PUBLI

WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2014

O Ελληνικός Τελικός του κορυφαίου θεσμού, είναι προ τον πυλών

Το World Class, ο μεγαλύτερος και δημοφιλέστερος θεσμός του mixology παγκοσμίως, έφτασε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του Έλληνα Bartender of the Year για το 2014. Στις 26 και 27 Μαΐου, οι 12 Έλληνες φιναλίστ θα δοκιμαστούν σε μια σειρά από απαιτητικές δοκιμασίες με τους κριτές να έχουν το δύσκολο έργο της επιλογής του νικητή.

Την πρώτη μέρα του τελικού, οι 12 φιναλίστ θα κληθούν μέσα από τις δημιουργίες τους να επιδείξουν το ταλέντο, τη φαντασία και την ταχύτητά τους. Οι τέσσερις με την υψηλότερη βαθμολογία θα δώσουν ραντεβού για τη δεύτερη μέρα, όπου και θα αναδειχθεί ο κορυφαίος Έλληνας bartender για το 2014, και ταυτόχρονα, εκείνος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό του World Class που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. 

 

Ταλαντούχοι bartender από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν μέρος στο φετινό World Class, με τις 140 συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα πιο ψηλά στην έκτη χρονιά δραστηριοποίησης της πλατφόρμας που λέγεται World Class. Όπως και πέρσι, το διαγωνιστικό κομμάτι χωρίστηκε σε δύο επιμέρους φάσεις, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και δοκιμασίες, που πραγματοποιήθηκαν όλη τη χρονιά και κάθε μία ανέδειξε από 6 φιναλίστ.

Οι πρώτοι έξι που προέκυψαν από την 1η φάση είναι οι: Δήμητρα Αντωνακοπούλου (360 ο, Αθήνα), Σωτήρης Βλαχοδιαμάντης (Dante’s, Κορωπί), Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Apsendi the Mystery Box, Αθήνα), Μάριος Ηλιόπουλος (6 D.O.G.S., Αθήνα), Βασίλης Κυρίτσης (The Gin Joint, Αθήνα) και ο Ζάχος Κυρίτσης (Ten, Λαμία).

Κατά τη διάρκεια της 2ης φάσης, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την τιμή να κριθούν από τον David Rios, τον παγκόσμιο νικητή του World Class για το 2013 και από τον Barrie Wilson (Global Trade Ambassador Reserve Brands), ένας από τους εμπνευστές της πλατφόρμας του World Class των Reserve Brands της Diageo. Με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης και μετά από τις εμφανίσεις πολλών ταλαντούχων bartenders από όλη την Ελλάδα, συμπληρώθηκε η λίστα με τους 12 φιναλίστ του Ελληνικού διαγωνισμού.

Η 2η φάση ανέδειξε τους εξής 6: Νίκος Αρσλάνογλου (Shark Bar Restaurant, Θεσσαλονίκη), Στέφανος Δραγανιδάκης (The Dalliance House, Αθήνα), Βαγγέλης Ζάχος (The Dalliance House, Αθήνα), Κωνσταντίνος Μούχαλος (Dante’s, Κορωπί), Τεο Σπυρόπουλος (Tailor made, Αθήνα) και ο Τεο Τερζόπουλος (Ολύμπιον, Θεσσαλονίκη).

Ο Ισπανός David Rios, World Class Bartender of the Year 2013, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα δήλωσε: «Το επίπεδο του διαγωνισμού χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει αισθητά. Είδαμε και δοκιμάσαμε πολλά πρωτότυπα cocktail και η επιλογή των φιναλίστ ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Το World Class αποτελεί μία γιορτή στο χώρο του bartending και νιώθω περήφανος που το εκπροσωπώ και βοηθάω στην ανάδειξη του επόμενου καλύτερου Bartender στον κόσμο».

Πλέον οι 12 φιναλίστ προετοιμάζουν τα shaker τους, για να λάβουν μέρος στον διήμερο Ελληνικό τελικό, που θα στείλει τον καλύτερο Έλληνα bartender για το 2014 στον Παγκόσμιο Τελικό του Λονδίνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender για το 2014 μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook