THE X FACTOR

Η power list του ‘X Factor’: Ποιο τραγούδι από τα ‘90s θα δίναμε σε κάθε διαγωνιζόμενο

Το 5ο live πλησιάζει κι εμείς φανταζόμαστε θεματικές βραδιές χωρίς κανένα προφανή λόγο.

Οι διαγωνιζόμενοι μειώνονται και πλέον το show έχει πέσει από τα επίπεδα διάρκειας ‘Super Bowl’ στα επίπεδα διάρκειας ‘πρόσφατος Christopher Nolan’, παρέα με τα ενστάσιμα φινάλε κιόλας να προσθέσω. (Η Τάνια στο bottom-2 της προηγούμενης βδομάδας ήταν όσο κουφό τρίτο act όσο και το τελευταίο μισάωρο του ‘Interstellar’.)

‘Εχουν μείνει 8 συμμετέχοντες τώρα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 3 της Πέγκυς Ζήνα η οποία γενικά μοιάζει να κάνει ό,τι θέλει, πλακίτσα, ένας Άλεξ Φέργκιουσον του ‘X Factor’. Ούτε σε bottom-2/3 δεν έχει στείλει ακόμα τραγουδιστή, αναρωτιέμαι αν ήρθε η ώρα. Μάλλον όχι δηλαδή. Δε θα γίνει ποτέ. Στον τελικό θα αναμετρηθούν δύο δικοί της και στο τέλος νικήτρια θα βγει η ίδια.

 

Τελοσπάντων, ενόψει του 5ου live κάνουμε μια αρκούντως σαχλή και παντελώς αναίτια κατάταξη των διαγωνιζόμενων και παράλληλα φανταζόμαστε τι θα βάζαμε τον καθένα τους να τραγουδήσει σε μια θεματική Ελληνική ‘90s βραδιά. Διότι κοιτάχτε, οι θεματικές βραδιές είναι τέλειες και είναι η ψυχή τέτοιων shows. Κάνουν τους διαγωνιζόμενους να έχουν αναπάντεχα σπουδαίες στιγμές όπως τότε που η Carrie Underwood τραγούδησε το ‘Alone’ ή τότε που η Kelly Clarkson είπε το ‘Stuff Like That There’ χάρη στο οποίο γεννήθηκε ως σταρ.

 

Οπότε αφού το ίδιο το show δεν κάνει θεματικές βραδιές θα φτιάξουμε μία στο κεφάλι μας επειδή κοιτάχτε πόσο άδειο ίντερνετ έχουμε από κάτω στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε η κριτική επιτροπή να λάβει πολύ #σοβαρά αυτές τις προτάσεις-τομή.

8, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΠΟΥΝΙΑ

Έπεσε bottom-2 όταν έπαιξε με τις μπογιές οπότε όσοι άνθρωποι ήταν να την ψηφίσουν για να επιβιώσει το έκαναν, είπε κι ένα ‘Cancao de Mar’, που δεν μοιάζει με καρα-safe κομμάτι αλλά σε κάποιο βαθμό είναι γιατί κάνει ακριβώς αυτό στο οποίο είναι καλή. Έχει κι άλλες τέτοιες άριες να πει;

Η ‘90s επιλογή: ‘90s + μεγάλη φωνή = Μαντώ, δηλαδή αυτά είναι απλά μαθηματικά.

 

7, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΣΑΝΗΣ

Την προηγούμενη βδομάδα που βάλαμε το κοριτσάκι με το λουκουμά στο #2 της λίστας ήταν χαμένη ευκαιρία που δε βάλαμε κάπου εκεί ψηλά και το κασκέτο του Πιτσάνη. Αν εύχομαι για κάποιο λόγο να πάρει μπρος και να κερδίσει το διαγωνισμό είναι επειδή στις επόμενες απόκριες θα είναι πραγματικά τρομερά εύκολο να ντυθώ Πιτσάνης και να γλιτώνω κόπους και ετοιμασίες. Κατά τα άλλα αρέσει πολύ στην Έρρικα.

Η ‘90s επιλογή: Μπορεί να είναι απλά επειδή θυμίζει τον Στόκα, μπορεί να είναι ο Νταλάρας στον τίτλο του ποστ της Έρρικας, δε ξέρω, για κάποιο λόγο μου κολλάει πολύ σε αυτή την ευρύτερη πυξλαξοκατσιμιχο90ς περιοχή, ε, τα έφερα από δω, τα έφερα από εκεί, κατέληξα εδώ.

 

6, ΤΑΝΙΑ ΜΠΡΕΑΖΟΥ

Στηρίζουμε Τάνια φουλ (και σθεναρά #team_Tamta γενικότερα) αλλά φοβάμαι ότι διασπάται πολύ η ψήφος. Παιδιά έβγαλε Beyonce η κοπέλα, τι θέλετε να κάνει άλλο, θα τρελαθούμε τελείως; Έξαλλος είμαι.

Η ‘90s επιλογή: Αφού έχει σούπερ φωνή ας πει μια Σοφία Βόσσου να πέσει η οροφή να δούμε ποιος θα μαζεύει τα συντρίμμια μετά

 

5, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΟΝΤΑΣ

Διπλή απειλή, από τη μία μοιάζει με μπάρμαν του six D.O.G.S. από την άλλη τραγουδάει σε αυτό το χαλαροπόπ ελαφρολαϊκό εύρος που τώρα το έχει μόνος του κιόλας αφότου έφυγε ο άλλος ο Κακός πριν 2 βδομάδες.

Η ‘90s επιλογή: Πάρε έναν Τριαντάφυλλο φίλε μου, δωράκι, δεν κάνει τίποτα.

 

4, STEREO SOUL

Πάρα πολύ ισχυρό mom vote έχουν αυτοί και είναι και τρομερά συμπαθείς και γενικά ΟΚ, δεν τους πιάνω 100%, δεν είμαι εντελώς απόλυτα σίγουρος τι είναι αυτό που κάνουν, αλλά αρχίζω να πιστεύω πως παίζει να μην υπάρχει στυλ που δε θα ‘το έκαναν δικό τους’.

Η ‘90s επιλογή: Εντάξει το ξέρετε φυσικά ότι αν οι Stereo Soul έκαναν cover αυτό το κομμάτι θα γινόταν το σουξέ του καλοκαιριού.

 

3, ΠΙΛΑΤΟΣ ΚΟΥΝΑΤΙΔΗΣ

Δε μου φαίνεται κάτι τρομερά πέραν του ότι κάνει ΟΚ αυτό το ένα πράγμα που κάνει, αλλά δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στραβό στο να είσαι απολύτως ΟΚ στο ένα πράγμα που κάνεις, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είμαστε καν μέτριοι. Άσε που δεν έχει πολύ λαϊκό ανταγωνισμό, είναι σαν τους country τραγουδιστές του ‘Idol που φτάνουν top-3 καλπάζοντας.

Η ‘90s επιλογή: ΜΠΟΥΜ

 

2, ΝΩΑΙΝΑ

Δεν είναι ακριβώς ότι τραγουδάει πάντα καλά, αλλά έχει υπάρξει στιγμή που δεν ήταν ενδιαφέρουσα; Ακόμα κι όταν λέει κομμάτια που δε με νοιάζουν καθόλου πάντα κολλάω. Έχει κάτι το μαγνητιστικά αέρινο. #αέρινη

Η ‘90s επιλογή: Και drama έχει αυτό και εμβληματικότητα και πάθος και απλότητα, αν ήμασταν στην Αμερική αυτό το κομμάτι θα ήταν σαν αυτά της Whitney και της Mariah που λένε ξανά και ξανά οι διαγωνιζόμενοι και δε θες να τα ξανακούσεις στη ζωή σου.

 

1, ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ

Ο Ίαν την προηγούμενη βδομάδα τραγούδησε το #27 της λίστας μας για τον Max Martin και υποπτεύομαι αυτό ήταν όσο obscure θα μπορούσε ποτέ να φτάσει ποτέ. Μετά το κομμάτι έγινε ολόκληρο ζήτημα για το πότε θα τραγουδήσει Ελληνικά, οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι πιο προφανές από…

Η ‘90s επιλογή: …την #ρακ περίοδο του Χρήστου Δάντη. Και μη γελιόμαστε είναι κομματάρα κιόλας αυτό. Η Νάνσυ του Ladylike μου είπε ότι θα έπρεπε να πει το ‘Still Loving You’ των Scorpions το οποίο είναι απλά τέλεια επιλογή για τον Ίαν, και τεχνικά μετράει και για Ελληνικά ‘90s κιόλας επειδή εντάξει, οι Scorpions είναι. Αλλά τελοσπάντων, ναι, ελληνόφωνο ψάχνουμε τώρα για να δώσουμε στον Ίαν τον τίτλο, οπότε αυτό εδώ, αν φανταστείς κιόλας τα trademark ΊανΦωνάγματα στο ρεφρέν αντί αυτής της τόσο πολύ ‘τέλη ‘90s’ παραμόρφωσης, είναι τέλειο.