ENTERTAINMENT
SPONSORED

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα: τα happy endings που αξίζουν στο GoT

Πριν από δέκα χρόνια, το φινάλε που απογοήτευσε τον κόσμο ήταν αυτό του Lost. Τα χρόνια πέρασαν, το Lost απομακρύνθηκε (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ) και ήρθε η σειρά του Game of Thrones.

Η θέση μου είναι γνωστή: δεν φταίει η σειρά, ο κόσμος φταίει που δεν ξόδεψε πέντε λεπτά παραπάνω για να καταλάβει τι έγινε και τι ειπώθηκε στις δύο τελευταίες σκηνές.Το ξέσπασμα για το φινάλε της σειράς του GoT έκανε εκείνο του Lost να μοιάζει με ήπια αντίδραση. Ένα γερό μελτέμι μπροστά σε έναν τυφώνα.

Σε αντίθεση με το Lost, το φινάλε του Game of Thrones συνδύασε το ρομάντζο με τα σοβαρά γεγονότα. Η σχέση του Τζον Σνόου με την Καλίσι ήταν στην ουσία αυτή που καθόρισε και το ποιος θα γίνει βασιλιάς, ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο ή σε κάποιον άλλον εν πάσει περιπτώσει γιατί αυτός έγινε φλαμπέ.

Επειδή όμως κάπου μας τα χάλασε η σειρά, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα λίγο διαφορετικό φινάλε. Έτσι. Μόνοι μας.

Και σε ρωτώ, είναι φινάλε αυτό για ρομαντική ιστορία; Να σφάζει ο Τζον την Ντενέρις επειδή αυτή το έχασε λίγο; Μα είναι λόγος αυτός; Επειδή πιτσίκαρε λίγο το μυαλό της, επειδή την άκουσε λιγάκι, επειδή crazy eyes; Ο Τζον τι φάση; Δεν είναι άδικο, εντάξει, η κοντή το έχασε. Κι εσένα τι σε βάλαμε κύριε Τζον; Δικαστή Ντρεντ; Ψυχρό εκτελεστή; Επειδή την άκουσε λιγάκι η γυναίκα που αγαπάς πας και τη σκοτώνεις;

Μα είναι πράγματα αυτά; Δεν είναι. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να δώσουμε μόνοι μας το τέλος που τους άξιζε. Πηγή της έμπνευσής μας ήταν το DUO που αποφάσισε να το δει αλλιώς και να δώσει, επιτέλους, ένα happy ending σε μερικές από τις ιστορίες ερωτικών αποτυχιών που έχουμε διαβάσει στο group “Thank You Next”.

Αφήνοντας το DUO, επανερχόμαστε στο GoT. Το σωστό φινάλε, λοιπόν, θέλει τον Τζον να συγχωρεί. Σου βγήκε λίγο τρελή, τι να κάνουμε, τυχερά είναι αυτά. Αυτήν αγάπησες, αυτή θα πάρεις. Περάσατε τόσα, ο καθένας ξεχωριστά, μετά κι οι δυο μαζί, για να τη σφάξεις στο γόνατο επειδή την άκουσε λίγο.Να έχεις λίγη μπέσα. Άσε να καθίσει η σκόνη, να ηρεμήσει το κορίτσι και βλέπεις. Να της δώσεις κι εσύ λίγη αγάπη, να γλυκάνει. All you need is love, τα είπανε οι Beatles, μη μου πεις τώρα ότι δεν το ξέρατε τα παλιά τα χρόνια. Αυτά τα μηνύματα δεν έχουν ηλικία.

Στο μυαλό του Κωνσταντίνου, το σωστό το happy ending θέλει το ζεύγος Καλίσι – Τζον Σνόου να τα φτιάχνει τελικά και να μεγαλώνουν μαζί τους δράκους. Όχι, δικά τους παιδιά δεν έκαναν. Ο Κώστας από την άλλη σκέφτηκε κάτι άλλο: εκεί που πάει ο Τζον να μαχαιρώσει την Καλίσι αυτή του φεύγει και την πετυχαίνει στην τσέπη. Έλα όμως που κάτι ήξερε εκείνη και στην τσέπη της είχε ένα κουτί προφυλακτικά DUO. Ε και σώθηκε. Ο Μάκης με τη σειρά του άφησε το happy ending για εμάς και έδωσε τις συμβουλές του: όταν είσαι θειά ή ξαδέρφη ή συγγενής δεν βγαίνεις για ποτάκια με άλλους συγγενείς. Και εκεί τελειώνουν όλα.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, απλά πράγματα. Στην πραγματικότητα, το happy ending είναι με τη βοήθεια του DUO πιο κοντά απ’ ότι περίμενες. Συντονίσου στο YouTube channel του DUO για περισσότερες “Thank you next” ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος.