Photo by Clam Lo on Unsplash Clam Lo
GROOMING

Aν δεν ξυρίστηκες κι εσύ στην καραντίνα, τότε είσαι neard

Το 'neard' είναι το στυλ που σου ταιριάζει, αν μέχρι σήμερα νιώθεις μια μικρή αποστροφή προς τον αφρό και την ξυριστική μηχανή.

Στην εποχή του αυτό-περιορισμού, μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου, τα οποία ενδεχομένως στο παρελθόν να είχες προσπεράσει ως ασήμαντα. Η έλλειψη κομμωτηρίου οδήγησε πολλούς από εμάς σε αυτοσχέδιες gourmet μαγειρικές, buzzcut κουρέματα α λα David Beckham και καραντίνα χωρίς ξύρισμα. Η ζωή ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο παράξενη. Neards, καλωσήρθατε.

Η εποχή της καραντίνας ήταν μια παράξενη εποχή, μια χειμερία νάρκη από την οποία ξυπνάς τώρα και προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις σε τι κόσμο βρίσκεσαι, αν υπάρχει κάτι σταθερό πάνω στο οποίο μπορείς να βασιστείς και πως δείχνει η εικόνα σου στον έξω κόσμο.

Η απουσία της επαφής, η διακριτική λύπη της αποστασιοποίησης από τα άτομα που αγαπάς, τα νεύρα, η κούραση, το ξαφνικό κύμα δημιουργικότητας, η νέα προσέγγιση σε ανθρώπους που είχες αφήσει πίσω, όλα φαίνονται στο πρόσωπο σου. Όσο και να κρυφτούμε, τα neard looks μας, μαρτυρούν πολλά για εμάς τους ίδιους.

Να σου εξηγήσω κατ’ αρχήν πως ‘neard’ είναι η σύντμηση των λέξεων ‘neck’ και ‘beard’. Να σου εξηγήσω με δυο λόγια πως 100 στιλίστες γενιών συνιστούν (κατά το “100 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν”) πως αυτά τα γένια που άφησες στην καραντίνα, που είναι άγρια και λίγο ασχημάτιστα, που καλύπτουν το λαιμό περίπου το μήλο του Αδάμ, είναι το look που μπορεί άνετα να σε βγάλει όλο το καλοκαίρι.

Αφήνεις τη γενειάδα σου να παίξει σκληρό ροκ, να θυμίσει ενήλικα Simba από το ‘Lion King’ και το ψαλίδι επεμβαίνει μόνο για να της δώσει το σχήμα που εσύ επιθυμείς. Είναι απλό, καραντίνα χωρίς ξύρισμα = απόλυτη ελευθερία. Δόξα και τιμή στους neards που δεν ξοδεύουν άσκοπα τα ψαλίδια τους.