Shutterstock
SEX

Ακόμα και σήμερα, κάποιοι πιστεύουν πως ο αυνανισμός είναι έγκλημα

Πόσο κακό πράγμα είναι ο αυνανισμός και γιατί να έχεις τύψεις επειδή σου αρέσει;

‘Το σεξ είναι σαν μια παρτίδα μπριτζ, αν δεν έχεις καλό παρτενέρ, ας έχεις έστω καλό χέρι”. (Woody Allen).

Στους Times of India, μια παντρεμένη γυναίκα νιώθει άβολα στην τοποθεσία ‘κρεβάτι όπου έπιασα τον άντρα μου να αυνανίζεται’ και ρωτάει την εφημερίδα αν είναι πάρα φύση για έναν παντρεμένο άντρα να αγγίζει τον εαυτό του. Στην πολιτεία της Καλιφόρνια, υπάρχει νόμος που προβλέπει πως αν κάποιος αυνανιστεί μέσα στο σπίτι του με ανοικτά παράθυρα, οι θεατές ενός τέτοιου δρώμενου έχουν το δικαίωμα να καλέσουν την αστυνομία και στη συνέχεια το αρμόδιο δικαστήριο να διατάξει την κράτησή του, με την κατηγορία της ανάρμοστης δημόσιας συμπεριφοράς, ενώ στο Τέξας έχει όντως συζητηθεί σοβαρά νομοσχέδιο που τιμωρούσε τον αυνανισμό με πρόστιμο.

Στη Σαουδική Αραβία, περιστατικό δημόσιου αυνανισμού έχει τιμωρηθεί με τρία χρόνια φυλάκιση και 300 μαστιγώματα. Στην Ιταλία, ο δημόσιος αυνανισμός δεν τιμωρείται ποινικά. Γιατί καταδιώκουμε τόσο μανιασμένα τον αυνανισμό; Πόσο επικίνδυνο είναι κάτι που έχει γεννήσει καλτ μουσικά κομμάτια σε Ελλάδα και Αμερική;

Μύθοι και πραγματικότητα

“Το πολύ το ‘….’ (ξέρεις τι) τυφλώνει” (ή σε κάνει να βγάζεις τρίχες στα χέρια, ή σε κάνει ανίκανο, ή μειώνει την πυκνότητα του σπέρματος σου, ή σε κάνει μαλάκα). Οι μύθοι που ενοχοποιούν τον αυνανισμό είναι αιώνιοι, πηγαίνουν συνήθως σε μορφή σκυταλοδρομίας γενεών από ανήσυχους γονείς σε ανήσυχους γονείς και πάντα υπάρχει ένας αστικός θρύλος για τον ‘Λεωνίδα, τον γιο της κύρα-Κάτιας που από την πολλή την μαλ@κια, έμεινε ανίκανος, το έριξε στα ναρκωτικά, έκανε να βρει κοπέλα 12 χρόνια. Οι περιπτώσεις όπου η ποπ κουλτούρα μέσω του Γιώργου Μαρίνου και ύστερα των Ημισκουμπρίων απενοχοποίησε τη ‘μοναχική’ διάσταση του σεξ, είναι απλά μέτρημένες στα δάκτυλα. Κάθε αγόρι των ’90s και των ’00s έχει μεγαλώσει με τον φόβο πως το πολύ το τάκα-τάκα, μπορεί να τον μετατρέψει σε είναι είδος ανθρώπου που δεν ήθελε να γίνει.

Σύμφωνα με το Medical News Today, κανένας από τους παραπάνω μύθους δεν έχει την παραμικρή βάση αλήθειας. Ο αυνανισμός σε μια λογική συχνότητα δεν αξίζει την τόση ενοχοποίηση που έχει δεχθεί ανά τα χρόνια. Όταν όμως η πρακτική του αυνανισμού γίνεται σε συχνότητα μη μετρήσιμη, όπου ο πράττων χάνει σημαντικές στιγμές της ζωής του, απέχει από κοινωνικά γεγονότα, δεν δίνει το παρόν στη δουλειά του, αγνοεί φίλους και αγαπημένα πράγματα, τότε πρόκειται για μια συνθήκη εθισμού και απαιτείται η παροχή ψυχιατρικής βοήθειας, αλλά και ανδρολόγου, καθώς είναι αρκετά πιθανή η εμφάνιση οιδήματος στην εξωτερική περιοχή του πέους.

Αθώος ή ένοχος;

Θα μπορούσε και αυτό το κομμάτι του κειμένου να κλείσει με μια ακόμα quirky ατάκα του Woody Allen γι’ αυτή τη συνήθεια, ή με το γνωστό πιασάρικο τραγούδι της Δέσποινας Βανδή γι’ αυτό που κάνει μόνη της μες το σαλόνι της. Αλλά δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά. Behind closed doors και έχοντας κατά νου πως μια επαφή με τις φαντασιώσεις σου δεν είναι πάρα μια προπόνηση για το live event της ερωτικής σχέσης, συνέχισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει μύστη μου.