ENTERTAINMENT

Το ‘Game of Thrones’ μάλλον θα έχει 13 ακόμα επεισόδια μετά την 6η σεζόν

Οι showrunners της σειράς εξέφρασαν την επιθυμία τους για 2 τελευταίες, συντομότερες σεζόν.

Είναι μια ιστορία παλιά όσο και η ίδια η Χρυσή Εποχή της τηλεόρασης, αυτή της μίας μεγάλης, τελευταίας σεζόν τεντωμένης όσο είναι δυνατόν να τεντωθεί και κομμένης στα δύο. Το είδαμε στο ‘Sopranos’, το είδαμε στο ‘Breaking Bad’, το είδαμε στο ‘Mad Men’, και ίσως το δούμε και στο ‘Game of Thrones‘. Εδώ το πλάνο του ΗΒΟ βέβαια μιλάει για δύο ξεχωριστές σεζόν, όμως αυτά πολλές φορές είναι περισσότερο τυπικοί διαχωρισμοί. Η ουσία είναι πως οι showrunners της μεγαλύτερης σειράς του κόσμου, μιλούν πλέον ανοιχτά για το τέλος.

 

“Νομίζω πως μετά το τέλος αυτής της σεζόν φτάνουμε στα τελευταία μας 13 επεισόδια,” ομολόγησε ο Ντέιβιντ Μπένιοφ στο Variety. “Πλησιάζουμε τον τελευταίο γύρο. Τίποτα δεν είναι οριστικό, αλλά αυτό βλέπουμε τώρα.” Άρα; Μια 7η σεζόν 8 επεισοδίων και μια 8η και τελευταία με τα υπόλοιπα 7-8; Μάλλον κάπως έτσι.

“Τελευταίος γύρος”, λοιπόν. Μπορεί να είναι απλά κάτι που ξέφυγε από τον Μπένιοφ ή κάτι που δεν έχει νόημα να το ερμηνεύσουμε πάρα πολύ κυριολεκτικά, όμως η ουσία παραμένει. Η ουσία, δηλαδή, ότι οι showrunners του ‘Game of Thrones’ βλέπουν την επόμενη μέρα της 6ης σεζόν ως τον τελευταίο γύρο, την τελική ευθεία. 13 επεισόδια και τέλος.

Εννοείται, όπως είπε κι ο Μπένιοφ, πως τίποτα δεν είναι οριστικό. Όχι μόνο επειδή η τηλεόραση είναι ένα ζωντανό πράγμα που διαρκώς αναπροσαρμόζεται καθώς φτιάχνεται. (Είναι γνωστό πως ας πούμε η 6η σεζόν του ‘The Shield’  επρόκειτο να είναι η τελευταία, όμως καθώς φτιαχνόταν ο Shawn Ryan διαπίστωσε πως χρειαζόταν περισσότερος χώρος για να εξερευνηθεί σωστά και ουσιαστικά η συνέπεια του σοκαριστικού φινάλε της 5ης.) Αλλά κι επειδή μπαίνουν μέσα κι οι ρεαλιστικοί παράγοντες του εμπορίου, εν προκειμένω το ΗΒΟ που ειδικά τη στιγμή που μιλάμε κρατιέται στην επιφάνεια σχεδόν αποκλειστικά χάρη στο ‘Game of Thrones’.

 

Αν ήταν στο χέρι του ΗΒΟ η σειρά θα κρατούσε για 10 χρόνια ακόμη, κάτι που οι άνθρωποι του δικτύου δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχτούν. Οπότε είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσουν να πείσουν τους δημιουργούς να το κρατήσουν ζωντανό για όσο περισσότερο γίνεται πριν δώσουν τη σκυτάλη στο αναπόφευκτο spin-off που αργά ή γρήγορα θα παραγγείλει το ΗΒΟ.

Όμως όσο και να γείρει αυτή η δημιουργική διαπραγμάτευση, το γεγονός είναι πως το τέλος πλησιάζει, οριστικά, και γρήγορα. Ο Μπένιοφ μίλησε καθαρά: Μετά την 6η σεζόν, είμαστε στην τελική ευθεία. 2 ακόμα σεζόν. “13 επεισόδια.”

Ας αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

*Η 6η σεζόν του ‘Game of Thrones’ ξεκινά να προβάλλεται την επόμενη Κυριακή 24 Απριλίου μέσα από τα κανάλια Novacinema. Το ΟΝΕΜΑΝ όπως πάντα θα είναι εδώ με recaps, live chats και διάφορες άλλες εκπληξούλες.