπαθεί να τον πείσει -μάταια- να έρθει στη δουλεψή του).

Εννοείται πως ο Daryl, ο ήρωας του λαού, δεν γονατίζει τελικά μπροστά στον Negan.

Εννοείται πως στο επόμενο επεισόδιο η δράση μεταφέρεται, επιτέλους, στον Rick και την παρέα του. Καιρός δεν ήταν;

Εντάξει, τελικά, δεν είναι κάθε stand alone επεισόδιο με τον Daryl καλό. Το παίρνω πίσω.
* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.