Unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα Lo-Fi Player θα μας σώσει από την δυστοπία που ζούμε

Με ένα κλικ απολαμβάνεις ένα μαγικό χάσιμο χρόνου που θα σε γλιτώσει για λίγο από όλη τη μαυρίλα.

Το να ζεις στην πραγματικότητα που ζούμε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Το 2020 μέχρι στιγμής φαντάζει σαν το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς End of Days, που θα ολοκληρωθεί σε καμιά 20ρια κεφάλαια και ΔΕΝ θα έχει δεύτερη σεζόν, γιατί στο τέλος θα καταστραφούμε όλοι.

Απλά τις τελευταίες ημέρες πάτησε ένα κάποιο γκάζι η σκατίλα. Κάτι λίγο οι διαμαρτυρίες για τις μάσκες και την ‘ψεύτικη’ πανδημία, κάτι λίγο το σοκ και το δέος του μέσου Έλληνα για τα ριάλιτι σκουπίδια που Ω ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ, είναι ΟΝΤΩΣ ριάλιτι σκουπίδια, κάτι λίγο η συνειδητοποίηση πως ο μέσος Έλληνας στη πραγματικότητα εκφράζεται περίπου όπως τα ριάλιτι σκουπίδια που τον ΣΟΚΑΡΟΥΝ, κάτι λίγο ο ρατσιστικός εμετός που έβγαλε ο ίδιος ακριβώς μέσος Έλληνας για οικογένειες μεταναστών που για κάποιο λόγο τον ενοχλούν επειδή κοιμούνται σε νεκροταφεία, ε.

Ε.

Όσο να πεις χρειάζεται να πάρεις μια ανάσα.

Όχι και τίποτε άλλο, αλλά υπάρχουν όρια, πρέπει που και που να βάζεις έναν ‘κόφτη’ για να μην χάσεις τα μυαλά σου. Θες κάτι να σε ηρεμήσει. Πάνω λοιπόν που θες ένα παυσίπονο, ένα ηρεμιστικό, κάτι για να βάλει «σιγαστήρα» σε όλη αυτή την πηχτή φασουλάδα μίσους και μαλακίας που σε περιβάλλει, έρχεται το Lo-Fi Player, ένα παλαιομοδίτικα pixel-ιασμένα δωμάτιο, ένα playroom ήχου αν προτιμάτε, το οποίο μας προτρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να πειραματιστούμε λίγο με το mouse μας, φτιάχνοντας το δικό μας χαλαρωτικό soundtrack.

Δημιούργημα του Vibert Thio, το Lo-Fi Player μας βάζει σε μια κρεβατοκάμαρα, παρέα με μια ανθρώπινη φιγούρα και ένα γατί, με την βροχή να πέφτει και μια λούπα να παίζει ήδη, αποτελώντας την βάση για το soundtrack που μπορούμε να φτιάξουμε.

Χωρίς να θέλω να κάνω κάποιο τραγικό σπόηλερ (από την άλλη τι είδους σπόηλερ μπορείς να κάνεις σε ένα sound playroom;), όλα τα στοιχεία του δωματίου σας προκαλούν/προσκαλούν να τα κλικάρετε. Κάποια θα σας πάνε σε γενικές πληροφορίες σχετικά με το δωμάτιο και τον δημιουργό του, αλλά τα περισσότερα εφάπτονται του ήχου και μέσω πιο-εύχρηστων-πεθαίνεις sliders, προσθέτουν και αλλάζουν στον μετρονομικό ρυθμό και το βασικό piano sound.

Είναι μια ανέλπιστα χαλαρωτική ανακάλυψη το Lo-Fi Player, ένα μαγικό χάσιμο χρόνου που σας διαβεβαιώνω ότι αξίζει την προσοχή σας, ένα οθονη-κό ψυχολογικό φάρμακο που έρχεται να κάτσει μπροστά μας την κατάλληλη ακριβώς στιγμή έχω την αίσθηση.

Δεν χρειάζεται μουσικές γνώσεις οπότε μην τρομάζετε. Ένα mouse θα χρειαστείτε μόνο και την όρεξη να αφήσετε το κεφάλι σας να απορροφηθεί από τα pixels του μικρού αυτού δωματίου που δημιούργησε στον ελεύθερο χρόνο του αυτός ο ταλαντούχος εκπαιδευόμενος της ομάδας του Google Brain.

Περάστε από εδώ και θα με θυμηθείτε: https://magenta.github.io/lofi-player/