THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E12: Αυτό που o Rick και η Michonne πάνε μήνα του μέλιτος

Όλα όσα αξίζει να έχεις στο μυαλό σου για το 12ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Say Yes'. Εννοείται πως, όπου και να κοιτάξεις, θα δεις spoilers.

Πλατιά χαμόγελα, αγκαλιές, σεξάκι και δείπνα κάτω από το φως των κεριών. Αυτό είναι το γενικότερο μουντ ενός επεισοδίου pit stop στο οποίο βασικά βλέπουμε τα δυο ‘πιτσουνάκια’ να έχουν βγει για να βρουν όπλα προκειμένου να τα βάλουν αποτελεσματικά με τον Negan.

Το ότι το καταδιασκεδάζουν είναι κάτι το απρόσμενο. Αφύσικο. Όπως αφύσικο είναι να τους βλέπεις να χαμογελούν. Κάτι που, εντάξει, έχει το ενδιαφέρον του, αλλά δείχνει λίγο σεναριακή απελπισία το να καταλήγεις να στήνεις ολόκληρο επεισόδιο πάνω του.

Ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι καλύτερα από όλους περνάει ο Rick, ο οποίος σχεδόν παρακαλάει την Michonne να μπορέσουν να παρατείνουν το χαβαλο-ψάξιμο λίγο παραπάνω, γνωρίζοντας τη σφαγή του Δράμαλη που θα επακολουθήσει.

Και να το ξέρεις, δεν καταδέχομαι καν να σου παρουσιάσω ως σημαντικό/ σπαραξικάρδιο τη στιγμή που η Michonne παθαίνει σκοτοδίνη επειδή είναι σίγουρη ότι αυτός που κατασπαράζουν οι Walkers πρώην στρατιώτες δίπλα στη ρόδα του λούνα παρκ είναι o Rick.

Πρέπει πραγματικά να είσαι εντελώς ‘πρωτάρης’ στο TWD για να μην είσαι βέβαιος ότι αυτό που τρώνε είναι το ελάφι που ο Rick, αφού οι δικοί του Walkers, εκείνους που είχε αναλάβει να ξεπαστρέψει εκείνος, έπεσαν σε μονοψήφιο αριθμό, ανέβηκε ψηλά για να πυροβολήσει και να κάνει δώρο στην Michonne.

Εννοείται πως το παλικάρι μας ήταν κρυμμένο σε ένα σκουπιδοτενεκέ, μέσα από το οποίο όχι μόνο πρόλαβε να πηδήξει και να αρχίσει τα μπουνίδια, αλλά επίσης να πετάξει στον αέρα την katana που έπεσε από τα χέρια της ‘δεν θέλω τη ζωή μου χωρίς εσένα’ Michonne όταν νόμιζε ότι είναι νεκρός. Την οποία το κορίτσι έπιασε στον αέρα.

Είχαμε βλέπεις πολλά τέτοια σε αυτό το επεισόδιο. Αεροπλανικά και ‘χωρατά’ τύπου ‘Αγάπη που, πόσοι Walkers σου έμειναν’ και ‘Θα σου δώσω εγώ 8 Walkers και θα κρατήσω για μένα μόνο ένα’.

Αν και ακόμη πιο γελοία/ άκαιρη/ όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν ο θεός ξεκαρδίζεται ήταν η συζήτηση των δυο τους για τον μέτα Negan κόσμο που θα χτίσουν και ποιος θα είναι αρχηγός εκεί. Δηλαδή ο Rick. Ο οποίος, όμως, δέχεται να το κάνει μόνο μαζί της.

Η ουσία είναι ότι o Rick δεν πέθανε. Τελικά μάζεψαν 63 όπλα. Αλλά δουλειά δεν έγινε αφού η Jadis και το σκουπιδο-group της όχι μόνο απαίτησαν να τους τα λαδώσουν (πραγματικά δεν γουστάρουν να κάνουν τίποτα- τους λες και slackers της μετα-αποκάλυψης), αλλά τους ζήτησαν και τα διπλάσια προκειμένου να ξεκινήσουν να μπουν στον πόλεμο.

Που θα τα βρουν; Εσύ που νόμιζες; Μα, φυσικά, από την Tara η οποία, αφού λέει λίγο τον πόνο της στην Judith, τελικά, προς το τέλος, αποκαλύπτει στον Rick την ύπαρξη των χαροκαμένων χηρών του Oceanside και των όπλων που αυτές διαθέτουν. Κάτι που δεν βλέπουμε όντως ότι συμβαίνει, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να παίζει αλλιώς.

Ενώ διάσπαρτα βλέπουμε και την ‘μου θυμίζει την Όλγα Φαρμάκη’ Rosita να συνεχίζει να το παίζει επαναστατημένο νιάτο και να βιάζεται να δολοφονήσει τον Negan, θεωρώντας ότι ο Rick παίζει καθυστερήσεις.

Μια υπο-πλοκή που και μοιάζει εντελώς αχρείστη και μας υπενθυμίζει ότι η Rosita, υποκριτικά, δεν είναι ακριβώς ταλεντάρα. Πως προχωράει το πράγμα εδώ; Στην αρχή βγαίνει να βρει όπλα μόνη της, στη συνέχεια την λέει στον Gabriel που την απέτρεψε από το να φυτέψει μια σφαίρα στον Negan την προηγούμενη φορά και, στο τέλος, πάει στο Hilltop, δίνει στην Sasha το όπλο της και κλείνει συμφωνία να σκοτώσουν οι δυο τους το Negan σε κάτι που και είναι και το ξέρουν ότι είναι μια one way αποστολή αυτοκτονίας.

Εντάξει, δεν θα πεθάνουν λογικά και οι δυο. Πάντως η μια, εκείνη που έχει ήδη κλείσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλη σειρά, λογικά θα μας αφήσει χρόνους.

Όπως και να’χει, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν και εντελώς χάσιμο χρόνου και μια επίπονη υπενθύμιση ότι το TWD έχει μπει στη μανιέρα του να έχει υπερβολικά πολλά επεισόδια ανάπαυλα πριν τις μια δυο σφαγές. Καιρός να αλλάξει λίγο η συνταγή, δεν νομίζεις;

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.