ΤΑΞΙΔΙ

Quiz: Για τι είδους εκδρομή Σ/Κ είσαι φτιαγμένος;

Το φθινόπωρο προσφέρεται για μικρές αποδράσεις. Κοντινές ή μακρινές δεν έχει τόση σημασία.

Το διακοπικό stamina του καλοκαιριού έχει αρχίσει να εξαντλείται και ο οργανισμός σου ζητά εκδρομή. Τα Χριστούγεννα είναι μακριά, η 28η πλησιάζει γοργά και η Ελλάδα είναι γεμάτη μέρη στα οποία αξίζει να εκδράμεις έστω και για 2-3 μέρες. Σαφέστατα και δεν έχεις λεφτά για κάτι grande αλλά ποιος σου είπε ότι θα χρειαστείς πάρα πολλά χρήματα να αποδράσεις;

 

Κάθε φορά που φτάνει Κυριακή και το μόνο που έχω κάνει είναι να δουλεύω, κάθε φορά που έχω χαλάσει όσα λεφτά θα ξόδευα σε ένα τριήμερο, κάθε φορά που βλέπω φίλους μου να έχουν πάει εκδρομή κι εγώ είμαι στο σπίτι αγκαλιά με το laptop και τις σειρές μου, εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου και σκέφτομαι ότι θα έπρεπε κι εγώ να έχω κανονίσει κάτι.

Τα θέματα που έχεις να κάνεις τσεκ πριν ξεκινήσεις είναι μόνο τέσσερα.

α) Η παρέα. Κάποιος θα πάει με το κορίτσι του να ζήσει τον έρωτα, κάποιος θα πάρει άλλο ένα ζευγάρι μαζί για να μοιραστούν καλύτερα τα έξοδα, κάποιος θα πάρει την παρέα του για να ζήσουν άλλη μια λυκειακή τριήμερη στην ενήλική της version. Ό,τι παρέα και να διαλέξεις, δεν θα βγεις χαμένος.

 

β) Το αυτοκίνητο. Δεν θα σου πω να πάρεις το αυτοκίνητό σου. Πρώτον γιατί θα το ταλαιπωρήσεις, δεύτερον γιατί δεν είναι για να σε πάει παντού, τρίτον γιατί η παρέα θέλει αυτοκίνητο για να την χωράει και τέταρτον γιατί αν τα βάλεις κάτω, είναι μάλλον οικονομικότερο να νοικιάσεις. Το ενοικιαζόμενο, μπαίνεις στο www.budget.gr και διαλέγεις αυτοκίνητο (δοκιμασμένα πράγματα), το παίρνεις από εκεί που θέλεις, φορτώνεις την παρέα, δεν αγχώνεσαι για λάδια λάστιχα νερά κλπ που σε αγχώνουν κλασικά πριν από κάθε ταξίδι κι έφυγες. Άσε που είσαι και σίγουρος πόσο θα σου κοστίσει από πριν.

γ) Η διαμονή. Εδώ οι επιλογές είναι αμέτρητες. Αφενός μπορείς να διαλέξεις βολικότατα εκείνον τον φίλο με το εξοχικό στην Αράχωβα, αφετέρου υπάρχουν πάρα πολύ καλές και οικονομικές επιλογές σε όλη την Ελλάδα. Κι αν δεν βγάλεις άκρη με τα παραδοσιακά μέσα, μπες στο AirBnB και θα βρεις πανεύκολα το κατάλυμα που θες. Μήνα με το μήνα έχει γεμίσει ο τόπος από διαθέσιμα σπίτια και δωμάτια.

δ) Το πού θα πας; Κι αν δεν σου δώσουμε συγκεκριμένες προτάσεις απόδρασης, θα σου χωρίσουμε τα τριήμερα σε 4 κατηγορίες. Για να δεις ποιο σου ταιριάζει περισσότερο.

Κάνε το quiz και έφυγες.