Oneman Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Μεντζέλος αφηγείται παραμύθια με ρίμες και ξαφνικά γίναμε όλοι παιδιά

Τα 'Ραπαμύθια' του ΔΜ είναι η νέα εκδοχή γνωστών παραμυθιών σε ραπ στίχο για μικρούς και μεγάλους.

Η καραντίνα ήταν διαφορετική για τον κάθε έναν από εμάς. Άλλοι διάβασαν, άλλοι ανακάλυψαν το τρέξιμο, ενώ άλλοι έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει και κατέβασαν πρωτότυπες ιδέες, τις οποίες μετέτρεψαν σε ευφάνταστα projects.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο Δημήτρης Μεντζέλος, o πρωτομάστορας του ελληνικού χιπ χοπ, που λάτρεψες μέσα από τα Ημισκούμπρια και όχι μόνο. Τι έκανε, λοιπόν, o ΔΜ αυτές τις ημέρες;

Μας παρουσίασε τα Ραπαμύθια, μια ιδέα της εικαστικού Τάνιας Τρεπεκλή που έγινε πραγματικότητα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πιο πρωτότυπη έκδοση πασίγνωστων κλασικών παραμυθιών σε hip hop ρυθμούς. Ένα μοναδικό groove δημιούργημα με κοφτερό στίχο που θα συναρπάσει και θα εκπλήξει.

Ο ταλαντούχος μουσικός, στουντιάρχης, παραγωγός, ηχολήπτης και άλλα πολλά Λευτέρης Σαμψών έντυσε τα στιχάκια με μουσική και τα “Ραπαμύθια” έγιναν τραγούδια.

Πραγματικά πρέπει να το ακούσεις, αλλά και να δεις το video για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε:

Και πες μας σοβαρά τώρα, δεν ξανάγινες έστω για λίγο παιδί με τα τρία γουρουνάκια του Μεντζέλου σε χιπ χοπ εκδοχή; Γιατί εμείς το απολαύσαμε τόσο, που θέλουμε να ακούσουμε κι άλλα τέτοια ραπαμύθια.