ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι 10 πιο ηλίθιες φετινές ιδέες για τηλεοπτικές σειρές (ως τώρα)

Δύσκολα τα πράγματα στο τηλεοπτικό industry. Ώρα να πάρουμε στο χέρι το σφυρί και σαν άλλοι πρόεδροι δικαστηρίου να ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ το Χόλιγουντ και τις χειρότερες φετινές του ιδέες ως τώρα.

Καταλαβαίνω πως η πανδημία έχει δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση για όλους τους συνανθρώπους μας και όλοι έχουν τον δικό τους τρόπο να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα, αλλά το τηλεοπτικό industry σίγουρα δεν την περνάει πολύ ήρεμα την φάση.

Εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες του ότι πολύ απλά το φιλμαρισμένο υλικό έχει αρχίσει να τελειώνει και δεν υπάρχει εμφανής λύση στον ορίζοντα (τα αμερικάνικα κανάλια άρχισαν να ανακοινώνουν πρόγραμμα Σεπτέμβρη και τα πάντα είναι γεμάτα με ριάλιτι και επαναλήψεις), έχουν αρχίσει να σκάνε και συνέπειες σε δεύτερο χρόνο. Το Netflix ας πούμε ακύρωσε την προηγούμενη βδομάδα σειρές που είχε προηγουμένως ανανεώσει, και δε θα σταματήσει εκεί αυτό- όσο ο καιρός προχωράει και η αβεβαιότητα παραμένει, όλο και περισσότερες παραγωγές θα πέφτουν θύματα της κατάστασης.

Η άμεση αντίδραση του industry φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να είναι μια ενστικτώδης επιστροφή σε ιδέες και τίτλους που ήδη γνωρίζει. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πρότζεκτ που έχουν ανακοινωθεί σε όλο το πανδημικό εξάμηνο, θα βρει κατά κύριο λόγο τριών ειδών παραγωγές: Διασκευές/συνέχειες/reboots/όπως θες πες το, ιδέες γύρω από την τρέχουσα κατάσταση, και -πώς να το πούμε αυτό- Πράγματα Που Το Χόλιγουντ Είδε Στην Καραντίνα Και Θέλει Να Τα Ξαναγυρίσει. (spoiler: Οι πάντες θέλουν να γυρίσουν το δικό τους ‘Tiger King’.)

Επειδή λοιπόν συνήθως τα πράγματα που μας αρέσουν και μας ενδιαφέρουν τα μοιραζόμαστε μαζί σας και γράφουμε συνεχώς για αυτά, είπαμε σήμερα να κάνουμε κάτι άλλο, και να ξεθάψουμε αυτές τις ιδέες που μυρίζουν απόγνωση περισσότερο από όλες. Τις περισσότερο “άνθρωποί μου, τι σκεφτόσασταν” ιδέες που το Χόλιγουντ ανέπτυξε στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε. Δεν κρίνουμε, κι εμείς όπως-όπως τα βγάζουμε πέρα.

Untitled Vaccine Project

Ναι, είναι αυτό που νομίζεις! Ο Adam McKay, πιθανώς με την λεπτότητα και την ευφυία που κρύβεται πίσω από άλλα μαθήματα Ιστορίας τύπου ‘Vice’, θα γυρίσει για το ΗΒΟ μια μίνι σειρά για το κυνήγι του εμβολίου του Covid-19, βασισμένος σε ένα βιβλίο που δεν έχει γραφτεί ακόμα, για ένα εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Ο Ryan Murphy πρέπει να είναι έξαλλος που τον προλάβανε! (Έχει τα δικά του κι αυτός βέβαια, δες παρακάτω.) Τελοσπάντων, Adam άσε μας να πάρουμε μια ανάσα, να χαρείς.

Bel-Air

Έπιασε ένας μαν πέρσι κι έφτιαξε ένα τρέιλερ για το πώς φαντάζεται τον ‘Πρίγκιπα του Μπελ Αιρ’ αν γυριζόταν σήμερα σε σκοτεινή, σοβαρή εκδοχή και το Χόλιγουντ, που δεν είδε ποτέ ευκαιρία για reboot που δεν σκέφτηκε έστω και λίγο στα σοβαρά, πήρε το αστείο και είπε, Καλέ! Καταπληκτική Η Ιδέα Σου!. Και έτσι τώρα ναι, σε παραγωγή Will Smith, αναπτύσσεται ένα σύγχρονο, gritty reboot του Fresh Prince, επειδή αυτό που είχε ανάγκη ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή είναι ένα αφελές αθώο πράγμα από τα νιάτα μας, ξαναφτιαγμένο ως σκοτεινό δράμα. Ανυπομονώ για τα Στρουμφάκια γυρισμένα σαν το ‘Ozark’.

Τουλάχιστον στο ‘Bel-Air’ ας είναι theme song αυτό το remix:

Tiger King δια χειρός Ryan Murphy

Όχι που θα το άφηνε. Επειδή τον είχαμε τον λόγο του πριν λίγο, ο Ryan Murphy προφανώς και βλέποντας το ‘Tiger King’ θα σκέφτηκε πως είναι τέλεια αφορμή για μια ακόμα από αυτές τις σειρές που κάνει κάθε λίγους μήνες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα. Το πρότζεκτ δεν έχει προχωρήσει ακόμα επισήμως, αλλά ο Rob Lowe θέλει πολύ να παίξει τον κεντρικό ρόλο, τόσο πολύ που πόσταρε αυτό το πράγμα στο Instagram του, γράφοντας βασικά πως «τρομερό το ‘Tiger King’, ανυπομονώ να παίξω τον ρόλο στη σειρά που θα κάνει ο φίλος μου ο Ryan Murphy». Τι να πω κι εγώ, μακάρι η ευχή σου να βγει αληθινή Rob μου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rob Exotic. UPDATE: Ryan Murphy and I will be developing our version of this insane story. Stay tuned!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rob Lowe (@roblowe) στις

Σίκουελ στο ‘Who’s the Boss?’

Ο Τony Danza κι η Alyssa Milano είναι έτοιμοι να παίξουν ξανά τους ρόλους τους από το διάσημο σίτκομ της δεκαετίας του ‘80 που είχε κρατήσει για σχεδόν 200 επεισόδια. Κάτι μου λέει πως αυτή τη φορά δε θα φτάσουν εκεί. Μιλώντας by the way για αναβιώσεις σίτκομ του ‘80, θυμάστε το ‘Murphy Brown’; Διάσημο στην εποχή του, 200+ επεισόδια, κανένα απολύτως αποτύπωμα στη σημερινή εποχή, έγινε revival πρόπερσι, δεν ασχολήθηκε άνθρωπος, κόπηκε μετά από μια σεζόν 13 επεισοδίων. Σας ικετεύω, σας εκλιπαρώ, σκεφτείτε κάτι καινούριο.

Girl with the Dragon Tattoo

Το Amazon αναπτύσσει σειρά βασισμένη στον χαρακτήρα της Lisbeth Salander επειδή μια τριλογία για τη σουηδική τηλεόραση, ένα αριστούργημα από τον David Fincher (που δεν απέκτησε ποτέ σίκουελ) και ένα χαλαρό reboot με την Claire Foy αργότερα, η βιομηχανία του θεάματος πιστεύει πως δεν έχουμε δει αρκετή Lisbeth, ίσως αν το πειράξουμε λίγο παραπάνω ποτέ δεν ξέρεις, κάτι μπορεί ξαφνικά να συμβεί. Μια που το ανέφερα, εσείς θυμάστε ότι υπήρξε όντως μια ταινία ‘Κορίτσι με το Τατουάζ’ πέρσι; Όχι, αλήθεια! Κι εγώ αν δεν έβρισκα δημοσιευμένη κριτική που είχα γράψει τότε θα ορκιζόμουν πως δεν έχει υπάρξει τέτοια ταινία.

Αλήθεια, σας θερμοπαρακαλώ, πέφτω στα γόνατα και σας εκλιπαρώ, σκεφτείτε κάτι καινούριο.

Little Town

Θα αρχίσω να τσιρίζω.

Αυτό είναι σειρά του Disney+ που θα ασχολείται με το μικρό χωριό από το οποίο θέλει να ξεφύγει η Belle του ‘Beauty and the Beast’, με πρωταγωνιστή τον κρετίνο Gaston. Πεθαίνω που από ό,τι φαίνεται η τακτική ανάπτυξης περιεχομένου του Disney+ θα είναι αποκλειστικά το να ξεψαχνίζει τα 3 υπάρχοντα πράγματα που έχει (Marvel, Star Wars, κλασικά animation). Κάποιος θα βάζει κάποια από τις υπάρχουσες ταινίες να παίζει, θα πατάει pause σε τυχαία σημεία και θα αναπτύσσει concept σειράς με βάση το τυχαία παγωμένο καρέ. Ανυπομονώ για το εμπνευσμένο από το ‘Game of Thrones’ spin-off του ‘Lion King’ που θα εστιάζει στα χρόνια βασιλείας του Scar. Στην 3η σεζόν θα υπάρξει εντυπωσιακή ανάπτυξη χαρακτήρων για τις τρεις ύαινες.

Covid-19 workplace comedy

Οι Ben Silverman και Paul Lieberstein, σεναριογράφοι και παραγωγοί πίσω από το ‘Office’ θα αναπτύξουν μια αντίστοιχη workplace κωμωδία αλλά για την εποχή του Covid-19 και την επικράτηση της τηλε-εργασίας. Αυτό ομολογώ πως μου ακούγεται ταυτόχρονα ηλίθιο και έξυπνο. Τι νόημα έχει το workplace περιβάλλον όταν οι άνθρωποι είναι σπίτια τους; Πόσο μακριά μπορεί να πάει το “από πάνω φοράει κουστούμι κι από κάτω μποξεράκι” αστείο; Από την άλλη, τι νόημα έχει το workplace περιβάλλον όταν οι άνθρωποι είναι σπίτι τους; Και επίσης, πόσο μακριά μπορεί να πάει το “από πάνω φοράει κουστούμι κι από κάτω μποξεράκι” αστείο;;;

Είμαι διχασμένος. Δεν είμαι έτοιμος να καταδικάσω ακόμα σε αυτή την περίπτωση. Θα χρειαστώ περισσότερα στοιχεία. ΕΠΟΜΕΝΟΣ.

The Winds of War

Για λογαριασμό του NBC και της Universal, ο Seth McFarlane του ‘Family Guy’ και του ‘Orville’ θα γράψει μια μίνι σειρά με το εξής κόνσεπτ: «Η επική ιστορία μιας αμερικάνικης οικογένειας και του ταραχώδους ταξιδιού τους από ήπειρο σε ήπειρο και στο πέρασμα των χρόνων, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Ο Seth McFarlane του ‘Family Guy’. Δηλαδή άμα είναι τώρα να πετάμε τυχαίες λέξεις στον τοίχο, ξέρω κι εγώ να αναπτύσσω περιεχόμενο.

Tiger King με την Kate McKinnon

Συνέβη η εξής παρεξήγηση. Επειδή όλος ο πλανήτης ήταν για 2 μήνες ακινητοποιημένος μπροστά από μια οθόνη και το Netflix είχε περιεχόμενο να χαρίσει στον λαό και ως εκ τούτου οι πάντες είδαν το ‘Tiger King’ και μιλούσαν μόνο για αυτό για ένα μήνα επειδή η εναλλακτική ήταν να μιλάμε για την κοινωνία που διαλυόταν μπροστά στα μάτια μας, το Χόλιγουντ κατάλαβε πως όντως εδώ υπάρχει μια ΙΡ που πρέπει να εκμεταλλευτεί όσο πάει. Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης τουλάχιστον τρεις σειρές πάνω στο ‘Tiger King’. Η μία από αυτές έχει αγοραστεί από τη νέα streaming συνδρομητική του NBC και θα έχει την Kate McKinnon στον ρόλο της Carole Baskin. Γιατί αυτό; Επειδή κανείς δεν μας λυπάται, γι’αυτό.

ΜΠΟΝΟΥΣ: Tiger King με τον Nicolas Cage

Αυτό είναι το προαναφερθέν τρίτο ‘Tiger King’ πρότζεκτ και το βάζω ως μπόνους επειδή άξουαλι είναι το μόνο που είναι ΚΑΛΗ ιδέα. Ο Nicolas Cage σε αυτό τον ρόλο; Ναι, προφανώς και ναι. Πάρτε τα λεφτά μου. Επιπλέον το πρότζεκτ θα τρέχει ο showrunner του ‘American Vandal’, μια από τις πιο έξυπνες και αστείες σειρές των τελευταίων χρόνων. Ξανά ΝΑΙ. Από εμένα είναι τεράστιο ΝΑΙ.

Για την ακρίβεια, βάλτε τον Nicolas Cage (και τον showrunner του ‘American Vandal’) σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω πρότζεκτ και δείτε τι γίνεται. Ο Cage ως Gaston στο ‘Little Town’; Προφανώς ψήνομαι. Ο Nicolas Cage ως θείος του πρίγκιπα του Μπελ Αιρ; Καταπληκτικό. Ο Nicolas Cage ως το Κορίτσι με το Τατουάζ; Must watch. Ο Nicolas Cage ως το εμβόλιο του Covid-19; Γιατρευτήκαμε.

Πόσο λίγο μπορεί τελικά να απέχει μια ηλίθια ιδέα από μια ιδιοφυή έκλαμψη ε; Σε κάνει να σκέφτεσαι.