AP IMAGES
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Το καινούριο γκράφιτι του Banksy είναι φτιαγμένο για ήρωες

Ένας νέος πίνακας του Banksy εμφανίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Southampton.

Ένα νέο έργο του μυστηριώδη Banksy έκανε την εμφάνισή του στο Γενικό Νοσοκομείο του Southampton. Ο πίνακας είναι ελαφρώς διαφορετικός από πολλά άλλα έργα του καλλιτέχνη. Κρεμάστηκε, σε πλήρη συνεργασία με τους διευθυντές του νοσοκομείου, στο φουαγιέ κοντά στα επείγοντα περιστατικά .

Έχει μέγεθος ενός τετραγωνικού μέτρου και δείχνει ένα μικρό αγόρι να γονατίζει δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Στο χέρι του κρατάει, προσποιούμενος ότι πετάει ψηλά, μια κούκλα νοσοκόμας, η οποία φοράει ηρωική μπέρτα. Ταυτόχρονα οι πάλαι πότε αγαπημένοι του ήρωες, οι κούκλες Spider-Man και Batman, είναι πεταμένοι στο καλάθι των απορριμμάτων.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Ο Banksy άφησε και ένα σημείωμα για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, στο οποίο έγραφε: “Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω ότι αυτός ο πίνακας θα φωτίσει λίγο το μέρος, και ας είναι μόνο ασπρόμαυρος”. Η CEO του νοσοκομείου, Paula Head, από τη μεριά της δήλωσε ότι το έργο ήταν ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό boost για τους εργαζόμενους.

Το νέο έργο του Banksy θα παραμείνει στο Γενικό Νοσοκομείο του Southampton μέχρι το φθινόπωρο. Στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί και τα χρήματα θα διατεθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).