ΑΘΛΗΤΙΚΑ

31 πράγματα που μας τη σπάνε στο Final 4

Λίγο πριν το ιστορικό Final 4 με συμμετοχή Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, συγκεντρώσαμε τις γκρίνιες μας από όλες αυτές τις μέρες σε ένα post.

Είμαστε τέρμα ενθουσιασμένοι, δεν το συζητάμε αυτό. Έτσι κι αλλιώς η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι δεδηλωμένη εδώ και πολύ καιρό. Όμως όπως κι αν το κάνουμε, είναι μερικά πράγματα που τα τρέμουμε καθώς ετοιμαζόμαστε να χαθούμε στον κόσμο της μπασκετικής αποθέωσης για τις επόμενες 50-κάτι ώρες.

1. Θα πρέπει να βρούμε ευφάνταστες δικαιολογίες για να φύγουμε από τις δουλειές μας στις 17.00 το απόγευμα.

2. Η υποψία πως ήταν πιο γοητευτικό να διεξάγεται το Final 4 Τρίτη και Πέμπτη όπως παλιότερα. Μες στο Πάσχα. Αυτά ήταν Final 4.

3. Η κρατική τηλεόραση.

4. … που έχει κατορθώσει η μοναδική αξιοπρεπής μετάδοση Final 4 την τελευταία δεκαετία, να είναι εκείνη που μετέδωσε το… TV Magic, όπου συμμετοχή είχε μόνο ο Παναθηναϊκός.

5. Ειρήσθω εν παρόδω, τα σχόλια του Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

6. Σοβαρά, θα αρχίσουμε να μετράμε ένα-ένα τα σφυρίγματα υπέρ-κατά, από την πρώτη περίοδο. Απλά όχι.

7. Και οι γλαφυρές περιγραφές, οι ιστορίες. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

8. Ελληνικό τελικό θα είναι τέλειο να έχουμε αλλά ό,τι κι να γίνει μες στον αγωνιστικό χώρο (έξω από αυτόν θα είναι όλοι γατάκια έτσι κι αλλιώς) αυτό θα κάνει ακόμα χειρότερο το κλίμα έχθρας για τον επερχόμενο τελικό της Α1.

9. Όπως και η περιγραφή του αγώνα που αναμφίβολα θα είναι προσεκτική-μην-προσβάλλουμε-κανέναν που τελικά δε θα λέει τίποτα.

10. Συγγνώμη, δε μπορούμε να ξεκολλήσουμε. ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.

11. Είναι το τελευταίο Final Four του Ζοτς με τον Παναθηναϊκό.

12. Είναι ίσως η τελευταία φορά για πάρα, πάρα πολλά χρόνια που παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μαζί στο Final Four

13. …και πολύ πιθανό να μην έχουν την ευκαιρία να παίξουν αντίπαλοι.

14. Ή ακόμα χειρότερα, το πιθανότερο όλων: Το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ζοτς, η τελευταία ευρωπαϊκή κόντρα των αιωνίων σε τέτοιο επίπεδο, να είναι ο μικρός τελικός.

15. Το ότι μιλάμε για μια διοργάνωση που ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ.

16. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ.

 

17. Η ΤΣΣΚΑ. Σοβαρά τώρα, τους έχετε δει να παίζουν;

18. Ο Ναβάρο, γιατί είναι παιχτάρα και παίζει στους αντιπάλους, και γιατί είναι ο ορισμός του αχώνευτου.

19. Ο Κιριλένκο, γιατί είναι παιχτάρα και παίζει στους αντιπάλους, και γιατί όλη τη χρονιά η διοργάνωση του φέρεται με χαδάκια επειδή είναι “ο σταρ από το ΝΒΑ”.

20. To τατουάζ του Κιριλένκο.

21. Η πιθανότητα να το κερδίσει ο Παναθηναϊκός (αν είσαι Ολυμπιακός).

22. Η πιθανότητα να μην το κερδίσει ο Παναθηναϊκός (αν είσαι Παναθηναϊκός).

23. Η πιθανότητα να χάσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό και να μιλάνε τα πρωτοσέλιδα για αποτυχία Ίβκοβιτς μετά από τέτοια χρονιά.

24. Η πιθανότητα να χάσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό από τον Ολυμπιακό και να μιλάνε τα πρωτοσέλιδα για “πετάξτε τις φανέλες” μετά από τέτοια Ιστορία.

25. Η ανιαρή, προβλέψιμη πραγματικότητα των τελικών της Α1 που θα ακολουθήσει αυτή τη διοργάνωση.

26. Αν το Final 4 ήταν ταινία, στον τελικό θα πηγαίναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, και ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε με buzzer-beater του Σπανούλη. Σπάνια όμως οι διοργανώσεις εξελίσσονται σαν ιδανικά Χολιγουντιανά σενάρια.

27. Φανταστικό και τίγκα στον πολιτισμό το ότι έχουν οπαδούς και οι 4 ομάδες, αλλά είναι επίσης και φανταστικά ξενέρωτο. Κανείς δεν έχει αρκετό κόσμο για να κάνει κύματα και ατμόσφαιρα. Τέλειος ο πολιτισμός, αλλά άμα είναι τώρα να στριμώχνεσαι με τουρίστα βαρκελωνέζο που περιμένει το επόμενο παιχνίδι και κάθεται και τσεκάρει το twitter του…

28. Η δεδομένη διαφορά ήχου-εικόνας που πάντα μας ξετινάζει στα spoilers, ειδικά στα πρώτα ματς. Μη ζήσουμε λίγη αγωνία, εκεί, να ξέρουμε ότι μπήκε το τρίποντο ενώ ο άλλος ακόμα ψάχνει να ξεμαρκαριστεί.

29. Το κινηματογραφικό μουσάκι του Αλεξέι Σβεντ.

30. Το αναπόφευκτο “ΒΑΛΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ή μια κάποια παραλλαγή αυτού.

31. Η βεβαιότητα πως κανείς δε θα ασχολείτο αν δεν υπήρχαν στο Final 4 οι δύο Ελληνικές ομάδες.