Getty Images Tim Roney
LIFE

This is an Art Attack: H δημοφιλής θεωρία πίσω από την ταυτότητα του Banksy

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο άλλοτε παρουσιαστής της εκπομπής 'Art Attack', Neil Buchanan, είναι ο άνθρωπος πίσω από την περσόνα του Banksy.

Αν έχεις μεγαλώσει στη δεκαετία των ’90s τότε αποκλείεται να μη γνωρίζεις τι είναι το ‘Art Attack’. Εκείνη η εκπομπή που μας συντρόφευε κάθε μεσημέρι μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης και μας έδειχνε τις πιο τρελές κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μια εκπομπή που για πολλούς (κι εμένα μαζί) σημάδεψε την παιδική τους ηλικία και έχει αποκτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Το ίδιο και ο παρουσιαστής της, ο Neil Buchanan.

Το όνομα του τελευταίου, λοιπόν, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί πολύ στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες μιας και πολλοί fans πιστεύουν σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα θεωρία. Σύμφωνα με αυτή ο συμπαθέστατος κύριος Buchanan, κρύβεται πίσω από την περσόνα του διάσημου street artist, Banksy.

Η θεωρία ξεκίνησε από ένα tweet ενός χρήστη στο twitter με το όνομα ‘Scouseman’, ο οποίος σχολίασε πως άκουσε πως μάλλον είναι αυτός, αλλά σε δευτερόλεπτα είχε γίνει πανικός από απαντήσεις και retweets.

“Μακάρι. Δεν διαβάζω τίποτε άλλο, αυτή είναι η αλήθεια μου από εδώ και πέρα”, σχολίασε ένας χρήστης κάτω από το αρχικό tweet, ενώ κάπως έτσι πήγαν και τα περισσότερα από τα σχόλια, θέλοντας πραγματικά να είναι αλήθεια η συγκεκριμένη φήμη.

Κάπως έτσι η είδηση έφτασε στ’ αυτιά και του ίδιου του Neil, με αποτέλεσμα να μπει κι εκείνος στο ‘παιχνίδι’ του σχολιασμού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του. “Ο Neil Buchanan δεν είναι ο Banksy. Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις όλο το σαββατοκύριακο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς, αυτή η ιστοσελίδα δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα ξεχωριστά.

Μπορούμε πάντως να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι αλήθεια αυτή η φήμη. Ο Neil πέρασε την καραντίνα με μέλη της οικογένειάς του και τώρα ετοιμάζει μια νέα έκθεση τέχνης για το 2021. Ευχαριστούμε, να προσέχετε”, ήταν το μήνυμα από την πλευρά του διάσημου καλλιτέχνη-παρουσιαστή.

Προφανώς και δεν περιμέναμε ποτέ να επιβεβαιώσει μια τέτοια είδηση, ακόμη κι όντως είναι ο Banksy. Μας αρκεί πάντως να το φανταζόμαστε.