Unsplash
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η επόμενη ημέρα στην καθαριότητα των Airbnb θα είναι διαφορετική

Σε περίπτωση που μείνετε σύντομα σε ένα Airbnb, θα πρέπει τουλάχιστον να είναι καθαρότερο από το συνηθισμένο.

Το Airbnb δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου, στο οποίο περιέγραψε τις νέες πολιτικές που θα ισχύουν στα σπίτια και τα καταλύματά της. Από τον Μάιο συστήνεται στους οικοδεσπότες να απολυμαίνουν τα δωμάτια μετά την αναχώρηση των επισκεπτών χρησιμοποιώντας νέες, ολοκληρωμένες οδηγίες καθαρισμού. Επιπλέον, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αφήνουν κενό τουλάχιστον 24 ώρες μεταξύ των επισκεπτών που αναχωρούν και που καταφθάνουν.

Οι νέες οδηγίες καθαρισμού συστήνουν μάσκες, γάντια και συγκεκριμένα απολυμαντικά. Οι οικοδεσπότες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα πρωτοκόλλου καθαρισμού και να λάβουν πιστοποίηση, η οποία θα εμφανίζεται στα προφίλ τους στο Airbnb. Με άλλα λόγια, θα γνωρίζετε εάν ένας οικοδεσπότης έχει υιοθετήσει τα νέα πρότυπα καθαρισμού. Έτσι εκτός από τις κριτικές θα προστεθεί και αυτό το κριτήριο επιλογής οικοδεσπότη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Airbnb, οι οικοδεσπότες μπορούν να επιλέξουν να μην δεσμευτούν σε αυτές τις οδηγίες. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα κενό 72 ωρών μεταξύ των επισκεπτών τους.

Οι οικοδεσπότες της Airbnb έπρεπε να ακυρώσουν και να αποζημειώσουν τις κρατήσεις όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, χάνοντας πολλά χρήματα στη διαδικασία. Η εταιρεία δημιούργησε ένα ταμείο για να προσφέρει κάποια ανακούφιση σε αυτούς τους οικοδεσπότες και αυτές οι νέες πολιτικές θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις να επανακάμψουν.