ΣΙΝΕΜΑ

Συγγνώμη, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ο Tom Cruise στο νέο Mission Impossible;

Δείτε τον 58χρονο σταρ να πηδά με μια μοτοσυκλέτα στο κενό. Ναι, πολύ σωστά υποθέσατε, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το ‘Mission: Impossible 7’.

Αν νομίζαμε πως η πιο παλαβή είδηση γύρω από την έναρξη γυρισμάτων του ‘Mission: Impossible 7’ θα ήταν η μίσθωση ενός πλοίου 500,000 λιρών από τον Cruise προκειμένου το συνεργείο να παραμένει ασφαλές και προφυλαγμένο από τον Covid-19, τότε ήμασταν πολύ αφελείς.

Ο Tom Cruise, στη συνεχιζόμενη μάχη εγωισμών του ίδιου εναντίον του θανάτου, εξακολουθεί με κάθε νέο κεφάλαιο του λατρεμένου μας franchise του, να εκτελεί και κάτι κάθε φορά και πιο απίθανο. Αν μη τι άλλο, ο Cruise είναι από τους λίγους ανθρώπους που μπορεί να ισχυριστεί πως άξουαλι έπεσε από τα σύννεφα, για χάρη του φανταστικού ‘Fallout’ που είδαμε πριν λίγα χρόνια.

Τώρα επιστρέφει στον ρόλο του Ethan Hunt για άλλες δύο Αποστολές και καθώς το franchise έχει πλέον ξεκάθαρα και χωρίς να προσπαθεί καν το κρύψει, μετεξελιχθεί σε ένα διαρκές showcase. Από τη μία, των κινηματογραφικών αισθητικών αναφορών του Chris McQuarrie που μοιάζει με κάθε νέα ταινία να γίνεται και καλύτερος, πιο αβίαστος σκηνοθέτης. Από την άλλη, της αποφασιστικότητας του Cruise να μην σταματήσει πουθενά αν πρόκειται να αποδείξει πως είναι αρκετά τρελός για να το κάνει.

Τι έκανε αυτή τη φορά; Να, ορίστε:

Ανυπομονώ να δω το ρόλο που θα παίζει στην ταινία αυτή η πλατφόρμα προς το πουθενά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Action… #MI7 Day 1

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christopher McQuarrie (@christophermcquarrie) στις

Προσωπικά πάντως, το βρίσκω λίγο ποιητικό. Κάποτε ο Tom Cruise πίστευε πως θα μείνει αθάνατος μέσα από την αυστηρά ελεγχόμενη εικόνα του ως ηθοποιού. Διάλεγε προσεκτικά, έπαιζε προσεκτικά, πάντα ένιωθες ένα άγχος- καμία έπληξη που το ξέσπασμα που ήρθε σχεδόν του κόστισε τα πάντα.

Σήμερα, ο Ethan Hunt στις ταινίες παρουσιάζεται πια ως όλο και περισσότερο θνητός, όλο και περισσότερο κομμάτι ενός συνόλου, μιας μικρής κοινωνίας δεσμών, ένας άντρας που οι γύρω του θαυμάζουν όσο και τον στηρίζουν: με έναν τρόπο ανθρώπινο.

Την ίδια ώρα, ο Tom Cruise πίσω από τον Ethan Hunt δεν δίνει μία. Είναι σα να έχει αφήσει τα πάντα πίσω, σε μια διαρκώς κλιμακούμενη αποστολή αδρεναλίνης και υπέρβασης. Το brand του είναι το δέος.