THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E15: Αδρεναλίνη, καμία χήρα ή όπλο δεν θα μείνει

Όλα όσα οφείλεις να ξέρεις για το 15ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Something they need'. Προσοχή ακολουθούν λιμνοθάλασσες από αίμα και spoiler.

Αυτός είναι ο τίτλος και η εισαγωγή που θα ήθελα πολύ να μπορούσα να βάλω. Γιατί, στην πραγματικότητα, ούτε αίμα, ούτε αδρεναλίνη έχει αυτό το επεισόδιο. Κάτι αδικαιολόγητο, αφού μιλάμε για το προτελευταίο της σεζόν.

ΟΚ, εγώ κατανοώ την ανάγκη των παραγωγών να κάνουν οικονομία στο budget προκειμένου να μας σερβίρουν στο επόμενο μια φαντασμαγορική μάχη. Εκείνοι, όμως, πότε θα καταλάβουν ότι αυτό, το ότι μετράνε τα δίφραγκα, δεν πρέπει να βγάζει μάτι;

Εν αρχή ακούμε την Tara να σπάει την υπόσχεσή της και να μιλάει για τα οπλοστάσιο που έχουν οι χαροκαμένες χήρες δίπλα στο ποτάμι. Μετά βλέπουμε μια σταλιά τον Carl, που σχεδόν είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχει. Και, στη συνέχεια, χαραμίζουμε όλο το επεισόδιο, όπως ακριβώς ελπίζαμε να μην γίνει, παρακολουθώντας το σχέδιο του Rick να τους αρπάξει τα όπλα.

Τι περιλαμβάνει αυτό; Πρώτα μπουκάρει στα κρυφά η Tara και απειλεί την γιαγιά αρχηγό μέσα στο σπίτι της (βασικά της ζητάει να τους δώσουν τα όπλα, να μιλήσει με τον Rick και να έρθουν μαζί τους να πολεμήσουν τους Saviors). Μετά έρχεται η Cyndie, της την λέει για την υπόσχεση που δεν τήρησε και, στην πορεία, την αφοπλίζει (σ.σ. το όπλο τελικά ήταν άδειο, αφού το κορίτσι μας δεν ήθελε να τραυματίσει κανένα).

Και, στη συνέχεια, όταν εκείνη δεν απαντά εγκαίρως, αρχίζουν να εκρήγνυνται οι βόμβες γύρω από το συγκρότημα, η ακροβολισμένη πάνω στο δέντρο Michonne εμποδίζει τα κορίτσια από το να φτάσουν στο οπλοστάσιό τους και γενικά, σε χρόνο dt, ο Rick και οι υπόλοιποι τις έχουν συγκεντρώσει όλες στην πλατεία.

Εκεί που εμφανίζεται η γιαγιά με το όπλο στο κεφάλι της Tara και ο ‘I mean business’ Rick της εξηγεί πως δεν θα τους κάνουν κακό αλλά, ακόμη και αν σκοτώσει την Tara (κάτι που, εντάξει, δεν μας βρίσκει αντίθετους) εκείνοι θα τα πάρουν τα όπλα.

Όπως και, στο τέλος, αφού δηλαδή ο Rick έφτιαξε μια γραμμή πυρός για να γαζώσει τους Walkers που προσέλκυσε ο θόρυβος, τελικά και έκανε. Για την ακρίβεια πήρε όλα τα όπλα. Δεν τους άφησε ούτε ένα. Κάτι που δεν το λες και πολύ σωστό εκ μέρους του. Και όχι, δεν με έπεισε η Tara που τους είπε ότι, όταν όλα τελειώσουν, θα τους τα γυρίσουν πίσω. Τι σκοπεύει, δηλαδή, να κάνει. Να τους βάλει πάνω αυτοκολλητάκι;

Μεταξύ μας, σιγά τη μάχη. Αφού ο Rick και οι υπόλοιποι είχαν αυτόματα. Αλλά ο στόχος, φαντάζομαι, ήταν να δείξουν ότι ενωμένοι (αφού ελευθέρωσε τις ‘κρατούμενες’ και τους έδωσε μαχαίρια) μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα. Κρίμα που καμία τους δεν δέχθηκε να πάει μαζί τους. Αν και κάποιες ήθελαν. Σωστές τις βρίσκω. Και εγώ αυτό θα έκανα στη θέση τους. Θα άφηνα να πολεμήσουν οι άλλοι τον Negan και, αν εκείνος νίκαγε, θα του έλεγα την αλήθεια, ότι δηλαδή με έκλεψαν.

Το υπόλοιπο βασικό story line του επεισοδίου έχει να κάνει με την -αιχμάλωτη πλέον- Sasha. Εκείνη δηλαδή που ξέρουμε σίγουρα ότι θα πεθάνει (αφού πρωταγωνιστεί στο Star Trek Discovery), απλώς δεν γνωρίζουμε το πως. Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα την βιάσει ο David, ο οποίος της σκίζει την μπλούζα και της ζητάει ανταλλάγματα προκειμένου να της δώσει ένα ποτήρι νερό. Αλλά πάνω στο δίλεπτο τον ξεπαστρεύει ο Negan, αφού του εξηγεί ότι ο βιασμός είναι εναντίον των κανόνων. Προφανώς μόνο ο σαδισμός, το να παίρνει τις γυναίκες των άλλων ως σκλάβες του σεξ και το ‘σιδέρωμα’ των αντιφρονούντων επιτρέπεται.

Τι συμβαίνει μετά; Bλέπουμε τον Negan, αφού του απαντάει η Sasha ότι δεν έχει σχέση ο Rick (ωραία ατάκα εκ μέρους της το ‘Rick who, your bitch?’), να προσπαθεί να την στρατολογήσει. Επιστρατεύοντας στην πορεία τον Eugene που έρχεται, της εξηγεί γιατί πρόδωσε τους πάντες (γιατί είναι δειλός και του είναι αρκετό ότι τον κρατάνε ασφαλή) και της ζητάει να κάνει το ίδιο.

Εκείνη όντως λέει ναι, αλλά δεν το εννοεί όπως βλέπουμε όταν αρχίζει και μυξοκλαίγεται -πίσω από την κλειστή πόρτα- στον Eugene προκειμένου να της φέρει ένα όπλο, ένα μαχαίρι, ένα κομμάτι γυαλί. Κάτι, τέλος πάντων, και καλά για να κλέψει τις φλέβες της. Αν και το χαμόγελό της, που βλέπουμε αμέσως μετά, όταν εκείνος της λέει ναι, είναι εντελώς της ψυχασθενούς.

Ένα χαμόγελο που χάνεται όταν ο Eugene, αντί να της φέρει κάτι κοφτερό για να καρφώσει στο λαιμό του Negan, επιστρέφει με εκείνο το δηλητηριώδες χάπι που είχε φτιάξει για τις συζύγους πριν καταλάβει ότι τον εκμεταλλεύονται.

Αν και όλη η ουσία του επεισοδίου είναι μάλλον στο ποια ακριβώς είναι η μεγάλη αυριανή μέρα που της περιγράφει ο Negan και αν έχει σχέση με τον Dwight που τον βλέπουμε, στο τέλος του επεισοδίου, να είναι μέσα σε ένα κελί στην Alexandria. Εκεί που τον έβαλε η Rosita, με την οποία βρέθηκαν το προηγούμενο βράδυ (θυμάσαι που λέγαμε κάτι για μια σκια ενός μακρυμάλλη τύπου με βαλίστρα). Το εννοεί ότι θέλει να τους βοηθήσει ή είναι μέρος κάποιου σχεδίου του Negan για να διαπιστώσει αν ο Rick είναι όντως υπάκουος ή όχι;

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αντιθέτως είμαστε βέβαιοι ότι ο Gregory του Hilltop είναι θρασύδειλος. Το απέδειξε για άλλη μια φορά όταν πήγε να βρει την Maggie, της πούλησε ότι θέλει να αρχίσουν να συνεργάζονται, προς στιγμή σκέφτηκε να της καρφώσει ένα μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και, τελικά, και την άφησε να σκοτώσει -παρότι έγγυος- ένα Walker και της ζήτησε να τον βοηθήσει όταν ένας δεύτερος έπεσε πάνω του. Ήταν, βλέπεις, η πρώτη του φορά. Παρότι είπε σε όλους ψέματα ότι έχει σκοτώσει ξανά.

Ένα ενσταντανέ, ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του οποίου είναι για να πάει, στο επόμενο επεισόδιο, η Maggie όντως στο γραφείο του και να δει το σημείωμα που του έχει αφήσει ο μουστακαλής αρχηγός των Saviors που του εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο στο συγκρότημα.

Συνολικά μιλάμε για ένα ακόμη νερόβραστο επεισόδιο που είναι δύσκολο να καταπιούμε. Αν και η ελπίδα ότι το επόμενο θα είναι επιπέδου Mad Max, συνεχίζει να επιμένει να μην πεθαίνει.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.