HOW TO

Τα βράδια του χειμώνα μας θα είναι σπιτικά

Υπάρχουν κάποια μικρά hacks για να κάνεις το φετινό χειμώνα απολαυστικό ακόμα κι αν τον περάσεις εξ ολοκλήρου στο σπίτι.

Το δεύτερο lockdown μάς έκλεισε για τα καλά στα σπίτια μας. Βέβαια κάπου εδώ θα βάλουμε ένα γόνατο κάτω και θα αναλογιστούμε πόσο περισσότερο βγαίναμε από τα σπίτια μας τις προηγούμενες χρονιές το χειμώνα. Ναι, βγαίναμε, πίναμε τα ποτά μας, κάναμε τις βόλτες μας. Αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ να λατρεύουμε το να χουχουλιάζουμε στον καναπέ με μερικές αγαπημένες συνήθειες.

 

Αφού όμως χρειάστηκε να ξανασυστηθούμε λόγω καταστάσεων με το πώς θα περάσουμε τις γιορτές μας, μάλλον χρειάζεται να αναθεωρήσουμε και το πώς θα τη βγάλουμε αυτό το χειμώνα από τον καναπέ μας. Ή και κάπου τριγύρω από αυτόν. Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες από εμάς για τα περάσεις φίνα αλλά να βγεις και κερδισμένος.

Βγάλε τον Μάστερ Σεφ από μέσα σου

Δεν θέλω να ψαρώνεις με αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση. Κάθε παιχνίδι όπως και κάθε εκπομπή μαγειρικής είναι για κάποιους που ξέρουν να παίζουν το τόπι και μάλιστα καλά. Το θέμα είναι ότι η μαγειρική είναι μία σκάλα. Τα πρώτα βήματα που θα κάνεις, τα πρώτα σκαλιά που θα ανέβεις θα είναι πολύ άνετα και ξεκούραστα. Και θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αυτά παρά να σκέφτεσαι πόσο θα έχεις κουραστεί όταν φτάσεις στην κορυφή.

Ξέρεις να βράζεις μακαρόνια; Ξέρεις να ανάβεις το φούρνο; Πίστεψέ με τα μισά φαγητά στον κόσμο δεν χρειάζονται πολλές περισσότερες αρχικές γνώσεις από αυτές. Όχι επειδή υπάρχουν 17.000 μακαρονάδες να φτιάξεις αλλά και γιατί με τις σωστές οδηγίες, με μια κατσαρόλα, ένα τηγάνι και ένα φούρνο μπορείς να κάνεις θαύματα.

Κάνε τον μαραθώνιο σειρών που ονειρεύεσαι

Προσωπικά ανυπομονώ να βγω σε άδεια και να χωθώ στον καναπέ κάτι από μια κουβέρτα, παρέα με ένα τεράστιο μπωλ ποπ κορν και μερικά λίτρα αναψυκτικό. Για να στριμάρω ατελείωτες ώρες και να λιώσω στις σειρές που ήθελα όλο το χρόνο να δω και είτε δεν προλάβαινα είτε δεν είχα μια συνδρομή να με περιμένει στην πόρτα μου. Αλλά και για αυτό έχουμε λύση.

Την εορταστική περίοδο, η ψυχαγωγία στο σπίτι είναι εύκολη υπόθεση αφού υπάρχουν αγορές, όπως με συσκευή νικοτίνης νέας γενιάς, όπου δίνεται η δυνατότητα για 3 μήνες δωρεάν streaming στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ταινιών και σειρών.

Και μόλις λογκάρεις θα κάνεις μια τρελή βουτιά στον κόσμο των σειρών και των ταινιών που θα σου κάνουν την καλύτερη παρέα, όχι μόνο τα βράδια των γιορτών αλλά και όλα τα βράδια του χειμώνα.

Μάθε τέχνη και κράτα την

Βλέπω τριγύρω ανθρώπους που άρχισαν να πλέκουν, να συλλέγουν κάρτες, να σκαλίζουν παλιές παιχνιδομηχανές ή να αγοράζουν σακιά τσιμέντο για τις δικές τους DIY κατασκευές. Και να σου πω κάτι; Τους θαυμάζω πάρα πολύ. Γιατί έχουν την όρεξη και το κουράγιο όχι απλά να μπουν σε μια διαδικασία αλλά και να την αγαπήσουν ευλαβικά σαν καινούριο τους χόμπι.

 

Σίγουρα, μπορείς να βρεις κάτι που να ταιριάζει στη δική σου ιδιοσυγκρασία και να σε βολεύει να το ξεκινήσεις. Το δικό μου αγαπημένο είναι η κηπουρική. Όχι, δεν έβαλα γαλότσες να σκάψω αλλά γέμισα το σπίτι με φυτά εσωτερικού χώρου και τώρα έχω τη δική μου προσωπική ζούγκλα να με περιμένει.

Κράτα επαφή

Ίσως η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε είναι αυτή. Μην αποξενώνεσαι. Λιώσε στις σειρές (ειδικά αφού μπορείς να έχεις 3 μήνες δωρεάν streaming), παίξε παιχνίδια στο κινητό και σε πλατφόρμες, κάνε το χόμπι σου ΑΛΛΑ κράτα επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους. Διάλεξε την πλατφόρμα και άρχισε να σκαλίζεις με ποιους έχεις να τα πεις καιρό. Μετά από μερικά τηλέφωνα και βίντεο κλήσεις, θα νιώσεις πραγματική λύτρωση και θα βρεις και άλλον έναν fun τρόπο να περνάς τα σπιτίσια βράδια του χειμώνα.

Και να δεις ότι αυτός ο χειμώνας, ακόμα και σπιτίσιος, θα είναι υπέροχος.